Jak rozgraniczyć głosy ?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Re: Jak rozgraniczyć głosy ?

Post autor: podniebnyromantyk »

Mamzuelicho pisze: wt sie 20, 2024 5:59 pm
Pumba pisze: ndz mar 24, 2024 2:07 pm Jest pewna tajemnica głosów o której nikt lub prawie nikt nie wie, jeżeli słyszymy coś co wydaje się innym słowem niż zostało to realnie wypowiedziane to może to być głos duszy tzn coś co pochodzi bezpośrednio od duszy coś co jest poza słowami. Czyli słyszymy jakieś słowo które ktoś wypowiada i jest to głos ducha duszy.
Widzisz pan panie Pumba dobrze trybisz..
To konto to braterstwo jakieś czy multikonto Pumba? :think:
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

@Mamzuelicho już przyznałes się na forum do multikont które od pewnego czasu gadają tylko z @Pumba. Jest jeszcze jedna problem - te Wasze konta zawsze pojawiają się w jedynym czasie a potem cisza kilka chwil a nawet miesięcy ostatnio i znów razem w jednym czasie.

Wygląda to na multikonto Mamzuelicho i Pumba.
Mamzuelicho
bywalec

Post autor: Mamzuelicho »

podniebnyromantyk pisze: śr sie 21, 2024 7:51 am

A Pan co? Colombo? Czy Ojciec Mateusz? Zaspokoję pańską ciekawość...Nigdy nie miałem więcej niż jedno konto jednocześnie...Po prostu traciłem z jakichś powodów dostęp i tworzyłem nowe... Że gadam z Pumbą? Trafia do mnie jego wersja schizo...Obaj mówimy o Bogu , obaj jesteśmy Chrystusem, obaj twierdzimy że leki nie pomagają wcale...A większość tutaj nie wierzy w Boga i każe się leczyć , truć świństwami ,końskimi dawkami które pogarszają tylko sytuację... Że braterstwo? Wielu tutaj startuje z wrogością i nienawiścią...po co mam z takimi gadać? Wygląda na to że schizofrenia to dla wielu jeszcze za małe uderzenie od Boga żeby się zmienić...Są pełni jadu i nienawiści...Widzieliście może na TV Trwam Magdalenę Buczek? Ta dostała porządne kopnięcie od Boga i od razu nabrała pokory...Większego trzeba im jeszcze ciosu żeby się zmienili...
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Mamzuelicho pisze: śr sie 21, 2024 1:44 pm
podniebnyromantyk pisze: śr sie 21, 2024 7:51 am

A Pan co? Colombo? Czy Ojciec Mateusz? Zaspokoję pańską ciekawość...Nigdy nie miałem więcej niż jedno konto jednocześnie...Po prostu traciłem z jakichś powodów dostęp i tworzyłem nowe... Że gadam z Pumbą? Trafia do mnie jego wersja schizo...Obaj mówimy o Bogu , obaj jesteśmy Chrystusem, obaj twierdzimy że leki nie pomagają wcale...
Jestem człowiekiem który nie lubi czytać takich herezji i nawet jako człowiek nie wierzący czuję spory niesmak tą działalnością na forum które nawet nie jest forum religijnym :naughty:

Uważam że to multikonto ale mniejsza o to. Mam forum na uku mam nadzieję że nie doczekam się czasu kiedy będzie trzeba donosić.
Mamzuelicho
bywalec

Post autor: Mamzuelicho »

podniebnyromantyk pisze: czw sie 22, 2024 8:19 am

Jestem człowiekiem który nie lubi czytać takich herezji i nawet jako człowiek nie wierzący czuję spory niesmak tą działalnością na forum które nawet nie jest forum religijnym :naughty:
O co Tobie człowieku chodzi? Jakie herezje? Że mówię o Bogu który zsyła kary? Herezja to koncepcje niezgodne z naukami Kościoła a jest takie zdanie w doktrynie katolickiej "Bóg jest sędzią sprawiedliwym który za dobre wynagradza a za złe karze"... Jakie herezje? Że to nie jest forum religijne? A gdzie to masz w regulaminie że nie można o Bogu mówić? Ani to forum religijne ani niereligijne... Poza tym mam w papierach napisane :"Schizofrenia paranoidalna , urojenia religijne"co to znaczy? Że jak najbardziej na forum schizo można mówić o wersji urojeń religijnych...Czy się mylę? Nie sądzę... Wiecznie macie jakieś problemy...Przysięgam na najświętsze rany Chrystusa że nie wypowiem na tym forum ani jednego słowa do końca życia... Życzę przyjemnych rozmów o imadle, rynnach, polityce i pogodzie...
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Mamzuelicho pisze: czw sie 22, 2024 12:54 pm

...Przysięgam na najświętsze rany Chrystusa że nie wypowiem na tym forum ani jednego słowa do końca życia... Życzę przyjemnych rozmów o imadle, rynnach, polityce i pogodzie...
Tylko nie zmieniaj na kolejne konta Pumban- żegnam.
Pumba
zaufany użytkownik

Post autor: Pumba »

Nie mam innego konta na tym forum, to jest moje jedyne.
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Zawsze możecie gadać prywatnie lub zrobić prywatny temat i to najlepiej niewidzialny dla innych...

Popełniliście takie herezje że gdyby to zgłosić to z miejsca wylatujecie z kościoła a nawet mogłoby to się zakończyć przymusowym leczenieniem bo jak sami piszecie nie bierzecie leków bo nie działają.

Nie chcę cytować tego bo nie ma co powielać takie teksty. Żal mi Was ale są granice.

To samo swojego czasu tyczyło się to forumowicza Kotek.

Proszę tylko o spokój bo Wasze poglądy odbiegają od przyjętych norm. Nie chce czytać jaki to Bóg zły i o wybraniu Was na czwórce świętą ani że kto w was uwierzy temu Bóg wynagrodzi. Brzmicie jak sekta i nie dobrze mi od tego.

Tyle w temacie i pozdrawiam
TomekTeamGłosy
bywalec

Post autor: TomekTeamGłosy »

podniebnyromantyk pisze: czw sie 22, 2024 2:28 pm
Popełniliście takie herezje że gdyby to zgłosić to z miejsca wylatujecie z kościoła a nawet mogłoby to się zakończyć przymusowym leczenieniem bo jak sami piszecie nie bierzecie leków bo nie działają.
Zgłosiłem ciebie do usunięcia z tego forum. Dawno nie słyszałem tak bezczelnej osoby. Typowe ograniczenie swobody wypowiedzi. Próba zastraszania kościołem.
TomekTeamGłosy
bywalec

Pumba pisze: pt mar 15, 2024 10:13 pm Dzisiaj głos do mnie powiedział : "No zgrzesz wreszcie czemu nie grzeszysz no czemu nie grzeszysz"
A potem będzie występował jako prokurator od oskarżenia ? A mówił kiedyś że jest Bogiem ?
TomekTeamGłosy
bywalec

Pumba pisze: czw sty 25, 2024 11:38 am Żadne leki nie są w stanie mi pomóc, bo słyszę głos Boga i demona, to nie schizofrenia a duchowa rzeczywistość.
Biorę to gówno już 15 lat i nigdy nawet na chwilę nie przestałem słyszeć głosów.
U innych ludzi jest tak samo. Leki niestety mogą pogorszyć system obronny tak zwaną świadomość. Musisz ćwiczyć nie reagowanie na nic nawet jakby nawet nie wiem co. Ile głosów słyszysz jeden czy więcej ?
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

TomekTeamGłosy pisze: czw sie 22, 2024 4:13 pm
Zgłosiłem ciebie do usunięcia z tego forum. Dawno nie słyszałem tak bezczelnej osoby. Typowe ograniczenie swobody wypowiedzi. Próba zastraszania kościołem.
Zgłaszaj sobie... Mój sprzeciw jest uzasadniony i zacznijmy od tego że nie zgadzam się na fałszywe oskarżenia wobec Boga i przedstawieniu Go jako sadystę i wręcz przeciwnika człowieka... Caly ten temat jest jedynym wielkim bluźnierstwem a do tego ten dział forum nie jest od opisuwania przeżyć religijnych.

W ogóle to forum jest dla stabilnych psychicznie ludzi a nie dla fałszywych mesjaszy co celowo bluźnią i przestawiają fałszywy obraz rzeczywistości.

Nawet mnie nie wierzącego obraża to co tutaj było pisane. Nie wierzę ale chciałbym by istniał Bóg. Obraz tego majestatu dobra nie pozwolę plugawic przez takich ludzi co ogłaszają się nową czwórcą świętą a następnie Boga przedstawiają jako szatana...

Mam to gdzieś czy ktoś protestuje. To obraża dobro i nie powinno to tutaj się zdążyć.
TomekTeamGłosy
bywalec

podniebnyromantyk pisze: pt sie 30, 2024 9:59 pm
TomekTeamGłosy pisze: czw sie 22, 2024 4:13 pm
Zgłaszaj sobie... Mój sprzeciw jest uzasadniony i zacznijmy od tego że nie zgadzam się na fałszywe oskarżenia wobec Boga i przedstawieniu Go jako sadystę i wręcz przeciwnika człowieka... Caly ten temat jest jedynym wielkim bluźnierstwem a do tego ten dział forum nie jest od opisuwania przeżyć religijnych.

W ogóle to forum jest dla stabilnych psychicznie ludzi a nie dla fałszywych mesjaszy co celowo bluźnią i przestawiają fałszywy obraz rzeczywistości.

Nawet mnie nie wierzącego obraża to co tutaj było pisane. Nie wierzę ale chciałbym by istniał Bóg. Obraz tego majestatu dobra nie pozwolę plugawic przez takich ludzi co ogłaszają się nową czwórcą świętą a następnie Boga przedstawiają jako szatana...

Mam to gdzieś czy ktoś protestuje. To obraża dobro i nie powinno to tutaj się zdążyć.
Całkowicie ciebie rozumiem
bo też kiedyś wierzyłem dokładnie tak samo jak ty

ale nie masz akurat prawa nie będąc na miejscu tych ludzi zabraniać im opowiadać to co oni widzą.

Same religia opowiada o różnych istotach duchowych które manifestują się ludziom w postaci demonów lub szatana lub Boga.

Niestety ale z mojego doświadczenia kontaktu ze światem duchowym wynika że to Bóg może manifestować się w postaci wielu form.

A nawet znając Biblię powinieneś wiedzieć że Bóg mówi że potrafi zesłać na kogoś ostry obłęd. Jak również inny fragment mówi że Bóg jest stwórcą dobra i zła. Natomiast z chrześcijaństwa wynika że Bóg jest tylko dobry nigdy zły. Tak naucza Jezus. Niestety prawda jest inna. A ja jestem tutaj po to żeby ofiary tych działań nie zostały oskarżane przez chrześcijan takich na przykład jak ty o to że są jak już to tutaj nadmieniłeś fałszywymi mesjaszami.

Po pierwsze czy wiesz dlaczego kościół na ziemi nie ma kontaktu od 2000 lat z Jezusem ?

Czy wiesz że Jezus powiedział co słyszysz na ucho głoś z dachów miasta ?

Jak również że światła nie nie stawia się aby jego nie było widać ale po to aby wszyscy widzieli.

Dlatego pytam się gdzie jest Jezus i co on mówi a jeśli jest inaczej dlaczego nie głosicie tego z dachów miasta.

Dlaczego Jezus ukazuje się moim znajomym tylko po to żeby machać ręką ?

Niestety ja już znam odpowiedzi na te pytania. Ten cały teatrzyk jest po to żebyś ty mógł oskarżać ofiary szatana że są fałszywymi mesjaszami.

Reasumując prawda jest gorsza niż możesz to sobie wyobrazić a ktoś w tym wszystkim jest bardzo przebiegły.

Reasumując gdyby nie było chrześcijaństwa mógłbym sobie dzisiaj napisać że do mnie przybył taki a taki Bóg i jest Szatanem i nie martwić się że ktoś mnie oskarży bo mogę napisać że ja też nie rozumiem o co tu chodzi . A teraz przybiegną chrześcijanie i zaraz mnie oskarżą że jestem fałszywym Mesjaszem jak ty to twierdzisz bo to szatan.

Wracając do faktów naukowych to nie fałszywym mesjaszem tylko fałszywym prorokiem który działa wraz z szatanem który jest duchem antychrysta.

A wracając do faktów prawnych to osoba tak nazwana przez ciebie może ciebie zgłosić od razu na policję i na prokuraturę i rozpocząć proces sądowy.
Twoje oskarżenie stanowi poważne zagrożenie dla tej osoby dla jej życia. Abstrahuję już od faktu że to ofiara szatana 8) czy masz z nim coś wspólnego 8)
Ostatnio zmieniony sob sie 31, 2024 12:30 pm przez TomekTeamGłosy, łącznie zmieniany 3 razy.
TomekTeamGłosy
bywalec

Czy wiesz może dlaczego Jezus powiedział że szatan aby zwieść ludzi będzie wysyłać na ziemię fałszywego Jezusa który będzie znaki czynił i cuda żeby zwieść że to Jezus powrócił. Pytam się czy ten Jezus fałszywy też będzie uzdrawiał ?

Reasumując dlaczego Szatan będzie wysyłać nie prawdziwego Jezusa tylko fałszywego ?
TomekTeamGłosy
bywalec

Jest taka legenda o smoku który połknął perłę. Ja nie wiem czy tą perłą jest Jezus i kto jest tym smokiem. Przecież Jezus powiedział że mamy być przebiegli jak węże a niewinni jak gołębice.

Tak czy nie ?
TomekTeamGłosy
bywalec

Podstawowym mankamentem tych nauk jest fakt że szatan jako anioł jest wszędzie jednocześnie na ziemi i wszędzie jednocześnie odpowiada za zło na ziemi.

Jednocześnie zbuntował się przeciwko Bogu wraz z innymi aniołami z przyczyn niewiadomych.
TomekTeamGłosy
bywalec

Także jeżeli jesteś w obszarze zwiedzenia jednym z nas to gratuluję i zapraszam ciebie do siebie do znajomego chrześcijanina od którego 30 lat kościół nie może wypędzić szatana w imieniu Jezusa a on został zaatakowany przez tego którego ty nazywasz szatanem za to że on powiedział to do Boga. Jak widzisz przebiegłość na wysokim poziomie. Czy takich ludzi jest więcej tak znacznie więcej. Czy kościół w świecie duchowym coś może pomóc tym ludziom ? nie nie może. Czy kościół w świecie duchowym zwodzi że to Bóg a to szatan ?

Tak czy nie ?
TomekTeamGłosy
bywalec

zapraszam ciebie do siebie do znajomego chrześcijanina od którego 30 lat kościół nie może wypędzić szatana w imieniu Jezusa a on został zaatakowany przez tego którego ty nazywasz szatanem za to że on powiedział ...

[/quote]

Wymienię kościoły którym się to nie udało kościół zielonoświątkowy, kościół katolicki i kościół świadków Jehowy.

Jeżeli ci się to uda to ty będziesz wtedy kim innym od tych ludzi ?
TomekTeamGłosy
bywalec

Po prostu w nauczaniu jest brak spójności.
Jezus naucza że Bóg jest dobry. To już wiemy. Ale nie naucza nic kompletnie o szatanie. Czyli brak jest pełnej nauki czyli wiedzy.
Następna sprawa Bóg jest sprawcą wszystkiego od niego wszystko zależy.

A zło zależy od szatana.

Brak spójności naukowej.
TomekTeamGłosy
bywalec

A teraz mówię że jeżeli to jest jakiś podstęp akurat przeciwko Bogu Jehowie to ja w nim nie biorę udziału.
Ponieważ ze względu na to w czym biorę udział wynika z tego że Bóg jest jeden.

Także nie wiem jak ocenisz obecnie rolę kościoła chrześcijan które twierdzi że tacy bogowie jak Światowid albo Wisznu to ... Nie jest Jehowa... Albo że Bóg Jehowa jest zazdrosny o wiarę w innych bogów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”