Chudnięcie a leki
Moderator: moderatorzy
Re: Chudnięcie a leki
20 mg 1 tabletka z rana, staram się nie myśleć w ogóle o lekach o tej chorobie - staram się żyć "normalnie" ale łatwo się mówi komuś kto tego nie doświadczył ... na codzień chodzę do pracy, mam bardzo fajną ekipę i jakoś mi czas zlatuje, a jak wracam to piszę książkę i jakoś czas leci. Ale przychodzą czasem te okropne myśli ... no i dochodzi to że nie jestem chuda tak jak kiedyś nie czuję przyjemności, żadnych emocji i jestem jak robot ... łatwo mówić ... eh ...staram się być cierpliwa 

- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
To ten, no... pewnie mnie się tu na mnie zaraz rzucom i zjedzom za takie rady...
ale do września, to sporo czasu, więc jeśli za góra miesiąc nie będzie nic, ani nawet efektów ubocznych, to odwiedź lekarza w celu zmiany dawki (dawkuje się do 60 mg). Trzeba cierpliwości. Powodzenia! :-)

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
dzięki za porady
pewnie, że skorzystam mam nadzieje, że do września chociaż troszkę będzie lepiej... bo jak bym miała już normalnie ułożone emocje to by było dobrze, a tak to ciężko jest funkcjonować ...
No ale pewnie nie jest ze mną tak źle jak renta mi się nie należy i do pracy chodzę
Tak więc jakoś się będę trzymać, dzięki za porady i również Pozdrawiam!

No ale pewnie nie jest ze mną tak źle jak renta mi się nie należy i do pracy chodzę

Tak więc jakoś się będę trzymać, dzięki za porady i również Pozdrawiam!
Czy muzyka ma jakiś wpływ na zdrowienie ?
- amigo
- zaufany użytkownik
Muzkoterapia raczej ma zadanie wypelnic czas w szpitalu.
Chyba ma jakis wplyw na zdrownie, moze poprawic humor, zapelnic czas, dzieki temu nie bedziemy myslec o chorobie.
Chyba ma jakis wplyw na zdrownie, moze poprawic humor, zapelnic czas, dzieki temu nie bedziemy myslec o chorobie.
- Necro
- zaufany użytkownik
wracając do tematu chudnięcia to na olanzapine tyłem bardzo szybko teraz jestem na solianie to chudnę w oczach a co do muzyki to bardziej jest dla relaksu odprężenia zabicia czasu 

Śmierć Wrogom Ojczyzny
problem w tym, że mnie nic nie relaksuje bo nic nie czuję, kiedyś na mnie muzyka działała a teraz nic, słucham bo słucham ale żebym miała jakieś powody do relaksu czy uciechy z tego powodu to żadnej ... nie wiem jak pobudzić swój mózg by zaczął cokolwiek odczuwać ... ma ktoś jakiś pomysł ?
Co do odchudzania to waga na chwilę obecną stoi w miejscu na 66 jestem na solianie również ale nie chudnę ...
Co do odchudzania to waga na chwilę obecną stoi w miejscu na 66 jestem na solianie również ale nie chudnę ...
Nie zgadzam sięamigo pisze:Muzkoterapia raczej ma zadanie wypelnic czas w szpitalu.

Biorę solian 400 jedną tabletka na wieczór jak leczyć ta anhedonie! Co robić gdy to prZesZkadza w życiu?
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja też się z tym nie zgadzam. Odpowiednio dobrana muzyka reguluje pracę serca, obniża napięcie, a nawet stymuluje pracę przysadki mózgowej (a tym samym hormonów). Co ciekawe, muzykę odbieramy nawet na poziomie nieświadomym (np. w stanie nieprzytomności i snu). W Stanach Zjednoczonych normą jest, że podczas operacji na otwartym sercu w sali operacyjnej przez głośniki puszczana jest muzyka klasyczna (odpowiednio dobrana).Petruccio pisze:Nie zgadzam sięamigo pisze:Muzkoterapia raczej ma zadanie wypelnic czas w szpitalu..
U nas to ciągle jest niedoceniane. A to prosty, tani i skuteczny sposób rehabilitacji chorych.
Pozdrawiam.m.
To jak jest w końcu z ta muzyka? Jaki gatunek muzyki leczy ? Klasyczną?
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Moim zdaniem klasyczna prędzej wpędzi w depresję
Widzę, że zdania są mieszane. A ją zaś znalazłam artykuł o tym że klasyczną działa dobrze na schizofrenikow...
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Może się nie znam ale mam doświadczenie i klasyczna źle działa, przynajmniej na mnie.
Sama poczuj co Cię aktywizuje.
Jest logiczne, że będzie to raczej coś żywego.
Sama poczuj co Cię aktywizuje.
Jest logiczne, że będzie to raczej coś żywego.
No problem w tym, że ją próbuje i próbuje a nadal nic nie czuje ..
Od wczoraj zaczęłam ćwiczyć z Chodakowska może to mnie jakoś z aktywizuje ...