Utraty świadomości
Moderator: moderatorzy
Utraty świadomości
Mam problem. Już trzeci raz zdarzyło mi się, że zupełnie urwał mi się film. Nie piłam nic, to nie od alkoholu. Po prostu - nagle ocknęłam się w autobusie, nie wiedzieć skąd, bo przecież siedziałam przed biblioteką... okazało się, że próbowałam wejść na dach, żeby z niego skoczyć, że mówiłam coś w stylu "Jej nie ma", "zabiłam ją", "przejęłam jej ciało". Co mam robić? Nie mogę tego wytrzymać, nie mogę wychodzić z domu, boję się! Wcześniej zdarzyło mi się to raz u chłopaka w domu, a raz u mnie, nie pamiętam potem absolutnie nic, jakbym sniła. Co robić?
New hired sword for undead warband.
To są jakieś nietypowe objawy, być może jest to jakaś forma opętania.
Mam książkę egzorcystki Wandy Prątnickiej i było też m. in. o chorobach psychicznych. Jej fragmenty można przeczytać na stronie www.egzorcysta.pl w dziale choroby. Wiem że jest Ci bardzo ciężko ale nie poddawaj się, w Tobie jest wielka siła, która może odpędzić nękające Cię demony. Choć to trudne, zawsze trzeba walczyć do końca.
SEBEK
Mam książkę egzorcystki Wandy Prątnickiej i było też m. in. o chorobach psychicznych. Jej fragmenty można przeczytać na stronie www.egzorcysta.pl w dziale choroby. Wiem że jest Ci bardzo ciężko ale nie poddawaj się, w Tobie jest wielka siła, która może odpędzić nękające Cię demony. Choć to trudne, zawsze trzeba walczyć do końca.
SEBEK

Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem tymi skojarzeniami z opętaniem, ale po przeczytaniu książki ''Opętani przez duchy" Wandy Prątnickiej naprawdę sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć, a naprawdę polecam tą lekturę każdemu.
Ja choruję na schizofrenię paranoidalną i jako takiej utraty świadomości nie miałem, jedynie w fazie ostrej miałem luki w pamięci. Głosów, które by do mnie przemawiały też nie miałem. Moim wrogiem jest stres (np. praca), podczas którego nasilają mi się urojenia głównie prześladowcze, wtedy zwiększam dawkę i po jakimś czasie mój stan się stabilizuje.
Dlatego może trudniej zrozumieć mi wasze objawy, które są bardziej złożone niż u mnie. Zależy to również od rodzaju schizofrenii, a jest ich kilka odmian: prosta, paranoidalna, katatoniczna, hebefreniczna, somatopsychiczna, cykliczna, dziecięca.
Wpływ na samopoczucie mają również czynniki psychologiczne (sądzę po sobie). Należy unikać oglądania filmów z przemocą, słuchania agresywnej muzyki itp. Ważna jest również atmosfera w domu. Dobrze jest mieć bliską osobę z którą można o wszystkim porozmawiać.
Leki są jedynie podpórką, a nie głównym sposobem leczenia, które niekiedy pogłębiają depresję i stępiają emocje.
Pozdrawiam SEBEK
Ja choruję na schizofrenię paranoidalną i jako takiej utraty świadomości nie miałem, jedynie w fazie ostrej miałem luki w pamięci. Głosów, które by do mnie przemawiały też nie miałem. Moim wrogiem jest stres (np. praca), podczas którego nasilają mi się urojenia głównie prześladowcze, wtedy zwiększam dawkę i po jakimś czasie mój stan się stabilizuje.
Dlatego może trudniej zrozumieć mi wasze objawy, które są bardziej złożone niż u mnie. Zależy to również od rodzaju schizofrenii, a jest ich kilka odmian: prosta, paranoidalna, katatoniczna, hebefreniczna, somatopsychiczna, cykliczna, dziecięca.
Wpływ na samopoczucie mają również czynniki psychologiczne (sądzę po sobie). Należy unikać oglądania filmów z przemocą, słuchania agresywnej muzyki itp. Ważna jest również atmosfera w domu. Dobrze jest mieć bliską osobę z którą można o wszystkim porozmawiać.
Leki są jedynie podpórką, a nie głównym sposobem leczenia, które niekiedy pogłębiają depresję i stępiają emocje.
Pozdrawiam SEBEK

- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
wraith, allera, czy ta narkolepsja jest dobrze zdiagnozowana ? t.zn. czy lekarz prowadzący dobrze o niej wie ? czy zaproponował jakieś środki zaradcze ?
narkolepsja może występować bez schizofrenii, to nagła utrata świadomości nawet w ciągu dnia przy otwartych oczach. czy to jest to o czym piszecie ?
narkolepsja może występować bez schizofrenii, to nagła utrata świadomości nawet w ciągu dnia przy otwartych oczach. czy to jest to o czym piszecie ?
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
nawet jeśli twój umysł posiada dwie konkurujące osobowości to jeszcze nie duchy,
dlaczego nie byłaś u lekarza ? może on da ci ulgę przynajmniej z zanikami świadomości, o których piszesz
radzę ci zostaw Tunridę na swoim miejscu i nie przejmuj się nią teraz,
zamiast tego idź do lekarza i zobaczymy co on ci powie
dlaczego nie byłaś u lekarza ? może on da ci ulgę przynajmniej z zanikami świadomości, o których piszesz
radzę ci zostaw Tunridę na swoim miejscu i nie przejmuj się nią teraz,
zamiast tego idź do lekarza i zobaczymy co on ci powie
Ostatnio zmieniony pt lip 07, 2006 11:24 pm przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
ależ Allera, nie namawiam cię do sprzeciwiania się tunridzie, po prostu zostaw ją na chwilę w spokoju, idź do lekarza i o nic innego się nie martw.
wraith, ten diabeł to przecież nic innego jak tylko stan twojej psychiki, także ciebie namawiam do tego, żebyś przez chwilę nie zwracała na nią uwagi i poszła do lekarza.
na prawdę nie ma się czego bać, napiszcie co on wam powiedział, a potem zajmiemy się wszystkim innym
wraith, ten diabeł to przecież nic innego jak tylko stan twojej psychiki, także ciebie namawiam do tego, żebyś przez chwilę nie zwracała na nią uwagi i poszła do lekarza.
na prawdę nie ma się czego bać, napiszcie co on wam powiedział, a potem zajmiemy się wszystkim innym