[ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Moderator: moderatorzy

Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach

Czas głosowania minął ndz lis 20, 2011 1:22 am

Zwykły wypadek
3
21%
Błąd pilotów
1
7%
Błąd wieży kontrolnej
1
7%
Zamach, celowe spowodowanie tragedii
6
43%
Inne
3
21%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Re: [ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Post autor: eN »

Naczelny prokurator wojskowy, płk Jerzy Artymiak przyznał w Sejmie, że niektóre z detektorów użytych w Smoleńsku wykazały na czytnikach cząsteczki trotylu (TNT)
http://www.rp.pl/artykul/600898,958569- ... ensku.html
Prokurator: urządzenia wskazywały trotyl, ale to nie znaczy, że były materiały wybuchowe
http://wyborcza.pl/1,75248,12997046,Pro ... o_nie.html
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Fragment nagrania Sejmowej Komisji Sprawiedliwości i Praw Człowieka.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

100% pewności z trotylem ani z czymkolwiek innym nie ma i być nie może. Dlaczego ? Bo tam gdzie standardowo oczekuje się informacji jest bezczelne robienie z ludzi idiotów. "Może to nie trotyl, lecz trykot, np. małe myszki w trykotowych koszulkach" - parafrazując zdają się "demokratycznie" dopuszczać różne możliwości oficjalne media. Choć nie wiadomo nadal, czy to zamach czy wypadek, jedno wiadomo już chyba na 100 % ! - To, że instytucje państwowe z rządem i mediami na czele mataczą, drwią, rżną głupa lub po prostu robią z ludzi idiotów. Dla mnie ten fakt jest chwilowo wystarczający do oceny sytuacji.
Awatar użytkownika
inilonia
bywalec

Post autor: inilonia »

Zajada się Kalisz kiełbasami,
Grodzkie psika się perfumami,
Szeląg czyjeś buty pastuje,
Więc detektor tu wariuje!
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Proponuję zamknięcie sporu, zlikwidowanie ankiety i przyjecie wspólnej evotowej wersji zdarzenia - że był to "wymach".
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

To logiczne, że im więcej niedopowiedzeń, nieścisłości, tym więcej rodzi się w sercach ludzkich wątpliwości i następuje szukanie przyczyn takiego stanu rzeczy. Widać, że nikomu nie zależy na prawdzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Jak to nikomu nie zależy ? Przecież cały ruch solidarni 2010 domaga się od dwóch lat pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy, co oznacza przecież, że nie zostało ono jeszcze w pełni dokonane !
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

zbyszek pisze:Przecież cały ruch solidarni 2010 domaga się od dwóch lat pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy, co oznacza przecież, że nie zostało ono jeszcze w pełni dokonane !
Błąd Zbyszku. To, że powstałby ruch zmierzający przykładowo do rewizji historii i żądający ponownego udowodnienia istnienia hitlerowskich obozów zagłady, znaczyłoby że te nie istniały?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Przegłosowany, wiesz w czym rzecz ale przyczepić się musisz? Brakuje tylko jakiejś zabawnej puenty, np. w postaci śniętej trójcy, czyli bułki z mielonką, pasty do butów i dezodorantu z Biedronki, która spowodowała tę katastrofę.
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

eN_ pisze:Przegłosowany, wiesz w czym rzecz ale przyczepić się musisz?
Muszę, bo sposób wnioskowania Zbyszka jest logicznie niepoprawny. To, że ktoś domaga się ponownego wyjaśnienia okoliczności katastrofy, oznacza Twoim zdaniem, że istnieją jakieś niejasności?

Chyba odwrotnie: dlatego, że są niejasności, ktoś się domaga ponownego badania - i tak musimy myśleć, bo jeśli będziemy myśleć odwrotnie, damy sobie wcisnąć każdy polityczny kit, dotyczący zresztą różnych, dowolnych i innych faktów. Na tym polega praca polityka i polityka.
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

Zobacz przykład. Co się dzieje, jeśli posługuję się Zbyszkowym tokiem rozumowania.

Siedzę przy necie. Klikam w stronę: http://www.bibula.com/?p=9698
Myślę: Hm, może faktycznie Holokaustu takim, jak go opisują nie było? (zamiast, bo nie mogę tak według sposobu Zbyszka - Bzdura! Dariusz Ratajczak to kretyn, a jego strona jest niewiarygodna!)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

zbyszek pisze:Jak to nikomu nie zależy ?
Mam przede wszystkim na myśli przywódców państw, a także organa, które są zobligowane do wyjaśnienia tego, co się stało.
Obrazek
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Kolejna zagadkowa śmierć osoby związanej z katastrofą smoleńską. Jakikolwiek byłby prawdziwy powód tej zbrodni nie można zaprzeczyć, że katastrofa wciąż ma prasę wprost fatalną.
http://www.rp.pl/artykul/92106,960344-P ... esowy.html
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Babcia Juzia z Plebanii w ostatnim żenującym wywiadzie na onecie powiedziała, że śmierć Leppera także mogla mieć związek z Katastrofą Smoleńską. Stawierdziła, że przecież katolik nie mógł popełnić samobójstwa. No bo jak? Temu samemu katolikowi nie przeszkadzało wygłaszać prostackich tekstów o tym, że prostytutki nie można zgwałcić, nie przeszkadzało mu to aby uczestniczyć w seks aferze, zdradzać swoją żonę...Oczywiście był na pewno wzorem cnót.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Tak jak pisałem w dawnej sprzeczce, chyba z moi, na katolików narzekać najłatwiej, bo mają przynajmniej z grubsza określony kodeks moralny, natomiast niewierzący mają kodeks doraźny, wobec czego każde ich działanie można usprawiedliwić a nawet podać jako przykład do naśladowania.
Biblia zachęca do karania śmiercią w wielu przypadkach, wobec tego - chcąc być konsekwentnym - należałoby usprawiedliwić "brunobombera" za jego chęć wymordowania grzeszników. Absurd, czy logika?
Awatar użytkownika
michal1418
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 3938403

Post autor: michal1418 »

Żaden zamach,tylko wypadek.Polski nie stać nawet na dobry samolot,a Jarek powinien dołączyć do naszego forum :mrgreen:
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Skąd to wiesz, że żaden zamach ? Przecież jedyne co jako opinia publiczna wiemy na pewno to to, że nie wszystko zostało wyjaśnione, a w dotychczasowych wyjaśnieniach są poważne luki i przekłamania.
Awatar użytkownika
michal1418
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 3938403

Post autor: michal1418 »

Jaki interes miała by Rosja w aby dokonać taki zamach??
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Rosja nie potrzebuje motywu do mordowania ludzi (chociaż każde osłabienie Polski jest im na rękę), lecz jeśli był zamach to stawiam na nasze służby (byłe lub obecne).
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Jaki interes ??? Michał, obudź się. Przecież oni mordują przeciwników politycznych, bo taki mają zwyczaj - to taka kultura. Właśnie trwa proces domniemanych morderców Politkowskiej, która tak wiele pisała o zbrodniach w Czeczenii. Nowaja Gazieta, w której redakcji była Politkowskaja oskarża prokuraturę o ucięcie dochodzeń, tak aby zleceniodawcy nie zostali dosięgnięci. Politkowskaja to nie jedyny dziennikarz z tej redakcji, który zginął - tam co rusz kogoś ustrzelą. A kto to jest Nowaja Gazieta ? - Poważnym udziałowcem jest niejaki Gorbaczow !

Czy nie myślisz, że przynajmniej po wystąpieniu na wiecu w Gruzji, które uratowało Gruzję przed kremlowską ofensywą Lech Kaczyński musiał zostać dopisany do listy przeciwników politycznych ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”