Czy twój psychiatra jest chory psychicznie?

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Re: Czy twój psychiatra jest chory psychicznie?

Post autor: redaktor »

A czy np. psycholog może mieć zaburzenia osobowości ( np. osobowość typu borderline ) ?.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Jak najbardziej może, dlaczego nie? Nikt tego nie sprawdza, a nie jest to nawet choroba jako taka, a zaburzenie.
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

Fajnie... Czyli mogę złożyć papiery na psychologię :) .
yo
bywalec

Post autor: yo »

redaktor pisze:A czy np. psycholog może mieć zaburzenia osobowości ( np. osobowość typu borderline ) ?.
Teoretycznie nie powinien,skoro psycholodzy obowiązani są sami przejść własną terapię. Dodatkowo jest coś takiego jak superwizja ich pracy.
ono
zarejestrowany użytkownik

Post autor: ono »

Lekarze to chyba w ogóle nie robią kupy, nie oddają gazów itd.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Obrazek
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Oczywiscie, ze moi psychiatrzy sa chorzy psychicznie, gdyz twierdza, iz jest inaczej niz ja mowie, a to juz oznacza ze maja urojenia. Faktem jest, iz ich pseudonaukowe, irracjonalne wymysly nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistosci.

Psychiatro zaprzestan dalszej kompromitacji i przyznaj sie do o.bledu. Zrozum, ze przeczac swej chorobie tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, iz mam racje i trafnie cie zdiagnozowalam - zgodnie ze swoja prywatna klasyfikacja typow psychiatrow mojego autorstwa, ktora byc moze wkrotce tu opublikuje. :D
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Co czwarty lekarz medycyny cierpi na depresje. http://www.medscape.com/viewarticle/855 ... faf=1#vp_2

Awatar użytkownika
Margareth
zaufany użytkownik

Post autor: Margareth »

Miałam styczność zarówno z lekarzami i psychologami z dwóch stron: jako terapeuci czy Ci, którzy przypisują pigułki oraz nauczyciele. Jako lekarze do pacjentów podchodzili z rezerwą, jako lekarze nauczyciele studentów traktowali na prawie, że równej stopie. Tak samo z psychologami.
Między tymi ich podejściami był ogromny przeskok. Do pacjentów podchodzili z troska, a nam studentom przedstawiali smutne fakty na temat np rokowania. Zmieniał się nawet ich ton głosu. Psychologowie podobnie. Człowiek cierpiący to ciekawy bardziej lub mniej przypadek takiej a takiej choroby. Niemniej taki przeskok, niesamowicie dobra maska świadczy tylko o tym, że mamy styczność z dobrym specjalista.
Sama miałam praktyki w szpitalu, gdzie na szkoleniu bhp dowiedziałam się, że wobec pacjenta psychiatrycznego można stosować przemoc w określonych sytuacjach (a na zajęciach jak mantre powtarzali, że pacjenta należy traktować podmiotowo) . Widziałam karty szpitalne, które ewidentnie wskazywały nie ciekawa sytuację, a lekarz mimo to mówił, że nie należy tracić nadzieji.
Troche to smutne.
Chcąc nie chcąc zarówno dla lekarzy jak i terapeutów jesteśmy przypadkami. Ta niby więź emocjonalna jest tylko grą, by pacjent poczuł sie lepiej.
Nie ma już nic za ścianą powiek.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Margareth pisze:Miałam styczność zarówno z lekarzami i psychologami z dwóch stron: jako terapeuci czy Ci, którzy przypisują pigułki oraz nauczyciele. Jako lekarze do pacjentów podchodzili z rezerwą, jako lekarze nauczyciele studentów traktowali na prawie, że równej stopie. Tak samo z psychologami.
Między tymi ich podejściami był ogromny przeskok. Do pacjentów podchodzili z troska, a nam studentom przedstawiali smutne fakty na temat np rokowania. Zmieniał się nawet ich ton głosu. Psychologowie podobnie. Człowiek cierpiący to ciekawy bardziej lub mniej przypadek takiej a takiej choroby. Niemniej taki przeskok, niesamowicie dobra maska świadczy tylko o tym, że mamy styczność z dobrym specjalista.
Sama miałam praktyki w szpitalu, gdzie na szkoleniu bhp dowiedziałam się, że wobec pacjenta psychiatrycznego można stosować przemoc w określonych sytuacjach (a na zajęciach jak mantre powtarzali, że pacjenta należy traktować podmiotowo) . Widziałam karty szpitalne, które ewidentnie wskazywały nie ciekawa sytuację, a lekarz mimo to mówił, że nie należy tracić nadzieji.
Troche to smutne.
Chcąc nie chcąc zarówno dla lekarzy jak i terapeutów jesteśmy przypadkami. Ta niby więź emocjonalna jest tylko grą, by pacjent poczuł sie lepiej.
Tak masz prawo miec swoje doswiadczenia i wnioski.Moj psychiatra mam wrazenie,ze jest tak jakby dobry wujek.Gadalem z nim na przerozne tematy i szukalem wszelakich rad czesto dostajac zainteresowanie i wnikliwosc tematu rozmowy.To nie bylo tylko masz leki i pokaz sie za pare miesiecy dajac mi troche "spokoju".Poza tym przekazal mi fascynujace tajniki psychiatrii,nietuzinkowa teorie i mądrosc zyciowa.Tym sposobem uaktywnil moj potencjal co inni nie potrafili,ale nie,ze byli slabymi specjalistami tylko chodzi o rodzaj relacji nie przedmiotowy-tak bylem niewolnikiem lekarzy.W wielu dziedzinach potrzebowalem czasu by ja rozpracowac i osiagnac sukces nie bez znaczenia byla ciezka praca.
shadowman
bywalec

Post autor: shadowman »

kochacie swojego psychiatrę?
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

shadowman pisze:kochacie swojego psychiatrę?
to tez czlowiek
shadowman
bywalec

czyli kochasz każdego człowieka?
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

shadowman pisze:czyli kochasz każdego człowieka?
To tak jakby pluli na Ciebie,a Ty mówisz,że pada deszcz.
shadowman
bywalec

Tup pisze:
shadowman pisze:czyli kochasz każdego człowieka?
To tak jakby pluli na Ciebie,a Ty mówisz,że pada deszcz.
wytłumacz mi to bo nie rozumiem co masz na myśli..co ma moje pytanie czy kochasz każdego człowieka wspólnego z tym co mi teraz napisałeś?
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Choruje na cukrzycę i chyba jeszcze nadciśnienie, drugiego nie jestem pewien. O pierwszym sama mówiła.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Jak bede u psychiatry,to musze porozmawiac o wizycie papieza w Polsce w lipcu w Krakowie i by mi dal jakies leki zebym tam sie czul bezpiecznie :roll:
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

moi psychiatrzy się dobrze trzymają,

z jednym piłem praktycznie rzecz biorąc

... ale picie rzucam. fajek nie palę już trzeci tydzień leci
nic
Awatar użytkownika
siuto
nadużywający
nadużywający

Post autor: siuto »

Wszyscy ludzie są chorzy!
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Ja, jutro sprawdzę swojego lekarza czy jest chory psychicznie. Zobaczymy czy przeszedł swoją terapię. Muszę najpierw skorzystać z porady psychiatry, by dostać się do psychologa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „lekarze”