Apel do wegetarian
Moderator: moderatorzy
Re: Apel do wegetarian
Podobno są różne rodzaje bakterii w jelitach, ludzi można podzielić na grupy pod tym względem. Niektórzy mają bakterie produkujące witaminy.
Ponoć właśnie nie, ponoć tak jest na każdej ubojni. A te filmiki to tylko te które wypłynęły. Firmy bardzo dbają o swoje dobro i nie pozwalają nawet wnosić smartfonów na hale by ludzie nie nagrywali co tam się wyprawia! Są bardzo ciężkie restrykcje w tym temacie. Kontroli prawie żadnych bo skala hodowli zwierząt na ubój jest wciąż ogromna! Humanitarne warunki na ubojni, mhm.. Tak samo na farmach kurczaków gdzie siedzą poupychane w klatkach po setkach zwierząt na metrze kwadratowym i krwawią ze sromów, gdzie zjadają się nawzajem, nie widzą przez całe życie światła słonecznego! To samo krowy na mleko. Wiadomo, łatwiej jest o tym nie myśleć lub w to nie wierzyć. Warto przynajmniej być świadomym czym jest okupione pożeranie przez nas mięsa! Cierpieniem milionów niewinnych istot każdego dnia!Maksymiliana pisze: ↑pt cze 14, 2019 2:28 pm Digital, chcesz pokazać słuszność wegataruanizmowi tym, że pokażesz mi filmiki które są jednostkowych przypadkami ?
Generalnie normalny ubój jest dla zwierząt humanitarny. A te filmy to wyjątki.
Zapomniałam o mięsie hodowanym w laboratorium
http://www.fpiec.pl/foodie/2040-roku-mi ... Tj-9XN2Dv8
http://www.fpiec.pl/foodie/2040-roku-mi ... Tj-9XN2Dv8
To nie moda, to człowiek zaczął wreszcie być człowiekiem i ruszać mózgownicą oraz patrzeć troszkę dalej niż czubek własnego nosa. I chwała tym ludziom za to! Za czasów PRL mięso było towarem luksusowym, nie było tyle ubojni i mordowania zwierząt. Agresywny kapitalizm i podaż to sprawiły. Jak nie wiesz o co chodzi, to zawsze chodzi o hajs. Wyczuli w tym łakomy kąsek dla siebie. Na mięsie i śmierci można świetnie zarobić to cisną ile wlezie. Dlatego warto o tym mówić głośno, trzeba zwracać na to uwagę by ten popyt na mięso ukrócić jak tylko się da. Mięso wcale nie jest zdrowe dla człowieka, powoduje udary, zawały, raka! Cukrzycę i miażdżycę! Człowiek może zjadać mięsa bardzo mało i tylko sporadycznie, akurat tyle co upoluje, reszta to zielska, warzywka, grzyby i korzonki, tak było sprzed milionów lat.Maksymiliana pisze: ↑pt cze 14, 2019 2:28 pm Jednak nie przekonam się do nie jedzenia mięsa. Po prostu.
Człowiek od milionów lat jadł mięsa, ryby. A teraz nastała taka moda, bo mięsa jest bee.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Cóz, mnie to i tak nie przekona, lubie mięso i będę je jadła.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Niestety do strączkowych i pełnoziarnistych trzeba mieć zdrowy żołądek.
Masz rację, strączkowe nie każdy organizm umie trawić. Ale nie jesteśmy sportowcami i wcale nam nie potrzeba tyle białka do życia. Zapotrzebowanie na białko znacznie maleje z wiekiem. Nawet ryż czy kasza gryczana, jaglana, albo kuskus mają w sobie białko.
-
- zarejestrowany użytkownik
Kupiłem dzisiaj karczek zjem go ze smakiem
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:

-
No tak łańcuch pokarmowy istnieje od dawna i można z niego korzystac
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
No tak, wcześniej podobnie napisałam, że ludzie od zarania dziejów jedli mięso.
Jak będziesz miał na starość zapchane tętnice i dostaniesz udaru, to pogadamy, oczywiście jeśli przeżyjesz. Wiele ludzi umiera za pierwszym razem. Karczek to najgorszy rodzaj wieprzowiny. Chuda łopatka, schab jeszcze, z rzadka od czasu do czasu. Większość wieprzowiny jest obecnie sprowadzana z Chin, aż dziw bierze że kontrola przepuszcza to mięso i dziwne, że nie świeci w ciemnościachGwiezdnykieł1 pisze: ↑sob cze 15, 2019 5:30 pm No tak łańcuch pokarmowy istnieje od dawna i można z niego korzystac

To niczego nie dowodzi. Zajmowali się również zbieractwem i ogrodnictwem. Mięso jedli bardzo rzadko gdy akurat udało się upolować coś większego. Później były długie wielomiesięczne okresy bez mięsa choćby przez całą zimę.Maksymiliana pisze: ↑sob cze 15, 2019 5:32 pm No tak, wcześniej podobnie napisałam, że ludzie od zarania dziejów jedli mięso.
Podobno małe kurczęta płci męskiej są mielone żywcem. 
Ale ja nie mam siły zrezygnować z jajek.

Ale ja nie mam siły zrezygnować z jajek.
- Catastrophique
- bywalec
Jestem teraz na diecie warzywno - owocowej i myślę trochę o weganizmie. Zal mi jest tych wszystkich fatalnie traktowanych kurczakow, swin, krow i innych, wiec moze warto by bylo na to przejsc.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- pix07
Nie można wycofać mięsa z diety.
Ja przypłaciłem to totalną psychozą osłabieniem i wagą 60 kg.
Co w przypadku 29 letniego faceta jest straszne.
Wegetarianie muszą brać witaminy.
Ogólnie nie polecam.
Ja przypłaciłem to totalną psychozą osłabieniem i wagą 60 kg.
Co w przypadku 29 letniego faceta jest straszne.
Wegetarianie muszą brać witaminy.
Ogólnie nie polecam.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Bez mięsa w diecie się czułem o niebo lepiej, ale byłem bardzo aktywny fizycznie...
nic
Najdłużej na wege diecie wytrzymuję pół roku. Zawsze wtedy mam znakomite samopoczucie, dużo siły i energii. Są jednak takie bankiety gdy człowiek nie chce się wyróżniać i uniknąć niepotrzebnych pytań, wtedy zazwyczaj nici z diety.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Ja byłem 7 dni na urlopie w Rumunii i musiałem jeść mięso, teraz wszystko wróciło do normy.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Byli zbieracie i byli myśliwi. Nie każdy musi jeszcze mięso. A jak dobrze dietę ulozysz witamin sztucznych nie musisz brać