.
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Posty: 27824
- Rejestracja: czw maja 18, 2006 12:12 pm
- Gadu-Gadu: 9
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Kontakt:
Re: baba w kuchni pyta o...
Niestety, nigdy nie robiłam.
A z internetu boisz się spróbować?
Pozdrawiam.m.
A z internetu boisz się spróbować?
Pozdrawiam.m.
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Posty: 27824
- Rejestracja: czw maja 18, 2006 12:12 pm
- Gadu-Gadu: 9
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Kontakt:
Re: baba w kuchni pyta o...
Gehenna, teraz mało kto sam robi ogórki małosolne. Na to trzeba miejsca, dużych słoików, czasu i cierpliwości. Kto to teraz ma?
Mogę z Tobą podyskutować o pieczeniu chleba - na tym trochę się znam.
Pozdrawiam.m.
Mogę z Tobą podyskutować o pieczeniu chleba - na tym trochę się znam.
Pozdrawiam.m.
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Posty: 27824
- Rejestracja: czw maja 18, 2006 12:12 pm
- Gadu-Gadu: 9
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Kontakt:
Re: baba w kuchni pyta o...
Zadaj pytanie o ciasta, ciasta każdy piecze. Kto teraz robi ogórki?
Fajnie by było mieć takie ogórki do jedzenia pod ręką... mniam
Te w sklepie małosolne strasznie drogie.
Pozdrawiam.m.
Fajnie by było mieć takie ogórki do jedzenia pod ręką... mniam

Pozdrawiam.m.
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Posty: 27824
- Rejestracja: czw maja 18, 2006 12:12 pm
- Gadu-Gadu: 9
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Kontakt:
Re: baba w kuchni pyta o...
Z tego, co pamiętam, to były odpowiedzi z przepisami na ciasta. Nie pamiętasz tego?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- moi
- moderator
- Posty: 27824
- Rejestracja: czw maja 18, 2006 12:12 pm
- Gadu-Gadu: 9
- Lokalizacja: Dolny Śląsk
- Kontakt:
Re: baba w kuchni pyta o...
No właśnie - nawet Wspaniale podesłał Ci swój przepis na jakiś miodownik, czy coś w tym rodzaju.
Był duży odzew.
Ogórki to rudna rzecz. Dla zdyscyplinowanych i cierpliwych. Nie oczekiwałabym mnóstwa odpowiedzi.
Pozdrawiam.m.
Był duży odzew.
Ogórki to rudna rzecz. Dla zdyscyplinowanych i cierpliwych. Nie oczekiwałabym mnóstwa odpowiedzi.
Pozdrawiam.m.
Re: baba w kuchni pyta o...
Moja mama robi takie ogórki co roku, pychota. Zapytam jak będę miał okazję, może uderz do mnie na PW z tą sprawą (bo możliwe, że ten wątek wyleci mi z pamięci) ale nie wcześniej niż w poniedziałek, teraz nie będę miał okazji.
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: baba w kuchni pyta o...
Jakiej zabawy?
PW po to, żeby się przypomnieć w poniedziałek. Wcześniej nie będę miał okazji zapytać i ta sprawa może mi do tego czasu umknąć z pamięci.
Odpowiedź z przepisem dam wtedy w tym wątku, może ktoś jeszcze skorzysta.
PW po to, żeby się przypomnieć w poniedziałek. Wcześniej nie będę miał okazji zapytać i ta sprawa może mi do tego czasu umknąć z pamięci.
Odpowiedź z przepisem dam wtedy w tym wątku, może ktoś jeszcze skorzysta.
Re: baba w kuchni pyta o...
,
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:38 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Anime
- zaufany użytkownik
- Posty: 727
- Rejestracja: śr sty 20, 2010 9:01 am
- płeć: mężczyzna
- Gadu-Gadu: 45723214
Re: baba w kuchni pyta o...
Można uchylić trochę przykrywkę, tak żeby para skraplała się na niej i skapywało z przykrywki do garnka.
.
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:39 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Anime
- zaufany użytkownik
- Posty: 727
- Rejestracja: śr sty 20, 2010 9:01 am
- płeć: mężczyzna
- Gadu-Gadu: 45723214
Re: baba w kuchni pyta o...
Trzeba zmniejszyć gaz. Inne rozwiązanie to odpowiednio duży, szeroki garnek. Jeśli zastosujesz garnek szeroki wtedy powierzchnia parowania jest większa i nie powinno kipieć.
.
Re: baba w kuchni pyta o...
Anime ma racje. Tu u mnie się żre ryżu na potęgę, zawsze gotowane jest w garnku o szerokim dnie.
Żeby był sypki to się najpierw ryż podgotowuje na parze, a potem do wody.
Ale po co te ceregiele, skoro masz ryż w torebkach w Pl?
Żeby był sypki to się najpierw ryż podgotowuje na parze, a potem do wody.
Ale po co te ceregiele, skoro masz ryż w torebkach w Pl?
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:39 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
- Posty: 18813
- Rejestracja: pt lut 17, 2023 4:23 pm
- płeć: mężczyzna
- Gadu-Gadu: bla bla
- Lokalizacja: Brak
Re: baba w kuchni pyta o...
Podobno trochę oleju dolać. Ale myślę, że można spróbować przepłukać ryż w cedzaku bieżącą wodą. 

nic
Re: baba w kuchni pyta o...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 10:39 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.