nadwaga i powrót, pytanie
Moderator: moderatorzy
Re: nadwaga i powrót, pytanie
:/
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 3:22 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
-
- zbanowany
- Kontakt:
Na rowerze katajcie na wiosnę albo plywajcie jak macie gdzie czy biegajcie! Ja już za stary na to jestem! Z seksem też nie dam rady! I nie mam z kim nawet!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Robię przerwę w ćwiczeniach gdy wyjeżdżam do pracy do Niemiec na 6 tygodni, ale powinnam ćwiczyć sama w domu wtedy, jednak nie umiem zmobilizować się nawet do serii brzuszków. Lubię cwiczyć w klubie fitness z ludżmi a nie sama, chociaż ostatnio to mam dziwne myśli podczas ćwiczeń w klubie- hmm czuję że robię dziwne niekontrolowane ruchy ustami i że inni to widzą i myślą że ze mną coś jest nie tak, a po drugie zdarza mi się rzucać spojrzenia na ćwiczących facetów, zwłaszcza w nieodpowiednie miejsca ich ciała 

Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2014 3:22 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
No tak, trochę demonizuję
Po prostu uwielbiam umięśnione wyrzeźbione męskie ciałka, jeszcze pół roku i stanę się laską i już nie będę taka niewidzialna dla mężczyzn

- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ale słowo! Nie znałem wcześniej.mei pisze:mecyje.
Też mam jedno ciekawe - efebowaty. Niedawno zasłyszałem i może co by nie ciągnąć offtopa, napiszę że w ogóle nie jestem efebowaty nad czym boleję, bo podobno tacy faceci teraz podobają się kobietom.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Dawno nikt się nie odzywał - jak Wam idzie dietowanie, o ile ktoś jeszcze dietuje
?

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja schudłam bardzo, ale to po operacji. W tydzień zrzuciłam niemal 8 kilo. A potem w niespełna dwa miesiące wszystko wróciło do równowagi 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
Ja zamiast schudnąć, powolutku przybyło mi z powrotem dwa kilo
. Nie mogę opanować Wielkiego Żarłoka, zwłaszcza wieczorem. Chciałabym chudnąć chociaż kilogram na miesiąc, to mało ale w ciągu roku daje 12 kg. Aby po prostu waga stale spadała nawet minimalnie. Wczoraj przed snem tak się objadłam czekoladą że aż mnie zamdliło i o mało tego nie zwróciłam. Od poniedziałku mam czekoladowy ciąg- podjadam czekoladę całymi dniami. Nie potrafię tego opanować. Wstyd mi.

- moi
- moderator
- Kontakt:
A nie udaje Ci się ograniczyć, Jeżyku, czekolady do dwóch- trzech kawałeczków dziennie? Ja trzymam się tych trzech kawałków i to mi wystarcza. Zupełnie bez czekolady nie potrafiłabym się obejść.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Spróbuję tak robić.
Ja na niemal miesiąc czasu odpuściłam sobie treningi na rowerze. Lenistwo wzięło górę nad systematycznością, co od razu przełożyło się na wagę: 2 kg więcej. Już więcej sobie nie odpuszczę. Szkoda byłoby mojego dotychczasowego wysiłku. Rower będzie w użytku każdego dnia co najmniej przez najbliższe pół roku. Postanowione. 

"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Świetny artykuł...Ciekawy artykuł. Wprawdzie to reklama książki, ale jest trochę ważnych informacji.
http://www.erodzina.com/index.php?id=39,1926,0,0,1,0
Mam zamiar w końcu porządnie wziąć się za siebie i zrzucić nie tylko zimowe kilogramy.
Polecam nordic walking, świetny sposób na tani, angażujący 90% mięśni sport.
- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
JEŚLI NADWAGA CHORÓB NIESPOWODOWAŁA TO JEST NIESZKODLIWA! GORZEJ JAK POTEM WYSTĄPIĄ I ZDROWIE SIĘ POSYPIE!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Fakt, ale może bardziej niż nadwaga liczy się też styl życia. Ja żałuję, że tak mało się ruszałam, paliłam papierosy, przesadzałam z kawą. Tak kontrolnie zrobiłam sobie kompleksowe badania krwi i wyszedł mi wysoki cholesterol, więc poniekąd to zmusiło mnie do diety...ale jego wysoki poziom niekoniecznie wynikał z nadwagi, lekarka rodzinna sprawdziła w swoim mądrym poradniku, że to jeden z efektów ubocznych leku (biorę zolafren).
Pewnie wyższy cholesterol nie wynikał z nadwagi, bo ja np. ważyłam prawidłowo a też miałam podwyższony poziom tego złego oczywiście ;-)
ja już nie wiem co mam robić - znowu jestem na etapie "spuchnięcia" po lekach - od mojej normalnej wagi dzieli mnie jakieś 7 /8 kilo i za nic w świecie nie umiem tego zrzucić.
cwiczenia nie pomagają - jak schudnę dwa kilo to potem wszystko wraca jak tylko zjem coś spoza diety - bez lekow potrafiłam utrzymywać prawidłową wagę i chudnąć, teraz nie umiem co jest bardzo frustrujące, nie mówiąc już o tym że do wysiłku fizycznego się musze zmuszać
cwiczenia nie pomagają - jak schudnę dwa kilo to potem wszystko wraca jak tylko zjem coś spoza diety - bez lekow potrafiłam utrzymywać prawidłową wagę i chudnąć, teraz nie umiem co jest bardzo frustrujące, nie mówiąc już o tym że do wysiłku fizycznego się musze zmuszać
Ja też nie wiem co robić- to znaczy wiem ale nie umiem tego wprowadzić w życie- w ciągu miesiąca przytyłam 4 kg (!!!), załamka. Objadam się słodyczami i przed snem jem drugą kolację
I waga codziennie idzie w górę. Czuję się bezradna wobec mojego apetytu. Myślałam że zajadam smutki ale teraz nie jest mi smutno, wszystko jest ok, a ja nadal jem za dużo.

- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie przejmuj się, Jeżyku. Czasami trzeba zrobić krok do tyłu, żeby potem móc zrobić dwa kroki do przodu. Jeszcze schudniesz. Zaweźmiesz się w sobie, postanowisz być silna i dotrzymasz danej sobie obietnicy. Wierzę w Ciebie. Przecież chudłaś już nie jeden raz. Uda Ci się!
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Dziękuje, moi, za słowa otuchy.