praca w anglii vs praca wpolsce

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Re: praca w anglii vs praca wpolsce

Post autor: cezary123 »

Arom pisze:Praca odrywa kobiety od dzieci, które są najważniejsze, bo są przyszłością.
Dzieci się rodzi dla świata. W związek z drugą osobą wstępuje dla siebie nawzajem. Dzieci będą miały swoje okienko w rzeczywistości i swoje małżeństwa. Wzór zaczerpną od rodziców. Nie będą szczęśliwe, jeżeli nie będą mogły się realizować tylko czekać na dobrą partię do małżeństwa i grać ten teatr. Najgorzej jest własnie jak mężczyzna sam i to z błogosławieniem tego godzi się na taki podstępny układ: Kobiecie oddaje dom a sam jest zwierzęciem przydomowym, łownym. I kobieta rozsiada się jak na gotowym.
Nie ma tak dobrze. W przyrodzie występują gatunki, które razem budują gniazdo równym nakładem sił od podstaw.Dzieci karmią na przemian. Łączą się dla siebie na całe życie, krążą nad światem pod niebem dostojnie, nawet jak już młode odfruną szukać swojej przyszłości. :)
to_ja
zaufany użytkownik

Post autor: to_ja »

cezary123 pisze:Łączą się dla siebie na całe życie, krążą nad światem pod niebem dostojnie, nawet jak już młode odfruną szukać swojej przyszłości. :)
Pięknie powiedziane :) Tak mi się marzy właśnie. ..
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

typasek pisze:Tup o mnie ci chodzi z tym wydawaniem? No wydaje co poradzę, nie jestem na uczona zaciska pasa ale się staram... zobacz mój wątek o kosztach stałych, staram się. .. ale pochodzę z domu gdzie aż tak nie oszczędzają na codzień wiec się wydaje...
Akurat wtedy nie myślałem pisząc to o Tobie.U Ciebie to prawo młodości jak nawyk ciągłych zmian. Gdy chcesz mieć rodzinę musisz być bardziej stała w tym.Taka moja mała uwaga.No i realia są takie pasje trzeba odłożyć na bok w imię poświęcenia rodziny jeżeli kolidują z nią.Czy jesteś w stanie w swoim życiu czegoś sobie odmówić z przyjemności?Czy w życiu opiekowałaś się kimś dłużej?Jest jeszcze coś takiego jak spełnienie w podobnej roli.Masz swoje zalety ale przy tobie facet musi być bardzo dojrzały,trzymający budżet jako bazę,co nie znaczy,że Ty masz nie pracować,musi się zająć organizacją pewnych rzeczy jak zapewnienie mieszkania przynajmniej.Taki,który nie przestraszy się trudności życiowych jak np nie daj Boże Twój nawrót.Ktoś kto nie będzie się bał dużej odpowiedzialności.
Można się uzupełniać i każdy ma prawo mieć rodzinę.
cezary123
zaufany użytkownik

Znałem kiedyś pewną kobietę, kóra bardzo chciała wreszcie mieć dziecko i założyć rodzinę. Przyleciała z Zachodniej Europy, szukała, umawiała się w Polsce matrymonialnie, przebierała i nic. Za rok zwinęła manatki i poleciała z powrotem na zachód. Co będzie tu klepać biedę i udawać bezradną kobitkę. I szukać jelenia Polaka, co by ją utrzymywał do końca życia za darmo. Potrafiła raz w młodości wyruszyć zdobywać świat, to i teraz niech nie udaje, tylko bierze swoje życie w swoje ręce. Kobieta jak ma parcie na dziecko to zachowuje się czasem dosyć śmiesznie i bezsensownie. Ale to od razu widać.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Cezary każdy się inaczej spełnia.Jeden będzie kolekcjonerem samochodów i to wypełni pustkę w życiu.Chyba warto spełniać swoje marzenia,by niczego nie żałować,a pustka wypełniona może być na różne sposoby,tak jak u niektórych będzie to dziecko,a drugi powie nuda ja chce czegoś innego.Czytałem ostatnio o takim narkomanie ,kradł i pózniej odkrył w sobie talent malarski poszedł na odwyk i zaczął malować z pasją zarabiając na życie tym.
cezary123
zaufany użytkownik

Potem usłyszałem od niej: "Hej Cezary. Jestem teraz w Anglii i tu spełniam swoje marzenia" i chwała Bogu.
Ja też spełniam swoje marzenia. Z Anglią i bez Anglii. Wara od nich laluniom szukającym jeleni.
to_ja
zaufany użytkownik

Post autor: to_ja »

cezary123 pisze:Wara od nich laluniom szukającym jeleni.
a to o kim, cezary?
cezary123
zaufany użytkownik

typasek pisze:
cezary123 pisze:Wara od nich laluniom szukającym jeleni.
a to o kim, cezary?
O złych kobietach :) Nie, naprawdę nie chcę tego drugi raz przeżywać. Nie dopuszczę już kobiet bliżej do siebie, nie ma głupich.
cezary123
zaufany użytkownik

A do Anglii nic nie mam. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”