steze dla niepłnosprawnych
Moderator: moderatorzy
Re: steze dla niepłnosprawnych
ponieważ masa rzeczy potoczyła się nie tak jak powinna (choć może wyjdzie to na dobre), to jestem na tym stażu. Jutro minie tydzień.
Nie siedzę 8h przy komputerze.
- Mickey
- zaufany użytkownik
- Status: pracuję
A jakie masz obowiązki?Gehenna pisze:ponieważ masa rzeczy potoczyła się nie tak jak powinna (choć może wyjdzie to na dobre), to jestem na tym stażu. Jutro minie tydzień.
przepraszam, nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania. Nie wiem czy ten program będzie realizowany cyklicznie.redaktor pisze: A swoją drogą... Będzie taki staż w przyszłym roku ?.
Organizatorem jest FIRR
http://www.firr.org.pl/index.php/pl/pro ... ynku-pracy
Zadzwoń do nich lub napisz maila, powinni udzielić informacji
nie napiszę w dziale publicznym, przepraszamMickey pisze: A jakie masz obowiązki?
Obecnie trwa nabór do II edycji projektu.
Boromir prosił mnie o link, może zainteresuje też innych
http://www.firr.org.pl/index.php?option ... 46&lang=pl
- Zabłąkany
- zaufany użytkownik
- Status: Aktualnie się opierdalam
- Gadu-Gadu: 42765946
- Kontakt:
Dzięki za info na pewno wezmę w tym udział.Gehenna pisze:Obecnie trwa nabór do II edycji projektu.
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Wysłałam cv, które wylądowało w koszu.
Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.
Ponad tydzień temu.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
No to radziłabym się uzbroić w cierpliwość. Nabór na taki staż nie jest błyskawiczny, tylko może trwać nawet i miesiąc. Poza tym, pewnie tak jak wszędzie, ilość miejsc jest ograniczona. Nie wiem, pod kogo jest pisany ten staż: pod osoby młode, czy 50+ - w jednym i drugim przypadku będziesz miała szansę, tylko w przypadku, gdy będzie odpowiednio mało chętnych do których skierowany jest staż. Po drugie, czasami decyduje kolejność zgłoszeń - nei wiem, jak było w Twoim przypadku. Po trzecie, czasami wybierają w pierwszej kolejności osoby nie tylko niepełnosprawne (to jeden warunek), ale też takie, które mają odpowiednie wykształcenie - czyli na staże biurowe wybierają osoby po prawie i administracji, itp.
W każdym bądź razie - tydzień czasu to zbyt mało, by powiedzieć, że Twoje CV wylądowało w koszu.
Pozdrawiam.m.
W każdym bądź razie - tydzień czasu to zbyt mało, by powiedzieć, że Twoje CV wylądowało w koszu.
Pozdrawiam.m.
W edycji zeszłorocznej brało udział 200 osób, niby mało ale w Łodzi i tak był problem aby zebrać chętnych. Ja już zupełnie nie pamiętam ile mineło czasu od wysłania cv do rozmowy kwalifikacyjnej. Tydzień to chyba jednak mało aby się martwić, że papiery wylądowały w koszu. Pamal, myślę że możesz zadzwonić do organizatora i zapytać co i jak.
Program jest dla niepełnosprawnych, w edycji w której brałam udział były osoby w różnym wieku i z różnym wykształceniem.
Program jest dla niepełnosprawnych, w edycji w której brałam udział były osoby w różnym wieku i z różnym wykształceniem.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Nie podbuduje Was moja historia, ale natknęłam się na staże (dofinansowane przez UE), które moim zdaniem były zwykłym oszustwem.
Staż miał polegać na tym, że przez pół roku, za grosze, niepełnosprawni mieli pracować jako telemarketerzy. Nie wiem, czego i kogo miało to uczyć, czy doszkalać.
Zgłosiłam tę sprawę do dyżurującego w lokalnej gazecie dziennikarza, ale nie zainteresowali się.
Pozdrawiam.m.
Staż miał polegać na tym, że przez pół roku, za grosze, niepełnosprawni mieli pracować jako telemarketerzy. Nie wiem, czego i kogo miało to uczyć, czy doszkalać.
Zgłosiłam tę sprawę do dyżurującego w lokalnej gazecie dziennikarza, ale nie zainteresowali się.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 5791432
Ja jestem na stażu z Fundacja Aktywizacja.
Pracuje w prywatnej firmie zajmującej się turystyką biznesową.
Najpierw miałam 2 tygodnie bezpłatnych praktyk, teraz przeszłam na płatny staż...
Dużo raczej nie dostane do ręki, ale praca to zawsze praca, tym bardziej, że pracuję w domu i nie muszę wyjeżdżać często do firmy.
I mam miłego szefa
Pracuje w prywatnej firmie zajmującej się turystyką biznesową.
Najpierw miałam 2 tygodnie bezpłatnych praktyk, teraz przeszłam na płatny staż...
Dużo raczej nie dostane do ręki, ale praca to zawsze praca, tym bardziej, że pracuję w domu i nie muszę wyjeżdżać często do firmy.
I mam miłego szefa