To prawda, że temat może wywoływać lęki, zastanawiałem się, czy w ogóle warto o tym wspominać. Myślę jednak, że należy to krótko opisać, a lęki, które się teraz po moim poście pojawiły szybko ucichną i wszystko wróci do starego stanu.Mariii pisze:... Uważam tę dyskusję za bezsensowną i prowadzącą jedynie do wytwarzania niepotrzebnych lęków, i paranoi.
Jak postępować, gdy ktoś zgłasza myśli samobójcze ?
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Jak postępować, gdy ktoś zgłasza myśli samobójcze ?
oby jak najszybciejzbyszek pisze:wszystko wróci do starego stanu.

Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
?
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2015 10:41 pm przez Ustinja25, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zbanowany
Zbyszku napisz jeszcze poradnik "jak postępować kiedy ktoś nakłania nas do samobójstwa". Jak widać sytuacja jest na forum wciąż żywa i wraca co chwila. Myślę, że powinieneś interweniować albo moderatorzy. Zgłosiłem tego posta jakieś 50 minut temu a z waszej strony żadnej reakcji. Jeżeli będziecie interweniować z taką opieszałością to kiedyś może dojść do nieszczęścia...
Necro pisze:powiem wam tak jesteśmy w czarnej dupie schizofrenik niema praw te świnie nas do grobu zapędza lepiej od razu se strzelić w łeb
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Hope, odpuść sobie. Jeśli nie masz nic ważnego do powiedzenia, to po prostu, nie pisz. Nie zaśmiecaj nam forum.hope pisze:Zbyszku napisz jeszcze poradnik "jak postępować kiedy ktoś nakłania nas do samobójstwa".
Pozdrawiam.m.
-
- zbanowany
A co jeśli to było dla mnie WAŻNE? proszę mi zdefiniować co powinno być ważne a co nie. Wtedy może się wpisze w wasze upodobania i oczekiwania.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Zapraszam Cię na PW. Nie zaśmiecaj tego wątku, który jest ważny.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
jesli ktoś nam zgłasza takie myśli wtedy my powinnismy poszukać mu pomocy. gorzej jeśli ktoś nas informuje o tym i jest jakąś odległosć od nas.. wtedy zostaje nam jedynie prośba policji o interwencję. osobiscie spotkalem sie z takimi przypadkami
A co jeśli interwencja policja będzie zbyt późna? Czy w takim razie ma to jakiś inny cel poza umyciem rąk?
Ale poważniej czy prowokowanie do takich sytuacji przez niewłaściwe zachowanie nie powinno być problemem o którym się dyskutuje? Rozmawiajmy o przyczynach, a nie skutkach.
Ale poważniej czy prowokowanie do takich sytuacji przez niewłaściwe zachowanie nie powinno być problemem o którym się dyskutuje? Rozmawiajmy o przyczynach, a nie skutkach.
miarą wielkości człowieka jest wielkość jego wrogów.
"Oto ja was posyłam jako owce między wilki" (Łk 10,3)
"Oto ja was posyłam jako owce między wilki" (Łk 10,3)
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Praktycznie połowa niedoszłych samobójców, twierdzi, że jeszcze na dziesięć minut przed całym zajściem nie planowała odebrać sobie życia. Większość prób samobójczych podejmowana jest po gwałtownym, silnym skoku adrenaliny i noradrenaliny, czyli neuroprzekaźników pełniących funkcję stymulującą. Warto wiedzieć, że istnieją składniki odżywcze, które mogą pomóc zapobiec temu zjawisku: http://www.pocztazdrowia.pl/dziesiec-mi ... -porzadku/
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
jak jak postępować... pomóc debile! wy nie wiecie, że jak ktoś czegoś bardzo chce to nie wolno mu ciastka zza szyby zabierać tylko własnie pomagać ludziom trzeba, jakby ktoś tutaj zgłaszał to ja nawet z jakąś losową osobą mógłbym się zabić, żeby samotna nie była w ostatniej drodze życia jej i mego
Najtrudniej odróżnić prawdziwego samobójcę od kogoś kto tylko dla draki pisze ze się zabije. Ale jak takiemu wpadnie do domu policja i wezmą go do psychiatryka to dobrze.
Ja kiedyś napisałem tak na innym forum byłem pod wpływem alkoholu dla zwrócenia na siebie uwagi to miałem następnego dnia wjazd na chatę policji i wyważenie drzwi bo nie było mnie w domu przyjechali po mnie do pracy i zawieźli mnie do psychiatryka nie pomogło próbowanie tłumaczenia im że to żartowałem tam dowiedzieli się ode mnie że leczyłem się psychiatrycznie i trzymali mnie szukając na siłę u mnie choroby psychicznej i rozpoznali schizofrenie.
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2021 8:57 pm przez Paweł_, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak cię znaleźli?
dowiedzieli się od sąsiada że jestem w pracy i przyjechali powiedzieli mi co pan piszę jakieś głupoty na Internecie i nie było więcej tłumaczenia od razu do szpitala pojechałem myślałem że zawiozą mnie na przesłuchanie później to rodzina się dowiedziała i chcieli mnie odebrać z tego psychiatryka ale nie zgodzili się i musiałem tam siedzieć pomimo nie wyrażenia zgody na pobyt i leczenie w szpitalu.
Ale skąd wiedzieli, że twoje konto to ty? Namierzyli cię komputerowo?
Tak w takich sytuacjach gdy napisałem dokładnie co zrobię jak i kiedy to ktoś z forum nie wiem do dziś kto czy inny użytkownik czy administrator tego forum zgłosił to na policję a namierzenie to dla nich nic trudnego mogą przez IP komputera lub zwrócili się do mojego dostawcy internetu policja dziś może wszystkich namierzyć.
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2021 9:31 pm przez Paweł_, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlatego eutanazja nie jest legalna. Psychiatrzy chcą byście chorowali na depresję i płacili korporacjom medycznym za leki.
________________________________________________________________________________________________________________
Wieczne odpoczywanie racz im dać Panie
A światłość wiekuista niechaj im świeci.
Niechaj spoczywają w pokoju wiecznym.
________________________________________________________________________________________________________________
Wieczne odpoczywanie racz im dać Panie
A światłość wiekuista niechaj im świeci.
Niechaj spoczywają w pokoju wiecznym.