Słonecznik1 pisze:wytrzymały, ale wszystkie problemy zapewne pochądzą od tego duszenia...

.
Serio to tracisz przytomność,niedotlenienie mózgu,krew nie dociera, to nie takie duszenie jakby ktos cie od przodu podduszał(to może trwać i trwać pewnie, jak ktoś ma silne mięśnie szyji,czasem jak wieszali ludzi to jak ktos miał silny organizm to wisiał i godzine),zamykasz światło tętnic a mózg bez krwi i tlenu traci przytomność po paru sek.Wiadomo ktoś musiałby jeszcze kontynuować ,,robotę ,,przez jakiś czas ale ty juz nic byś nie cierpiał.A tak to poprostu człowiek robi sie wiotki,takie rzeczy sie zdarzają na trenigach czasami,osoba druga widzi to i raczej nie zacieśnia uścisku,puszcza, nogi w góre by krew lepiej poprowadzić,no i się człowiek cuci.
Odświerzyłem chyba raczej niepotrzebnie ten temat ale powiem że nieboli mnie to za bardzo

Osobiście uważam że człowiek nie żyje raz(moje wew przekonanie),musi doświadczyć wielu rzeczy(a może i wszystkiego), dopiero wtedy może być oceniony/dopuszczony.Ocenianie ludzi poprzez jedno życie gdzie jeden człowiek rodzi się ułomny, drugi biedny,trzeci bogaty, czwarty jest pół świadomy,piąty całkiem,szósty jest zdrowy a siódmy chory, jeden jest brzydki a inny piękny.Moim zdaniem jeśli człowiek okaże się człowiekiem w biedzie,bogadztwie,nędzy i wielu sytuacjach np.wychowuje się w ciężkim środowisku ale ta iskra dobra mimo zewnętrznego naciku i tak finalnie zatriumfuje,przegoni mrok.Czy będąc bogatym i zdrowym zachowasz szacunek,chęć pomocy innym który czułeś sam będąc chorym,czy bedzie ci to obojętne a może wywoływać to będzie tylko poczucie wesołości gdy zobaczysz ,,wariata,,.
To oczywiście tylko moje zdanie,troche filozoficzne,odbiega od tematu,ale co myślelibyście o takiej koncepcji? Jak mogą być porównywani królowa Elżbieta siedząca (nic jej nie ujmując to napewno tez jest trudne)całe życie na zamku i zajmująca sie zbieraniem honorów a człowiek bezdomny, poniewierany zlękniony.Jeśli już nie żyjemy X razy to wymagania wobec takiej Elżbiety napewno są wysokie,moim zdaniem dawanie dobra na 30% tutaj nie wystarczy.Filozofia