Często uśmiechacie się sami do siebie?
Moderator: moderatorzy
Re: Często uśmiechacie się sami do siebie?
nie musze gotowac, mam tylko probowac czy mi smakuje to co robi mama i babcia.
Mama sie inaczej zachowuje, juz nie rozumiem czy sie z nia kloce czy nie.
Jestem glupia i sie musze z tego smiac, zeby nie bylo, zamykam sie w lazience i sie smieje z tego, tylko cicho, chociaz nie zawsze mi sie to udaje.
Jest wiele powodow do smiechu...................
nie moge zazyc wiecej prochow, trzeba spac.
Mama sie inaczej zachowuje, juz nie rozumiem czy sie z nia kloce czy nie.
Jestem glupia i sie musze z tego smiac, zeby nie bylo, zamykam sie w lazience i sie smieje z tego, tylko cicho, chociaz nie zawsze mi sie to udaje.
Jest wiele powodow do smiechu...................
nie moge zazyc wiecej prochow, trzeba spac.

- Marionetka
- bywalec
ja się czasem nawet smije w autobusie, ale nie mam pojęcia z czego. Często mam napady śmiechu z nikąd. . . to jest zabawne, ale zależy w jakim miejscu .
spodoba się tobie, przekonasz się, że ból i krew są nałogiem.
Często. Np. jak przypomni mi się coś zabawnego lub przy kompie jak czytam bądź oglądam coś śmiesznego.

-
- bywalec
- Status: w przygotowaniu...
Ostatnio mam z tym problem, dość spory. W pracy, na przerwie często się ciesze, nawet więcej niż będąc w poważnej minie. Ale tylko kiedy jestem w towarzystwie, np. mówię coś do kogoś, zwykła rzecz (typu co robiłem wczoraj) i robiąc to mam uśmiech na twarzy. Niezręcznie się czuje, ale widzę, że coraz więcej ludzi mówi "cześć" Widocznie widzą we mnie "pozytywnego wariata" 

"Pełny człowiek to taki, który zarówno przechadza się z Bogiem, jak i zmaga z diabłem." C.G. Jung
-
- zbanowany
Faktycznie, masz powód do radości.Roberto87 pisze:Widocznie widzą we mnie "pozytywnego wariata"
Hardcore Will Never Die

Często uśmiecham się do wspomnień. Tu i teraz jest niefajne.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
-
- bywalec
Każdy dzień jest powodem do radości, nie zawsze jednak to widzimy.groteskowy [daouyn] pisze:Faktycznie, masz powód do radości.
Jeżeli masz dystans do siebie, wiesz, że wiele sytuacji może powodować uśmiech. Ludzie chcą być...a nie są, dlatego się smucą, bo chcą a nie dążą do tego.
"Pełny człowiek to taki, który zarówno przechadza się z Bogiem, jak i zmaga z diabłem." C.G. Jung
-
- zbanowany
Spoko, rozumię, ale cieszmy się z faktycznie z rzeczy radosnych,i ich pochodnych,a nie z sytuacji przykrych i smutnych.Roberto87 pisze:Każdy dzień jest powodem do radości, nie zawsze jednak to widzimy.
Jeżeli masz dystans do siebie, wiesz, że wiele sytuacji może powodować uśmiech.
oksymorą "pozytywny varia"t, jak słowo wairat może być pozytywne?
Hardcore Will Never Die

-
- bywalec
Gdzie pisałem, że słowo wariat jest pozytywne? Pozytywny wariat to określenie osoby, która uśmiecha się, żartuje ale jest nieco inna niż pozostałe.
- Catastrophique
- bywalec
Sam do siebie się uśmiecham, do innych też się staram, ale spuszczam głowę gdy ktoś odpowie tym samym
.

Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- pisaknabaterie
- bywalec
- Gadu-Gadu: 46802206
czasem się jeszcze uśmiecham, ale są to wyjątkowe sytuacje. I to nie dlatego, że jestem ponura ot, najczęściej nie czuje nic. Toteż się nie uśmiecham. A mówiąc szczerze tęsknię za całą gamą uczuć. Tak po prostu.
Nauczyłem się wydawać o tym wszystkim powściągliwe zdanie, nauczyłem się wydawać o tym wszystkim chłodny sąd...
-
- zbanowany
ja się nie śmiejem, bo z daułunuów nie wypada,
Hardcore Will Never Die

-
- zbanowany
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 09, 2014 10:54 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Według Bentalla radość to irracjonalne odczucie spowodowane nienormalnym funkcjonowaniem centralnego układu nerwowego i uznał to za zaburzenie afektywne. Propozycja dodania nowej "choroby" psychiatrycznej (major affective disorder, pleasant type) do klasyfikacji DSM: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... 2-0040.pdf
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Często jak zrobię coś sadystycznego.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
QTFluimer pisze:Często jak zrobię coś sadystycznego.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
- tańcząca w zbożu
- zaufany użytkownik
Jasne, nieraz się do siebie uśmiecham.
Lubię kaczki, fajnie sobie nurkują w wodzie, ukazując kuper i nóżki skierowane ku górze.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Założyłem maskę szczęśliwca żeby nie być znowu na marginesie smutasy nie przyciągają nikogo. Trzeba mieć jeszcze w życiu coś co powoduje uśmiech na twarzy bez tego życie to dno.
Marihuane!schizofrenik82 pisze:Trzeba mieć jeszcze w życiu coś co powoduje uśmiech na twarzy bez tego życie to dno.

Jedni są głusi, inni słyszą głosy.