Clopixol depot
Moderator: moderatorzy
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Re: Clopixol depot
Tomsul, wcześniej brałam Klozapol 500 mg. To teraz nie narzekam. Pregabalina też na swój sposób uzalezelznia na początku również miałam150 mg.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
-
- zarejestrowany użytkownik
Mam takie pytanie po jakim czasie zastrzyk depot przestaje działać? .ja miałam go dostać jutro na oddziale dziennym ale ze względu na święto to nie możliwe .przy okazji mam zmieniane leki na oddziale.ja go biore co 11 dni a dziś jest 10 dni i spać nie mogę.mam nadzieje że bedziem to możliwe i jutro w szpitalu zrobią mi ten zastrzyk.tylko te nie spanie jest denerwujące,co radzicie w związku z tym?maja
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Najgorsze jest uzależnienie leków od spania.Może na drugi raz coś poproś na spanie gdybyś miała problem są takie leki?Ketrel np.Choć moim zdaniem powinno się naturalnie spać,bez chemii,choć pewnie jak stan jest gorszy leki są niezbędne.Mi sam magnez nawet pomaga na spanie,taki nawet nie suplement tylko lek,o większym działaniu witaminy.Nazywa się MagVit B6.Tylko to jest bezpieczniej brać,bo to nie neuroleptyk i nie szkodzi organizmowi tylko leczy nawetmajeczkabytom pisze: ↑pn kwie 02, 2018 12:42 am Mam takie pytanie po jakim czasie zastrzyk depot przestaje działać? .ja miałam go dostać jutro na oddziale dziennym ale ze względu na święto to nie możliwe .przy okazji mam zmieniane leki na oddziale.ja go biore co 11 dni a dziś jest 10 dni i spać nie mogę.mam nadzieje że bedziem to możliwe i jutro w szpitalu zrobią mi ten zastrzyk.tylko te nie spanie jest denerwujące,co radzicie w związku z tym?maja
http://www.magvit.com.pl/magvit-b6.
-
- zarejestrowany użytkownik
Tak więc wczoraj o koło 24 wzięłam relanium 5 i potem zadzwoniłam pod taki numer centrum wsparcia czynny 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu . i z taką panią porozmawiałam .doradziła mi iść zadzwonić do szpitala górniczego w Bytomiu .jakoś zasnęłam około1.dziś rozmawiałam z lekarzem i mi kazał jeszcze dziś wziąć relanium na noc ,a jutro zastrzyk .ja bez leków nie funkcjonuję .a co do magnezu to biorę magnez cardio .może mag vit b6 lepszy zapytam się w czwartek na wizycie .poza tym biorę jeszcze dużo tabletek jak na razie.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Pozdrowienia.Jakos to będzie majeczkabytommajeczkabytom pisze: ↑pn kwie 02, 2018 7:38 am Tak więc wczoraj o koło 24 wzięłam relanium 5 i potem zadzwoniłam pod taki numer centrum wsparcia czynny 24 godziny na dobę i 7 dni w tygodniu . i z taką panią porozmawiałam .doradziła mi iść zadzwonić do szpitala górniczego w Bytomiu .jakoś zasnęłam około1.dziś rozmawiałam z lekarzem i mi kazał jeszcze dziś wziąć relanium na noc ,a jutro zastrzyk .ja bez leków nie funkcjonuję .a co do magnezu to biorę magnez cardio .może mag vit b6 lepszy zapytam się w czwartek na wizycie .poza tym biorę jeszcze dużo tabletek jak na razie.

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Dziwny objaw. Po clopixol powinno się spać jak zabity no ale wszystko możliwe. Daj sobie trochę czasu. 11 dni to jest nic.
Brałem Leponex na początku. Nie miałem ochoty na nic. Całe dnie leżałem. Przytyłem wtedy 20 kg w 2 miesiące. Nie pamiętam dawki. Brałem też Rispolept 1mg/dobę na noc. Dawka potrzymująca. Dobrze funkcjonowałem ale jeszcze nie na 100%. Sytuacja kryzysowa spowodowała że zachorowałem. Trafiłem do szpitala. Ustalili mi dawkę Rispolept na 9 mg/dobę. Zastrzyk + tabletki. Dawka maksymalna. W szpitalu było dobrze ale już pod koniec brały mnie niepokoje a potem w domu to już każdej nocy. Nie mogłem zasnąć do 4:00. Majaczyłem. Potem brałem tylko tabletki. Odstawiłem. Nastąpiła ulga. Aż do momentu gdy znowu zachorowałem. Szpital. Dali mi Clopixol depot 200mg/2 tygodnie. Po zastrzyku tak 2 do 3 dni miałem potworne lęki ale przynajmniej mijały po nocce albo słabły po drzemce. Też podczas lęków suchość w ustach, poty, drżenie nogi. Cierpienie po prostu. Coś jakby depresja tylko bardzo silna. Jeszcze gorzej było na maksymalnej dawce Rispoleptu. I do tego codziennie do tego stopnia że z mamą pojechaliśmy na ostry dyżur do szpitala prosząc o ratunek. Mama płakała. Niestety nie było rozwiązania. Z Clopixolem brałem Rivotril przez jakiś czas wraz z małą dawką jakiegoś nowoczesnego psychotropu niby na osłabienie lęków ale nie wyczuwałem ich pozytywnego działania. Na wiosnę 2018 zmieniono mi Clopixol depot raz na 3 tygodnie 200mg. Lęki w 3 dni po zastrzyku pozostały ale jakby lżejsze. Teraz od połowy września zmieniono mi na raz na 4 tygodnie 200mg Clopixolu depot. Jest niebezpiecznie bo mam problemy ze snem. Gdy dawkowano mi ten specyfik raz na 2 tygodnie pojawiała się senność i zmęczenie kilka dni po wstrzyknięciu i mijała za kilka dni. Przez tydzień po zastrzyku oprócz lęków dyskomfort psychiczny plus apatię oraz problemy ze współżyciem lub też raczej niemożność współżycia intymnego. Brałem też krótko inne psychotropy ale nazwy nie pamiętam.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia.