Poradnik pozytywnego myślenia (Silver Linings Playbook)

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Piotrek
zaufany użytkownik

Poradnik pozytywnego myślenia (Silver Linings Playbook)

Post autor: Piotrek »

:)
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2014 10:06 pm przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maca
zaufany użytkownik
Status: Grafik
Kontakt:

Re: Poradnik pozytywnego myślenia (Silver Linings Playbook)

Post autor: Maca »

Widziałem już dwa razy :) Bardzo dobrze że taką tematykę wybrali, mam nadzieję że to część procesu w którym ludzie z zaburzeniami psychicznymi będą pokazywani w pozytywnym świetle.
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Bardzo dobry. Polecałem już go tu. Ale czy nie macie odczucia, że traktowali tego bohatera z CHADem jak kompletnie nieracjonalną osobę, ustawiali różne rzeczy za plecami i to było upokarzające (też cała okolica wiedziała, biegał w worku na śmieci i nie przejmował się - to mógł tylko wytrzymać ktoś w stanie zdecydowanie podwyższonego nastroju...)? No ale tak, chadowca zagrał najseksowniejszy facet świata według jakiegoś magazynu decydującego o seksowności i piękna i gorąca Jennifer Lawrence i im to wszystko wyszło zupełnie gładko, jak w standardowej komedii romantycznej? Nie jest ten film trochę naiwny?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Piotrek
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek »

.
Ostatnio zmieniony sob mar 16, 2013 4:18 am przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Więc, jeśli miałby to być nie "Poradnik pozytywnego myślenia" tylko "Poradnik postępowania z wariatem", to ja się wcale nie cieszę, bo traktowanie wariata jak kompletnego wariata czyni z niego jeszcze większego wariata. ;)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Kaori
zaufany użytkownik

Post autor: Kaori »

Film jest naiwny jak to love story z pozytywnym zakończeniem. Ale lepiej czuję się oglądając takie pozytywne przedstawienie psychicznych niż budzących trwogę niepoczytalnych bohaterów "Pięknego umysłu" czy "Lotu nad kukułczym gniazdem" :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „filmy”