Dobrze, że wystąpiłeś z tego kościoła udawaczy i bezbożników, ale teraz powinieneś przystąpić do prawdziwej wiary.nektar_leszczyny pisze:Byłem na egzorcyzmie i nic nie dał.
Dlatego stwierdzając bezskuteczność tej religii wystąpiłem z kościoła.
Wyłącznie przyczyny biologiczne?
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Wyłącznie przyczyny biologiczne?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Zawsze mnie zastanawiało która zasada jest ważniejsza:
Czy nadstaw drugi policzek, czy kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To jest pytanie z typu, co jest ważniejsze, płuca, serce, mózg czy wątroba? Może wszystko jest równie ważne i tworzy doskonałą całość.nektar_leszczyny pisze:Zawsze mnie zastanawiało która zasada jest ważniejsza:
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Rzucają kamieniami ludzie niewinni a winni nadstawiają drugi policzek.
Później ludźmi winnymi stają się ci co rzucali i muszą nadstawić drugi policzek.
Jest cykl.
Później ludźmi winnymi stają się ci co rzucali i muszą nadstawić drugi policzek.
Jest cykl.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Czyli jakiej?44 pisze:Dobrze, że wystąpiłeś z tego kościoła udawaczy i bezbożników, ale teraz powinieneś przystąpić do prawdziwej wiary.nektar_leszczyny pisze:Byłem na egzorcyzmie i nic nie dał.
Od piekła I nieba oddziela nad tylko życie-najkrótsza rzecz na świecie. .
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Wiary, która nie przekręca Pisma Świętego, czyli woli JAHWE. Nie ma nic wspólnego z pogaństwem. Wiary, w której dzieją się prawdziwe cuda na co dzień. Wiary, która pochodzi od samego BOGA. Wiary, w której ludzie żyją wg woli JAHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA), czyli Mesjański Judaizm (Nowy Testament + Stary Testament, co nie zostało zmienione przez Nowe Przymierze zawarte z ludźmi przez JAHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA).fheng pisze:Czyli jakiej?44 pisze:Dobrze, że wystąpiłeś z tego kościoła udawaczy i bezbożników, ale teraz powinieneś przystąpić do prawdziwej wiary.nektar_leszczyny pisze:Byłem na egzorcyzmie i nic nie dał.
-
- bywalec
44 w natarciu. Czyżby kolejna wizyta w szpitalu się szykowała? 

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Zobaczymy, kto pierwszy wyląduje w szpitalu.pogrzebany żywcem pisze:44 w natarciu. Czyżby kolejna wizyta w szpitalu się szykowała?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Nowy Testament został zafałszowany, więc o jakiej prawdziwej wierze mowa.
faktycznie 44 nieco odlatuje
Ale to chyba jakaś Twoja autorska religia?Byłem na egzorcyzmie i nic nie dał.
Dobrze, że wystąpiłeś z tego kościoła udawaczy i bezbożników, ale teraz powinieneś przystąpić dorawdziwej wiary
Czyli jakiej?
Wiary, która nie przekręca Pisma Świętego, czyli woli JAHWE. Nie ma nic wspólnego z pogaństwem. Wiary, w której dzieją się prawdziwe cuda na co dzień. Wiary, która pochodzi od samego BOGA. Wiary, w której ludzie żyją wg woli JAHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA), czyliMesjański Judaizm (Nowy Testament + Stary Testament, co nie zostało zmienione przez Nowe Przymierze zawarte z ludźmi przez JAHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA).
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Mogę podać główne doktryny Mesjańskiego Judaizmu:
- 1 Obowiązuje Dekalog, ale ten prawdziwy z Biblii (Ks. Kapłańska 20), a nie sfałszowany przez szatana, jak ten w KK.
2 Czyli istnieje 1 BÓG w 3 Osobach: BÓG OJCIEC, Który ma na IMIĘ JAHWE, Jego SYN JAHSZUA (czyli JEZSUS CHRYSTUS) i DUCH ŚWIĘTY, czyli po hebrajsku RUACH HA KODESZ, Która jest Kobietą. Te Święte Imiona zostały usunięte w Biblii katolickiej przez szatana.
Z tego wynika, że kult Maryjny i świętych jest bałwochwalstwem i jest niedozwolony.
3 Jak wynika z Dekalogu Świętym dniem odpoczynku jest Sobota, czyli Szabat (od zachodu Słońca w piątek do zachodu Słońca w Sobotę), bo to jest dzień 7 tygodnia.
4 Kapłani nie mają prawa odpuszczać grzechów, bo takie prawo ma tylko BÓG. Ale spowiedź jest dozwolona, tylko trzeba pokutować i prosić BOGA o odpuszczenie grzechów.
5 Kapłani mogą, a nawet powinni się żenić. To wynika z Nowego i Starego Testamentu.
6 Obowiązuje 7 Świąt Biblijnych, czyli ustanowionych przez BOGA JAHWE, a nie święta pogańskie jak w innych chrześcijańskich religiach.
7 Nie ma kultu rzeźb, obrazów, relikwii. To jest jasno napisane w Dekalogu.
8 Chrzest jest dla ludzi dorosłych i świadomych, odbywa się poprzez zanurzenie w rzece i wyznanie grzechów. Jako symbol obmycia w Krwi przelanej przez JAHSZUA za nasze grzechy, i symbol oczyszczenia się z grzechów.
9 Eucharystia jest pod 2 postaciami: Chleba (przaśnego) i soku winogronowego lub wina.
10 Jedynie JAHSZUA jest naszym pośrednikiem i orędownikiem do BOGA OJCA JAHWE. I do niego należy się modlić.
11 Aby zostać zbawionym należy przyjąć Ofiarę złożoną na Kalwarii przez JAHSZUA i oczywiście nie grzeszyć.
12 Istnieje tylko Niebo i Piekło. Czyściec to średniowieczny wymysł szatana.
13 Aborcja to morderstwo okrutne, homoseksualizm to obrzydliwe zboczenie i należy je potępiać.
14 Seks pozamałżeński jest zakazany.
Ostatnio zmieniony ndz sty 26, 2014 8:46 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To nie jest moja religia. To jest religia taka, jak jest zapisana w Biblii. Ta religia zdobywa coraz więcej wyznawców. Ludzie są spragnieni prawdziwej duchowości.fheng pisze:Ale to chyba jakaś Twoja autorska religia?Byłem na egzorcyzmie i nic nie dał.
Dobrze, że wystąpiłeś z tego kościoła udawaczy i bezbożników, ale teraz powinieneś przystąpić dorawdziwej wiary
Czyli jakiej?
Wiary, która nie przekręca Pisma Świętego, czyli woli JAHWE. Nie ma nic wspólnego z pogaństwem. Wiary, w której dzieją się prawdziwe cuda na co dzień. Wiary, która pochodzi od samego BOGA. Wiary, w której ludzie żyją wg woli JAHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA), czyliMesjański Judaizm (Nowy Testament + Stary Testament, co nie zostało zmienione przez Nowe Przymierze zawarte z ludźmi przez JAHSZUA (JEZUSA CHRYSTUSA).
44 pisze:Mogę podać główne doktryny Mesjańskiego Judaizmu:
- 1 Obowiązuje Dekalog, ale ten prawdziwy z Biblii (Ks. Kapłańska 20), a nie sfałszowany przez szatana, jak ten w KK.
2 Czyli istnieje 1 BÓG w 3 Osobach: BÓG Ojciec, Który ma na IMIĘ JAHWE, Jego SYN JAHSZUA (czyli JEZSUS CHRYSTUS) i DUCH ŚWIĘTY, czyli po hebrajsku RUACH HA KODESZ, Która jest Kobietą. Te Święte Imiona zostały usunięte w Biblii katolickiej przez szatana.
Z tego wynika, że kult Maryjny i świętych jest bałwochwalstwem i jest niedozwolony.
3 Jak wynika z Dekalogu Świętym dniem odpoczynku jest Sobota, czyli Szabat (od zachodu Słońca w piątek do zachodu Słońca w Sobotę), bo to jest dzień 7 tygodnia.
4 Kapłani nie mają prawa odpuszczać grzechów, bo takie prawo ma tylko BÓG. Ale spowiedź jest dozwolona, tylko trzeba pokutować i prosić BOGA o odpuszczenie grzechów.
5 Kapłani mogą, a nawet powinni się żenić. To wynika z Nowego i Starego Testamentu.
6 Obowiązuje 7 Świąt Biblijnych, czyli ustanowionych przez BOGA JAHWE, a nie święta pogańskie jak w innych chrześcijańskich religiach.
8 Chrzest jest dla ludzi dorosłych i świadomych, odbywa się poprzez zanurzenie w rzece i wyznanie grzechów. Jako symbol obmycia w Krwi przelanej przez JAHSZUA za nasze grzechy, i symbol oczyszczenia się z grzechów.
9 Eucharystia jest pod 2 postaciami: Chleba (przaśnego) i soku winogronowego lub wina.
10 Jedynie JAHSZUA jest naszym pośrednikiem i orędownikiem do BOGA OJCA JAHWE. I do niego należy się modlić.
11 Aby zostać zbawionym należy przyjąć Ofiarę złożoną na Kalwarii przez JAHSZUA i oczywiście nie grzeszyć.
13 Aborcja to morderstwo okrutne, homoseksualizm to obrzydliwe zboczenie i należy je potępiać.
Trochę zamordyzm;-) brakuje punktu-palenie na stosie;-)
No ale to off top. Generalnie chodzi mi o biologiczne przyczyny schizofrenii. Czyli budowa mózgu. Tak to wyjaśniał ten lekarz.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
fheng pisze:44 pisze:Mogę podać główne doktryny Mesjańskiego Judaizmu:
2 Czyli istnieje 1 BÓG w 3 Osobach: BÓG Ojciec, Który ma na IMIĘ JAHWE, Jego SYN JAHSZUA (czyli JEZSUS CHRYSTUS) i DUCH ŚWIĘTY, czyli po hebrajsku RUACH HA KODESZ, Która jest Kobietą. Te Święte Imiona zostały usunięte w Biblii katolickiej przez szatana.
Trochę zamordyzm;-) brakuje punktu-palenie na stosie;-)
No ale to off top. Generalnie chodzi mi o biologiczne przyczyny schizofrenii. Czyli budowa mózgu. Tak to wyjaśniał ten lekarz.
"Wąska i ciasna jest droga do Nieba, a szeroka do Piekła."
Na pierwszy rzut oka może jest trochę ciężka, ale przestrzeganie tego tak na prawdę niczego nas nie pozbawia, a tylko nam bardzo służy i pomaga. Dosłownie. Czyli jest dla nas bardzo korzystne tu na Ziemi.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
Te Sefirot odpowiadają cechom Boga. Składają się z, w kolejności malejącej, Keter (korony), Chokmah (mądrości), Binah (intuicji, zrozumienia), Chesed (litości) lub Gedulah (wielkości), Gevurah (siły), Tiferet (chwały), Netzach (zwycięstwa), Hod (majestatu), Yesod (podstawy) oraz z Malkut (suwerenności). O środkowej piątce cech istnieje jedynie wzmianka w kolejności w Kronikach 29:11: Twoja, O P-nie jest wielkość (gedulah), siła (gevurah), chwała (tiferet), moc (netzach) i splendor (hod).Czyli istnieje 1 BÓG w 3 Osobach: BÓG Ojciec, Który ma na IMIĘ JAHWE, Jego SYN JAHSZUA (czyli JEZSUS CHRYSTUS) i DUCH ŚWIĘTY, czyli po hebrajsku RUACH HA KODESZ, Która jest Kobietą. Te Święte Imiona zostały usunięte w Biblii katolickiej przez szatana.
To są święte cechy Boga, Duch Święty jest Bożym tchnieniem, Jezus jest Bożym prorokiem.
A poza tym podoba mi się.
Fheng, a mogłabyś podać nazwisko tego profesora i dać linka do tego artykułu?
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
A to czasem kościół nie usunął i lewi tłumacze?nektar_leszczyny pisze:Czyli istnieje 1 BÓG w 3 Osobach: BÓG Ojciec, Który ma na IMIĘ JAHWE, Jego SYN JAHSZUA (czyli JEZSUS CHRYSTUS) i DUCH ŚWIĘTY, czyli po hebrajsku RUACH HA KODESZ, Która jest Kobietą. Te Święte Imiona zostały usunięte w Biblii katolickiej przez szatana.
Bo ja jeszcze słyszałam, że jest wielu bogów którzy nawet kiedyś zeszli na Ziemię,
A prawdziwa biblia jest ukryta albo zniszczona.
Bardzo wielu Bogów, którzy teraz zostawili Ziemię, i mają gdzieś tam we wszechświecie swoje miejsce i nie wiadomo co robią. I nie wiadomo czy kiedykolwiek tu wrócą.
A może jest ten główny. A więc są jacyś inni, bo biblia to nie bzdura, choć nie do końca przetłumaczona jak trzeba.Nie będziesz miał cudzych bogów przede mną.
Ostatnio zmieniony ndz sty 26, 2014 8:54 pm przez Francesco, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Tak, to kościół i lewi tłumacze usunęli, ale z woli szatana.Mati pisze:A to czasem kościół nie usunął i lewi tłumacze?nektar_leszczyny pisze:Czyli istnieje 1 BÓG w 3 Osobach: BÓG Ojciec, Który ma na IMIĘ JAHWE, Jego SYN JAHSZUA (czyli JEZSUS CHRYSTUS) i DUCH ŚWIĘTY, czyli po hebrajsku RUACH HA KODESZ, Która jest Kobietą. Te Święte Imiona zostały usunięte w Biblii katolickiej przez szatana.
Bo ja jeszcze słyszałam, że jest wielu bogów którzy nawet kiedyś zeszli na Ziemię,
A prawdziwa biblia jest ukryta albo zniszczona.
JAHSZUA (JEZUS CHRYSTUS) przecież jest BOGIEM i zszedł na Ziemię.
A Nowy Testament rzeczywiście był napisany po hebrajsku i zginął lub jest ukryty.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Tu chodzi o bogów wymyślonych jak allach, śiwa, asztara, moloch i innych, czy materialnych jak cielce, pieniądze itp.Mati pisze:A może jest ten główny. A więc są jacyś inni, bo biblia to nie bzdura, choć nie do końca przetłumaczona jak trzeba.Nie będziesz miał cudzych bogów przede mną.