Skąd masz takie dane? Z jakich źródeł?eN_ pisze: Zagłodzenie 10 milionów Ukraińców to pryszcz?
Pozdrawiam.m.
Moderator: moderatorzy
Skąd masz takie dane? Z jakich źródeł?eN_ pisze: Zagłodzenie 10 milionów Ukraińców to pryszcz?
"Szacuje się, że Belgowie zamordowali lub doprowadzili do śmierci od 5 do 15 milionów mieszkańców Konga[1]. Prawdopodobnie ta liczba jest o wiele większa. Przypuszcza się, że jest to jedno z najmniej znanych ludobójstw w historii. Książkę o tym ludobójstwie napisał Adam Hochschild pt."King Leopolds Ghost".Miało to miejsce kilkadziesiąt lat przed Szoach.Co do Ruandy jak sama zauważyłaś nie są to znane filmy,często wręcz NISZOWE.Bo Afrykanie są NISZOWI.Amerykanie dla Żydów nie zrobili w czasie wojny kompletnie nic.Może dlatego teraz tak hojnie ich sponsorują aby zabić wyrzuty sumienia.Choć w dużym stopniu to amerykańscy żydzi.Tak samo jak Francuzi mają problem z Vichy i woleli szukać w Polakach morderców odganiając upiory własnej przeszłości.Dlatego dziwią mnie słowa Holland,która mówi,że Polacy powinni się rozliczyć a nie szukać alibi w postaci Sprawiedliwych wśród Narodów Świata.Albo inne jej słowa kiedy prowadząca rozmowę mówi do Holland,że jedynie w Polsce za ukrywanie Żyda groziła kara śmierci.Holland odpowiada jej "Ale za wydanie można było dostać butelkę wódki".Nie będę tego komentował bo ta reżyserka sama się komentuje.Dla mnie ona ma jakiś problem ze sobą.Osobowościowy,podszyty wstydem,lękiem.Czy to prawda,że na końcu filmu jest komentarz,że śmierć Sochy kiedy ratował córkę jest spowodowana karą Bożą za ratowanie Źydów?Jeśli tak to Holland jest idiotką.moi pisze:Holocaust był największym ludobójstwem. Nigdzie indziej nie zamordowano 6 milionów ludzi.
Pozdrawiam.m.
http://tvp.info/informacje/ludzie/mlodz ... tz/6302438Co piąty Niemiec w wieku od 18 do 29 lat nie wie, że Auschwitz to nazwa byłego niemieckiego obozu koncentracyjnego – wynika z opublikowanego w środę sondażu dla tygodnika „Stern”.
Zgadam się z Tobą - Niemcom nie zależy na tej wiedzy.SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Niemcy po prostu nie chcą wiedzieć,pamiętać.Z jednej strony to rozumiem,z drugiej jednak Oświata niemiecka nie dąży do tej wiedzy.
Otóż to.moi pisze:Poza tym, nie zgodzę się z Wami: jest wiele filmów o Rwandzie, o eksterminacji rdzennych Tybetańczyków przez Chiny. Są to jednak często filmy niszowe, nie znane większej publice.
Też słyszałam i czytałam takie opinie. Że jednak rozczarowuje.przeglosowany pisze:A film Holland jest z lekka cienki.
A co nam się podoba - ich drażni? Cycki też!?moi pisze:To co nas w tym filmie drażni, im się podoba.
Grochowska prezentuje się w tym filmie w całej okazałości, że tak powiem, a piękną jest kobietą.eN_ pisze:A co nam się podoba - ich drażni? Cycki też!?moi pisze:To co nas w tym filmie drażni, im się podoba.