co to jest otępienie

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

judi
zarejestrowany użytkownik

co to jest otępienie

Post autor: judi »

czy to jest coś takiego że ktoś jest całkowicie " nie do życia" jakiś przybity przymarszczony ja chyba czegoś takiego nie mam a może mam nie wiem
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Tak, jest coś takiego i myślę, że od czasu do czasu każdy to przeżywa bez zadnych wyraźnych powodów zewnętrznych - zdrowy, czy chory. Można się temu poddać, ulec nastrojowi, wbić zęby w ścianę i czekać aż samo przejdzie. Można także próbować z tym walczyć: farmakologia, spotkanie z kimś bliskim, muzyka, spacer, myślenie o rzeczach wzniosłych, filozofia, religia....sposobów jest wiele i zwykle, jeśli tylko podejmie się określony wysiłek w tym kierunku, człowiek w końcu odkrywa, co może przynieść mu ulgę, poprawić nastrój i -w konsekwencji- poprawić jakość funkcjonowania...Jeśli wszystie sposoby zawiodą, zawsze zostaje pisanie postów na tym forum :) Pozdrawiam

PS: A może by tak jakiś wierszyk? Masz niezłą wyobraźnię i pomysłowość, jeśli chodzi o posługiwanie się słowami: "przymarszczony" - no po prostu cudowne określenie na ten stan. Pozdrawiam raz jeszcze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”