LIST DO MORDERCÓW:
Moderator: moderatorzy
- FreshEscape
- bywalec
Re: LIST DO MORDERCÓW:
No a jak dają ci tam tabletki, to bierzesz i połykasz, czy chowasz pod język i potem wypluwasz ? Tylko mów prawde bo sie na ciebie pozłoszczę !
Nie oszukuję, biorę, ale po 15-stu latach "leczenia" totalnie bez przekonania. To ścierwo zamienimy kiedyś na olej z wiesiołka i oleje z wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Nasi pradziadowie nie używali słowa psychika, ale chyba trzeba uznać, że nie cofniemy się w czasie, chociaż "pomyłki freudowskie", to natchnienie wprost z DNA.
@Mateus, nadawaj, może nasze fale mają kongruencję, konwergencję. Bo od dwóch lat dochodzimy często do tych samych wniosków, niezależnie i w tym samym czasie. Modlitwa do Michała, Rafała, Gabriela... Oni, czyli Łotrzyki-Psychiatrzyki mi dają na wieczór taką małą białą tabletkę z podziałką pośrodku i nasyłają konkretne motywy senne, ale to po większej części nie moje sny. Nie pisz, ale myśl, nie poruszaj wargami... Choć przez dziesięć minut. Hasło: pomsowa, czyli pąsowa róża.
Ostatnio zmieniony pn lut 12, 2024 1:51 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy ktoś z tu obecnych ma przodków o nazwisku Giszka, Paciorkiewicz, Jaśkiewicz vel Dąbrowski? Bo to naczelne dowództwo Powstań, i Styczniowego i Wielkopolskiego. Ja się ujawniam, brykam sobie....
Oczywiście, nie należy się ujawniać na raz. Byśmy nie wylądowali w auli UJ, a następnie w Katyniu. Jeśli kto nie ma mnie dość, to wygooglować: "www.schizofrenia.evot.org" wraz z "Z PREMEDYTACJĄ..!" (jedna fraza, czyli jeden ciąg wyrażeniowy), może wtedy niektórym "spoza nas" zaświta, że to, co piszę, nie jest "urojeniowe". Choć wiemy, że @Zbyszek nas sprzedał, np. do MIT-u (Massachusetts), ale może jakiś dobry człowiek patrzy piszącemu synowi/ piszącej córce zza pleców, co syn-schizofrenik/ córka ze schizofrenią czyta i pisze w komputerze. I że to jest po części eksperyment, ale w dalszej kolejności zagłada. Bez paniki, bez popłochu. "Zestrzelmy myśli w jedno ognisko (...) Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga. Łam, czego rozum nie złamie..." (Oda do Młodości, Adam Mickiewicz).
Wiesz nie wielu znam mądrzejszych ode mnie.Meduzola pisze: ↑pn lut 12, 2024 2:25 pm Oczywiście, nie należy się ujawniać na raz. Byśmy nie wylądowali w auli UJ, a następnie w Katyniu. Jeśli kto nie ma mnie dość, to wygooglować: "www.schizofrenia.evot.org" wraz z "Z PREMEDYTACJĄ..!" (jedna fraza, czyli jeden ciąg wyrażeniowy), może wtedy niektórym "spoza nas" zaświta, że to, co piszę, nie jest "urojeniowe". Choć wiemy, że @Zbyszek nas sprzedał, np. do MIT-u (Massachusetts), ale może jakiś dobry człowiek patrzy piszącemu synowi/ piszącej córce zza pleców, co syn-schizofrenik/ córka ze schizofrenią czyta i pisze w komputerze. I że to jest po części eksperyment, ale w dalszej kolejności zagłada. Bez paniki, bez popłochu. "Zestrzelmy myśli w jedno ognisko (...) Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga. Łam, czego rozum nie złamie..." (Oda do Młodości, Adam Mickiewicz).
Mądrzejsi ludze na świecie@#
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Kto po tytule filmu nie wie do czego historia każdego z nas jesteś bogiem
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Andrzej Duda to Donald Triumph a ten to Andrzej Lepper. Wystarczy że że zaczęłam się się do przodu.
Ludzie ze ZETRSZYOWSZA pewnie są i o tym wiedzą. Ale ich głos ginie.
Śmierć istnieje od czasów Terrego Pahetta
Ludzie ze ZETRSZYOWSZA pewnie są i o tym wiedzą. Ale ich głos ginie.
Śmierć istnieje od czasów Terrego Pahetta
- Słonecznik1
- bywalec
chyba nie warto całe życie spędzic w toi toju z debilami bo nam nerwy szwankują np.i coś się ubzdurało .
- Słonecznik1
- bywalec
99% nie jest warta takiej ceny . Uspokój się i zdrowiej
- Słonecznik1
- bywalec
trzymaj się nie odlatuj za bardzo .Pozdrawiamy cię .
Psychiatria już się mocno o to postara, byś nigdy nie doszedł do siebie, a nawet zatracił zmysły i zdolność oceniania sytuacji oraz chęć dociekania, czy sprawiedliwość jest po Twojej stronie. To forma zniewolenia we współczesnym świecie, niewolnictwo jak widać, się nie skończyło. Ty, Słonecznik, już słyniesz ze swojej brutalności, nie wiedziałam, że wobec kobiet również. A jest taka miejscowość Słonecznik koło Elbląga, skąd (z Elblaga) @karuna, z którym się nie lubisz na niby. Może już posiadł "Klucze od evotu" i "dzwon Kałka" zabrzmi już niedługo.
Odnalazłam nazwisko Terry Pratchett. Wolę poetyckie metafory, niż wewnętrzną umowność świata książek science fiction/ fantasy. W ogóle, to wiele zjawisk wcale nie wymaga psychiatrycznej obiektywizacji. Psychiatra zaneguje wszystko, co powiesz - jako (paranormalny?) absurd.
Orientuje się ktoś może, czy (zm. 2010) zawodnik Wisły Kraków Jarosław Giszka (zawód cukiernik) i jej napastnik Daniel Dubicki to jeszcze ta sama epoka? Poszłam tym tropem, że od przedwczoraj mam zamiar zamówić sobie książkę pani Agnieszki Paciorkiewicz- Dubickiej, pt. "Izba przejęć". A Paciorkiewicz to nazwisko panieńskie mojej praprababci, która za Giszkę wyszła, a ci z kolei byli zmuszeni do przeprowadzki i wyuczenia się nowego zawodu.
Ostatnio zmieniony wt lut 13, 2024 10:49 am przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo Giszka (prawdopodobnie wujek mojej prababci Walerii, i nie Giszk-o) kazał wybudować sobie piekarnię w Kozienicach "jeszcze przed wojną" (za jakąś formę odszkodowania, patrz niżej...?). Mogło to być zatem tuż przed wojną, albo u schyłku wieków: 19. i 20. Wcześniej rody te były wytwórcami jedwabiu- ale wiadomo, że tych szlaków handlowych już nie ma, po drodze bowiem kopalnie i elektrownie- obszary, które wchodzą w rachubę to Wieluń, Kalisz, albo Sieradz. A Wieluń podobno zalicza się do Jury Krakowsko- Częstochowskiej... Tylko Vladimir Nabokov (1899-1977) może wiedzieć, jaki rodzaj ciem pożarł nasze kokony. Akcja "Walter"...?
Otwieram ja dziś rano dość gruby słownik wyrazów obcych na zupełnie dowolnej stronie... A tam "Fasching", bo wczoraj "der Rosenmontag"...
Od około pól roku, a może i rok wiem, co to system szpiegowski/ inwigilacyjny "Pegazus". Wiem, że mogli mi to (prototyp) zainstalować po moim siedmioletnim pobycie w Niemczech pod koniec 2012, zwłaszcza że 2,5 roku studiowałam tam historię. Oglądałam wczoraj wiadomości na "Polsacie" i kupiłam dziś "Gazetę wyborczą", po raz pierwszy po dwudziestu latach. Utworzono na dzisiejsze czasy Centra Zdrowia Psychicznego związane z danym powiatem (od 120 do 200...), ale ostatnia ustawa dotycząca "psychicznie chorych" to raczej jeszcze z 2012. Ja tam polemizuję ze wszystkim. Nadal mam wrażenie, że jestem niewyczerpalnym źródłem. Adres Państwo znają.
Każdy pobyt w psychiatryku to realnie czas "wycięty" z biografii. Rolą współczesnej psychiatrii i psychologii nie jest ulżyć człowiekowi w cierpieniu (od mózgu, serca i narządów płciowych), ale wyciągnięcie od niego maksimum informacji o nim, jego relacji rodzinnych i życiu zawodowym, o ile takowe istnieją. "Leki" też nie są po to, by zapobiegać neurodegeneracji danych struktur mózgowych, tylko są elementem sedacji, czyli hamowaniem np. wrodzonej ekspresji i mechanicznym przyczynkiem do regularnej wizyty u psychiatry.
Czy ja piszę jakieś rewelacje? W sumie tak. Tu jednak myślę, że wystarczy czasem wstać i przesunąć swoje krzesło o jeden metr w bok, by zmienić perspektywę. W sumie nie wiem, czy na ten moment udzieliłabym wywiadu, wszystko zawarłam w tych 3100 postach. Ale że nic nawet nie drgnie..? Tylko jakiś wrocławski psychiatra, co ma tatę, albo wujka psychiatrę w moich okolicach, zainteresował się mną na Facebooku, tzn. doszłam po nitce do kłebka. Okazuje się bowiem, że z niektórych urządzeń logowanie się jest u mnie możliwe.Tak bardzo tęsknię za olejem z wiesiołka. Jedna łyżka dziennie z lodówki i "warunkowany genetycznie" zespół opóźnionej fazy snu przestaje istnieć.
Dopaminergiczność...