[ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Moderator: moderatorzy

Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach

Czas głosowania minął ndz lis 20, 2011 1:22 am

Zwykły wypadek
3
21%
Błąd pilotów
1
7%
Błąd wieży kontrolnej
1
7%
Zamach, celowe spowodowanie tragedii
6
43%
Inne
3
21%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Re: [ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Post autor: Bezpieczny »

człowieku, zrozum, że teoria spiskowa, że PO i rosjanom zależało, żeby zamordować lecha kaczyńskiego jest po prostu idiotyczna i śmieszna. ludzie, którzy wszędzie widzą spiski tam, gdzie ich nie ma, są określani jako paranoicy i w takiej właśnie kategorii traktuję takie wywody
Dla ciebie może jest śmieszna, ale dla nas Polaków nie jest śmieszna. Co by nie było Rosja to główni podejrzani.

Nie pisz o spiskach, bo się ośmieszasz. Od wymyślania spisków jest Gazeta Wybiórcza.

Rosja i Putin nienawidzili Kaczyńskich i partii Prawo i Sprawiedliwość i to są główni podejrzani.

W prasie w Wielkiej Brytanii napisano, że to był tzw. "wypadek kontrolowany" :) Wiem bo mi siostra, która tam mieszka przysłała listy opisując to wszystko.

A CIA jasno napisało (ale nieoficjalnie, bo inaczej nie mogli), że to nie był żaden wypadek - artykuł masz na www.smolensk-2010.pl

Na koniec napiszę coś w Twoim stylu:

Nie jestem zwolennikiem żadnej partii, a na pewno nie komunistycznej PO (Platforma Oszołomów) :)
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

A ja jestem zwolennikiem komuny i kazdej partii komunistycznej, bo wtedy byla prawdziwa wolnosc, ludziom sie zylo lepiej, a zsluzba zdrowia i oswiata byla bezplatna, a kradziejow i habozi zsylano gdzie trzeba!
Prezydenta nie zamordowali Rosjanie, przeciez to widac nawet nie bedac paranoikiem, czy sralbys u siebie posrodku pokoju, zastanow sie? Zabijac kogos na wlasnym terytorium, przeciez to smieszne, gdyby chcieli, zrobili by to zdalnie, juz dawno temu i gdzie indziej! Zrobil to ktos, komu zalezalo by podejrzenia padly wlasnie na Rosje, ktora jest praktycznie taka sama ofiara jak poszkodowani, jeszcze troche i doszlo by do wybuchu wojny! Czyzby bratobojstwo?
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

AntonPawlowicz pisze:A ja jestem zwolennikiem komuny i kazdej partii komunistycznej, bo wtedy byla prawdziwa wolnosc, ludziom sie zylo lepiej, a zsluzba zdrowia i oswiata byla bezplatna, a kradziejow i habozi zsylano gdzie trzeba!
Prezydenta nie zamordowali Rosjanie, przeciez to widac nawet nie bedac paranoikiem, czy sralbys u siebie posrodku pokoju, zastanow sie? Zabijac kogos na wlasnym terytorium, przeciez to smieszne, gdyby chcieli, zrobili by to zdalnie, juz dawno temu i gdzie indziej! Zrobil to ktos, komu zalezalo by podejrzenia padly wlasnie na Rosje, ktora jest praktycznie taka sama ofiara jak poszkodowani, jeszcze troche i doszlo by do wybuchu wojny! Czyzby bratobojstwo?
Koleś bredzisz jak potłuczony!

Ale, nie będę komentował słów kogoś kto się zarejestrował na forum stosunkowo niedawno (po niby katastrofie) i próbuje teraz ludziom wciskać kit...Ciemni ludzie uwierzyli już że to był tylko wypadek, na Zachodzie mówią wyraźnie co innego.

------------ uwaga admina
" Koleś bredzisz " - obraźliwy post
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

AntonPawlowicz pisze:... czy sralbys u siebie posrodku pokoju ...?
Nie doceniasz ludzkich możliwości.
niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

A ja powiem tak: pokorne ciele dwie krowy ssie
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Nom jestem za, dowalimy ruskom atomowka, a amerykanom wodorowka i bedziemy panami swiata :lol:
______X
bywalec

Post autor: ______X »

,,,,,,
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2012 5:04 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

siligarf pisze:Przecieki z Mosadu (izraelskiej służby wywiadowczej) od razu po tym wydarzeniu trafiły do izraelskich mediów i prasy, gdzie wprost mówiono i pisano o zamachu.

Przeciętny Rosjanin wie, że musiały być w to zamieszane służby FSB.
a można wiedzieć, skąd to wiesz? Z jakich źródeł? :shock:
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
Awatar użytkownika
Scars
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Scars »

Wywnioskował z treści głosów z głowy.

Prawda. Komuna górą! Nie żyłem w tamtych czasach, ale to co godzinami opowiadał mi dziadek, rodzice utkwiło mi w pamięci. Wtedy był warunek - jeśliś polityk, jeśliś łasu na kasu, najpierw musisz zrobić coś dla Ojczyzny, potem dostaniesz kapuchę. To napędzało pseudopatriotów do walki o kraj. A teraz? Jeśliś łasu na kasu wywołaj aferu i media Cię nafaszerują kasą żeby mieć więcej materiałów -> zwiększyć oglądalność, zaś z twych żył popłynie ka$a.

A co do tematu... Moim zdaniem dla prezesa-premiera powinni wybudować drugiego takiego Tupolewa ]:->. Nie przepadam ani za kwoką polską, ani za tym hiper-pro-rodzinnym Knurem Komorowskim (KK : D) co spłodził równowartość ludności Etiopii ze swoją słit żonką - modelką. O dziwo za polską lewicą też nie... Popieram idee Socjalizmu i Komunizmu (tak, specjalnie z dużej :D ), ale dzisiejsze polskie partie lewicowe na czele z niewiastą Grzegorzem 'Beny' Napieralskim który chce, zaś nie potrafi, stanowią słynny kamień węgielny znikomej cząstki polskiej polityki mimo potencjalnej siły mogącej wywrócić ten zardzewiały system rządzący.
"Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność." - J.M.
------------------------------------------------------------------
Psychopata from Kutno : DD
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Scars pisze:Komuna górą! .... Wtedy był warunek - jeśliś polityk, jeśliś łasu na kasu, najpierw musisz zrobić coś dla Ojczyzny, potem dostaniesz kapuchę.
To nieprawda. Było wielu ludzi, którzy chcieli zrobić cokolwiek rozsądnego dla kraju, lecz nie dało się. Wszystko było kradzione lub niszczone przez Moskwę, a ludzie byli zmuszani do łamania etyki. Inna kwestia, że w Polsce nigdy nie było komuny. Poczytaj o komunie w historii XIX wieku. W Polsce to nie była komuna, to była Moskwa ! czyli jedni z największych zbrodniarzy ludzkości u władzy.

Wracając do Smoleńska. Słuchałem wczoraj sprawozdania ze współpracy polsko-rosyjskiej. Moskwa nadal odmawia odpowiedzi na wiele zapytań ze strony polskiej. Nie wiadomo czy skrywają, czy takie u nich standardy. Dla mnie nadal nie wiadomo czy to był wypadek, czy zamach.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

zbyszek pisze:W Polsce to nie była komuna, to była Moskwa ! czyli jedni z największych zbrodniarzy ludzkości u władzy.
Przepraszam, ale co ma do rzeczy Moskwa? Czy chodzi o lud zamieszkujacy to cudowne miasto? Czy raczej o zdegenerowana jednostke, ktorej udalo sie dopchac do wladzy i wypaczyc jedno z najdoskonalszych zamierzen w dziejach ludzkosci. To tak, kakby powiedziec ze Berlin oraz Oswiecim to najwieksi zbrodniarze i mordercy w dziejach ludzkosci.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

AntonPawlowicz pisze:...Czy chodzi o lud zamieszkujacy ...
Pewno masz rację z obiekcjami co do miasta, jednak to była (jest) pewna grupa ludzi (Rosjan), plus walka z polskością, a z całej komunistycznej ideologii tylko imperialny motyw.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Mysle, ze komus wygodnie jest by tak sadzono! Tak, tak, propaganda dziala dobrze w naszym kraju, jak nigdzie na swiecie. Jaka walka z polskoscia? Rosjanie, Ukraincy uwielbiaja Polakow! Wystarczy sie tam przejechac by zaobserwowac opinie spoleczna na miejscu, z pierwszej reki i na wlasne oczy, a nie ze slow agitatorow i podrzegaczy. Zniesli nam wizy do siebie, sa nam radzi i z radoscia nas witaja u siebie! Zreszta zawsze tak bylo, czyzby zapomniales, Zbyszku, o tych fajnych handelkach na ktore sie udawala polowa spoleczenswa w pewnym okresie, teraz tak, nikt juz o tym nie pamieta, wiadomo ruscy sa be, zlatwili nasz rzad. Nigdy nie wyzywali nas od szmaciarzy, brudnych swin i zlodziei jak w Niemczech. Widzisz, traktuja nas wcale jak smieci w Stanach - nie zniosa nam wiz, zeby przypadkiem ta zaraza nie zalala ich kraju, czyzby nikt nie slyszal o podobnych wypowiedziach, nawet z ust artystow, a my co, dalej im tylki lizamy. Uwazam, ze mlode spoleczenstwo przypomina troche takie stado owiec, jak zakrzyknie owczarz, tak stado popedzi na zlamanie kudlatego karku, tylko w sprawach narkotykow maja swoje zdanie i jest ono nie do zgiecia, wiadomo, sa dobre, pyszne, nie uzalezniaja i trzeba je brac i zeby w sklepach legalnie bylo dostac. Starsi, natomiast, juz po prostu maja wszystko gdzies i mysla tylko jak przetrwac do nastepnej emerytury, kupic chleb, leki i nie w glowie im ruscy, amerykance i inne tupolewy.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

PS taki maly przyklad, dodzwonilem sie przez przypadek do jakiejs rodziny z Podmoskowia, po kilku minutach rozmowy, znalem z imienia wszystkich domownikow, zostalem zaproszony do nich do domu na ich koszt, podano mi adres, telefon itd. Czy gdziekolwiek na swiecie jakikolwiek inny narod obdarzyl by nas takim szacunkiem, miloscia i zaufaniem?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Ależ ja nie mówię o średniej w populacji, lecz o pewnej grupie, która była u władzy. To była i niestety jest nadal grupa zbrodniarzy. zob. Czeczenia, Gruzja, etc. Poza tym mówimy o różnych płaszczyznach interakcji: ja o tej politycznej, ty o towarzyskiej.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Aha, to w takim razie moj blad :) . Ale zbrodniarze sa wszedzie, nie warto uogolniac. Dlaczego widzimy jedynie Czeczenie, a zapominamy o Iraku, Auganistanie i Jugoslawii, i tu juz wszystko jest ok i nas nie dotyczy, no bo jak, nie mozna przeciez nazwac zbrodniarzami naszych przyjaciol i dobroczyncow, co nawet niechca nas w swoim kraju widziec? Nawet wyslemy tam nasze dzieci, niech walcza, niech gina za nasza wspolna dobra sprawe! Ale juz Czeczenia to bedna taka, bedziemy bronic nieszczesliwych, poszkodowanych, ucisnionych Czeczenczyczkow. Irakijczycy to natomiast brudasy, ich kobiety sluza tylko do jednego i wybic ich co do nogi albo chocby podbic drani!
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Oglądałem właśnie film o dochodzeniu jakie przeprowadzone zostało w USA po katastrofie lotniczej Boeninga. Tam także sprawa dotyczyła dwóch państw USA i Egiptu. W tej sprawie Mubarak interweniował u Clintona. Jednak żadne pytanie techniczne nie pozostało bez jasnej odpowiedzi. Dlatego też dyskwalifikująco wypada porównanie "zbrodniarzy USA" ze zbrodniarzami w Rosji w przypadku naszego Smoleńska 2010.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Widzisz, zalozmy, gdyby to faktycznie byl sabotaz skierowany w strone Rosji, musieli przyjac taka postawe, w koncu to ich panstwo, na ich terytorium zginely tak wazne osobistosci, i to ich pociagnieto do odpowiedzialnosci wiec nic nie moglo umknac. Fakty chyba nie byly zatajane, przez caly czas przeciez byli na miejscu nasi rzeczoznawcy, ktorzy sami z niewiadomych wzgledow zatajali wiele rzeczy przd opinia spoleczna w kraju.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

AntonPawlowicz pisze:gdyby to faktycznie byl sabotaz skierowany w strone Rosji.
Raczej wykluczam. Kto miałby byś sprawcą takiego sabotażu ?
AntonPawlowicz pisze:... Fakty chyba nie byly zatajane...
Też tak myślę, choć to "chyba" jest przy powadze sprawy dręczące.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Skad to mozemy wiedziec, a komu zalezalo na rozpetaniu I i II Wojen Swiatowych, jedni mowia ze zydom, inni, ze masonom, moze kosmitom, a rzeczywistej prawdy raczej sie nie dowiemy nigdy. Dla mnie pewne jest, ze Rosji nie zalezalo na smierci polskiego prezydenta oraz tych ludzi z rzadu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”