Wolontariat
Moderator: moderatorzy
Wolontariat
Chciałam się zapytać co sądzicie na temat wolontariatu?
Może ktoś podzieli się tu na forum swoimi doświadczeniami? Opowie co daje bycie wolontariuszem jeśli chodzi o samopoczucie.
Może ktoś podzieli się tu na forum swoimi doświadczeniami? Opowie co daje bycie wolontariuszem jeśli chodzi o samopoczucie.
Nie ma gorszego przeciwnika dla nas samych niż my sami dla siebie.
Re: Wolontariat
Kilka lat temu poszłam do Centrum Wolontariatu.
Skończyłam kurs.
Przyznałam się do problemów z psychiką w ankiecie, niepotrzebnie.
Oferta w Centrum (z zeszytu) okazała się nieaktualna.
Więcej nie szukałam.
Myślę, że trzeba uderzać bezpośrednio do organizacji i ani pisnąć o schizie.
Skończyłam kurs.
Przyznałam się do problemów z psychiką w ankiecie, niepotrzebnie.
Oferta w Centrum (z zeszytu) okazała się nieaktualna.
Więcej nie szukałam.
Myślę, że trzeba uderzać bezpośrednio do organizacji i ani pisnąć o schizie.
Też się nieśmiało zastanawiam nad jakimś wolontariatem, bo w domu chwilami chce mi się gryźć ściany!Małgosia pisze:Przyznałam się do problemów z psychiką w ankiecie, niepotrzebnie.
[...]Myślę, że trzeba uderzać bezpośrednio do organizacji i ani pisnąć o schizie.
...więc zapytam:
1. obszerna była ta ankieta?
2. o co pytali?
3. czy była czytana przez ichniego pracownika czy też wypełniałaś ją w spokoju długopisem??
myślałam o byciu wolontariuszkom ale u nas nie ma jak zacząć, za mała mieścina
na gumtree są oferty wolontariatów dla różnych miejsc w Polsce
-
- zbanowany
- Kontakt:
Bezrobotnych na wolontariaty trzeba wysłać und zdrowych do pracy rencistów lewych and emerytów młodych! Po co mają oni w domach przy telewizorach gnić z papierosami, kawą i piwem? Niech coś robią wszyscy oni, a nie się lenią niepotrzebnie!
Zapraszamy wszystkich na nasz czat!
http://www.pieknyumysl.com
Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
http://www.pieknyumysl.com
Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
Hvp krótki kurs i krótka ankieta pisemna (bezstresowa) w Centrum Wolontariatu. Organizacji szukasz sobie sam. Tak było kiedyś, nie wiem jak jest teraz.
Przecież sama tak napisałaś!!! ...czyli że w tej ankiecie są jakieś pytania "niewygodne" dla osoby chorej psychicznie, która b. niechętnie afiszuje się ze swoją chorobą! ...a jeśli tak jest to ta ankieta nie jest dla mnie "bezstresowa"!!!Małgosia pisze:Przyznałam się do problemów z psychiką w ankiecie, niepotrzebnie.
A przy okazji: ile trwał ten kurs dla wolontariuszy????
Nie krzycz na mnie :-(
Nic nie pamiętam, to było 10 lat temu.
Chyba kilka godzin.
Nic nie pamiętam, to było 10 lat temu.
Chyba kilka godzin.
Nie miałem takiej intencji żeby krzyczeć. Raczej po prostu mam jakąś taką manierę, że nadużywam wykrzykników, znaków zapytania i wielokropków. W końcu jest to forum dla osób niepełnosprawnych psychicznie!!!!!!!!!
Za to mnie uspokoiłaś z tym szkoleniem, bo oczyma wyobraźni widziałem już szkolenie trwające całe dnie, czy wręcz tygodnie! A jeśli to jedynie kilka godzin to jest to zaakceptowania i przebrnięcia!
Za to mnie uspokoiłaś z tym szkoleniem, bo oczyma wyobraźni widziałem już szkolenie trwające całe dnie, czy wręcz tygodnie! A jeśli to jedynie kilka godzin to jest to zaakceptowania i przebrnięcia!

Spróbuj i opowiedz jak było. Obawiam się jednak, że od ręki masz tylko pracę w szpitalu.
Nie calkiem, ale mozna powiedziec, ze to wolontariat.
Wizyty w domu starcow.
Starsza pani rozwiazywala krzyzowki.
Wizyty w domu starcow.
Starsza pani rozwiazywala krzyzowki.