Literatura grozy
Moderator: moderatorzy
Literatura grozy
Jakie książki lubicie albo czytaliście ostatnio z tego gatunku?
Moje typy:
1. wszystko co napisał Lovecraft (Jezus kosmicznego horroru)
2. ostatnio czytałem "Drood" Dana Simmonsa. Genialna książka nie jest to klasyczny horror raczej połączenie thrillera, powieści historycznej i dark fantasy.
3. świetny horror Kinga "To"
Moje typy:
1. wszystko co napisał Lovecraft (Jezus kosmicznego horroru)
2. ostatnio czytałem "Drood" Dana Simmonsa. Genialna książka nie jest to klasyczny horror raczej połączenie thrillera, powieści historycznej i dark fantasy.
3. świetny horror Kinga "To"
- michal1418
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 3938403
Re: Literatura grozy
czytałem ostatnio "czerwona maska" autora zapomniałem" zakręcona książka...na pograniczu horroru a thilera
- maniek123
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
dumdim jak sie czujesz na lekach teraz bierzesz je czy nie ?
bylem juz na pieńku siedmiu piekieł ale teraz chyba nawet sie nie spoce...instruktor kulturystyki i fitnesu pozdrawiam. IMPOSSIBLE IS NOTHING. najsilniejsi przetrwają slabi się powoli wykruszają...
-
- bywalec
Z Lovecrafta świetne było "W górach szaleństwa"
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
KIedyś bardzo zachwycałem się opowiadaniami Edgara Allana Poe oraz polskiego Stefana Grabińskiego. Obydwaj mieli niepowtarzalny styl.
Ze współczesnych pisarzy to bardzo pozytywnie odebrałem pewien zbiór opowiadań Clive'a Barkera, ale niestety tą książkę utraciłem.
Ze współczesnych pisarzy to bardzo pozytywnie odebrałem pewien zbiór opowiadań Clive'a Barkera, ale niestety tą książkę utraciłem.