Rozumujesz jak zdrowo myślący człowiek, a nie jak bandyta. W tym sensie nikomu nie mogło zależeć. A jednak zamachy zdarzają się, co oczywiście nie znaczy, że to też był zamach.AntonPawlowicz pisze:... Rosji nie zalezalo na smierci polskiego prezydenta...
[ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: [ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?
Samo zalozenie na poczatku sledztwa ze to byl blad pilotow przekresla poprawne czynnosci dowodowe jak i prowadzenie samego sledztwa- jest to niespojne pod wzgledem metedologicznym.Zalozenia powinny byc szerokie ,uwzgledniac zamach,usterke maszyny,sluzb naziemnych,interwencje z zewnatrz itp. , blad pilotow tez .I dopiero po analizie wszystkich dostepnych danych,dokladnie zgromadzonych i skatalogowanych uwzgledniajac np.zdjecia satelitarne NATO mozna przystapic do roboczej,wstepnej diagnozy.Mam raczej umysl analityczny i te sledztwo mi po prostu nie pasuje.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
A ja wciaz swoje. Widac, ze owe zalozenia, to akt desperacji rosyjskiego rzadu. Wypadek na terytorium Rosji, na oczach milionow gina takie osobistosci, presja, czy nie zamach, moze stan zagrozenia, wojna itd. Przeciez widac, ze Rosja jest tu taka sama ofiara. Sama musiala sie borykac z tymi dylematami, a polscy eksperci wcale nie byli pomocni, bedac na miejscu zwyczajnei rozkaladali i umywali rece. Nikt po prostu nie chcial wziac na siebie zbytniej odpowiedzialnosci, niech boryka sie ten, co i tak juz jest w g....ie po pachy, najwyzej sie go jeszcze bardziej tym g...em oblepi, a potem sie zakrzyknie jaki to on jest brudas.
Ja do Rosji nic nie mam ,sam mam kilkoro znajomych wsrod Rosjan.Ale jaczejce nie wierze dopoki nie udowodni ze jest niewinna.
Bardzo dobrym przykladem obiektywnego sledztwa w ZSRR jest sledztwo Burdenki w sprawie Katynia i obciazanie Niemcow za zbrodnie Sowieckie oraz sprawa Litwinienki z W.Brytanii .
Mam 100% pewnosc ze akt zgonu Litwinienki ,gdyby pozostal w Rosji, brzmialby:umarl w wyniku zatrzymania pracy serca a na jego wczesniejsze zarzuty o truciu moglby liczyc na koktail neuroleptykow jak wielu dysydentow z ZSRR.
Jedynym uwiarygodnieniem sledztwa rosyjskiego mogloby byc prowadzenie je zgodnie ze standartami swiatowymi tzn.
1.Powolanie miedzynarodowej komisji nie zainteresowanej wynikami sledztwa np. z panstw NATO.
2.Skrupulatne zbieranie dowodow "katastrofy" z roznych zrodel.
3.Eliminowanie roboczych hipotez co do przyczyn/y "wypadku".
4.Szczegolowa prezentacja sledztwa ,wyniku oraz konkluzja.
PS.NIe jestem zwolennikiem PISu.
Mam 100% pewnosc ze akt zgonu Litwinienki ,gdyby pozostal w Rosji, brzmialby:umarl w wyniku zatrzymania pracy serca a na jego wczesniejsze zarzuty o truciu moglby liczyc na koktail neuroleptykow jak wielu dysydentow z ZSRR.
Jedynym uwiarygodnieniem sledztwa rosyjskiego mogloby byc prowadzenie je zgodnie ze standartami swiatowymi tzn.
1.Powolanie miedzynarodowej komisji nie zainteresowanej wynikami sledztwa np. z panstw NATO.
2.Skrupulatne zbieranie dowodow "katastrofy" z roznych zrodel.
3.Eliminowanie roboczych hipotez co do przyczyn/y "wypadku".
4.Szczegolowa prezentacja sledztwa ,wyniku oraz konkluzja.
PS.NIe jestem zwolennikiem PISu.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ale widzisz, jesli przyczyna katastrofy byla z zewnatrz, to dopuszczenie do prac komisji ludzi z zewnatrz, oznaczalo by podpisanie wyroku na siebie samego! Zbyt niebezpieczna, dziwna, zagmatwana sytuacja.
...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 1:00 pm przez ocean, łącznie zmieniany 2 razy.
...
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:06 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ja uwazam ze PISowcy zatajaja prawde, a wine zrzucahja na PO, zobaczycie, mowie wam, jeszcze wyjdzie, ze to bratobojstwo.
- Akatosh
- zaufany użytkownik
a niby dlaczego? pomińmy, że PO zależało na śmierci LK, bo w to i mi jest trudno uwierzyć. Natomiast putinowi jak najbardziej mogło zależeć na zemście, chociażby za zdecydowane poparcie przez śp prezydenta jednej ze stron konfliktu rosyjsko-gruzińskiego bynajmniej nie tej rosyjskiej. Zrozum, że Putin, to były szef KGB - instytucji zbrodniczej, przewodnicząca MAK to żona byłego oficera KGB, jak widać macki ZSRR sięgają również dzisiejszych czasów. To, że za wyjasnienie katastrofy smoleńskiej odpowiadają głównie osoby ściśle zwiazane z "tamtym" zbrodniczym systemem jest kuriozalne i nie powinno nigdy mieć miejsca. Dlatego domysły wskazujące na zamach sa jak najbardziej zasadne.człowieku, zrozum, że teoria spiskowa, że PO i rosjanom zależało, żeby zamordować lecha kaczyńskiego jest po prostu idiotyczna i śmieszna.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Dlaczego nie można zagłosować w ankiecie?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Moze juz glosowales kiedys? 

Ankieta wygaśnie niedziela, 20 lis 2011, 02:22

PS
Bez sensu jest ten post, przecież wszystko się zgadza

Nowe dane nt katastrofy:
http://www.niepoprawni.pl/blog/2140/pre ... m-08092011
http://www.niepoprawni.pl/blog/2140/pre ... m-08092011
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Według mnie te dane: http://niezalezna.pl/19665-znamy-przebi ... molenskiej to rewelacja, bo wskazują jak się wydaje jednak na zamach. Pochodzą z dwóch niezależnych zespołów polskiego i amerykańskiego. Sam nie wiem, co o tym sądzić.
Przecież nawet poodrywane części pojazdów uczestniczących w wypadkach drogowych nieraz odlatują dalej niż 111m(!). Nie wiem, jaką prędkość miał tupolew w chwili ewentualnego zderzenia z drzewem ale wydaje mi się, że większą albo porównywalną z rozpędzonym samochodem. Przy czym w tym drugim wypadku jeszcze trzeba wliczyć opory toczenia, siły tarcia i inne zmienne, które mają wpływ na zachowanie się poszczególnych części. Tupolew, z tego, co mi wiadomo posuwał się w poziomie więc brzózka nie mogła wyhamować tej części skrzydła na tyle, żeby bezwolnie zaczęła spadać szybko niemal prostopadle do ziemi. Trochę mi się te argumenty naciągane wydają i takie jakieś typowe amerykańskim specom od teorii spiskowych (ileż podobnych obliczeń robiono z okazji ataku na WTC, każde dowodziło jakiejś niezwykłej wersji wydarzeń...). Swoim zwyczajem, pozostanę sceptykiem w każdym wymiarze i nie zaneguję żadnej wersji. Może był zamach a może niekoniecznie i tak pewnie się tego nie dowiem.2. Samolot stracił część skrzydła 69 m za brzozą, na wysokości 26 m nad ziemią. Eksperci udowodnili, że element ten nie mógł urwać się na brzozie i znaleźć się 111 m (!) od niej (tak twierdzili specjaliści z Rosji i z komisji Millera), gdyż według symulacji komputerowej po takim zderzeniu upadłby na ziemię w odległości 10–12 m od drzewa.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Nie, nie. To są poważni ludzie z NASA i od Boeninga, a nie domorośli "experci". Jeśli to wykazali to liczę, że ich dowód można będzie krok po kroku prześledzić gdzieś w publicznej przestrzeni np. na jakiejś stronie www i ew. spóbować poważyć.dan pisze:... amerykańskim specom od teorii spiskowych ...
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Jedna sprawa mnie zastanawia. Jaki miałby być motyw takiego zamachu i kto niby go miał?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
-
- zbanowany
- Kontakt:
Skoro to polityka to zapewne ich zestrzelili!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Motywów jest kilka: zemsta na Prezydencie za jego wystąpienie na wiecu w Gruzji, chęć pozbycia się części polskich elit, żeby łatwiej przeforsować jakieś swoje interesy w tym kraju, nienawiść do opozycji motywowana paniką przed rozwiązaniem jakichś zaszłości lub choćby wypróbowanie metod. Przypomnę, że rosyjskie służby specjalne podkładały dynamit pod wysokościowce w większych miastach ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamachy_bo ... %281999%29 ) - Po co ? Taka tradycja tej organizacji.