Mąż mnie utrzymuje
Moderator: moderatorzy
Re: Mąż mnie utrzymuje
Najuczciwsza jest rozdzielność majątkowa i niezależność obu stron, a koszty utrzymania na pół.
- JudasHonor
- moderator
Zasada jest taka, w polskim prawie, że to co jest własnością małżonków przed ślubem, należy do wydzielonego majątku ze współwłasności. Przykładowo, jeśli kobieta posiadała mieszkanie przed ślubem, to po rozwodzie pozostanie to jej własnością. Do wspólnego majątku liczy się tylko to co zostało nabyte w czasie związku. Ba, z tego co wiem, to nawet spadek po zmarłym rodzicu w trakcie małżeństwa, nie trafia do wspólnego majątku, tylko stanowi wydzieloną własność spadkobiercy.
Pamiętajmy, że kobieta opiekująca się domem i dziećmi nie może sama pracować, więc dzielenie się po równo zarobionymi pieniędzmi, jest raczej oczywistym obowiązkiem faceta.
Pamiętajmy, że kobieta opiekująca się domem i dziećmi nie może sama pracować, więc dzielenie się po równo zarobionymi pieniędzmi, jest raczej oczywistym obowiązkiem faceta.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Na dzieci tak, ale dom bez kobiety nie zginie 

Tiaaa... kobieta posiadająca dzieci nie może pracować. Takich znam wiele, które uważają, że swoje już zrobiły, urodziły dzieci, a teraz należy im się dożywotnie utrzymanie przez męża. Cudownie, że niektóre z nich obudziły się po latach z ręką w nocniku, kiedy się okazało, że bez pracy nie ma kołaczyJudasHonor pisze: Pamiętajmy, że kobieta opiekująca się domem i dziećmi nie może sama pracować,

- JudasHonor
- moderator
Jak dzieciaki są już starsze to tak, mogą pracować.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.