[ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Moderator: moderatorzy

Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach

Czas głosowania minął ndz lis 20, 2011 1:22 am

Zwykły wypadek
3
21%
Błąd pilotów
1
7%
Błąd wieży kontrolnej
1
7%
Zamach, celowe spowodowanie tragedii
6
43%
Inne
3
21%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: [ankieta] Smoleńsk 2010 - wypadek czy zamach?

Post autor: antygratis »

niewazne pisze:stwierdzeniem hydroksyzynka zrobila swoje wedlug mnie przegiales.
No ależ proszę. Hydroksyzynkę podaje się niemowlakom. I w ogóle teraz Ci trzeci raz już wytłumaczę co miałem na myśli, a mianowicie, że jeśli nawet Kaczyńskiemu się coś naprawdę roiło w głowie na początku, tak fakt zażywania przez niego leków mógł się przyczynić do tego, że z osoby w silnych i negatywnych emocjach (co jest zrozumiałe - w końcu zginął jego brat bliźniak i Ci pozostali, o wiele mniej dla Kaczyńskiego ważni z różnych ugrupowań politycznych i organizacji, tak po fakcie - cała masa osób róznie uwikłanych w takie czy inne struktury i środowiska, reprezentująca szerokie spektrum poglądów od lewa do prawa) i autentycznie wierzącej w teorię zamachu, przeistoczył się w zwykłego małego, grubego, siwego, cuchnącego kłamcę i manipulatora. A swoją drogą, i to jest już zdaje się jego wersja (jeśli nei to mnie poprawcie), przez tę całą hydroksyzynę przegrał w wyborach prezydenckich! Bo w ogóle był świetny i lepszy od Tuska i Komorowskiego cały czas, ale ta zamuła po hydro przeważyła szalę. W sumie, albo kiepskiego specjalistę trafił, bo taki dobry i o prawdziwie dobrych intencjach ograniczyłby sie do xanaxu i wtedy szansa na wygraną Kaczyńskiego w wyborach wzrosłaby skokowo. Gdybym ja był tym jego lekarzem, to bym tak mu właśnie zrobił, dobrze bym mu zapisał i porządnie.
Albo? Taka myśl mnie naszła teraz, której nie możecie wykluczyć, ani jej zaprzeczyć, dlatego jest potencjalnie prawdziwa i powinna podlegać ogólnonarodowej debacie. Stajemy oto bowiem wobec pytania najważniejszego i o fundamentalnym znaczeniu: DLACZEGO lekarz zapisał mu tę hydroksyzynę? Czy nie zrobił tego, aby złośliwie ugodzić w polską rację stanu? Jakie miał powiązania ten lekarz? Kiedy był ostatnio w Rosji albo w RFN? Czy był rodowitym Polakiem? Z kim się kontaktował, jakie miał powiązania, sympatie polityczne i poglądy...

Ale tego już się nigdy nie dowiemy, tak samo, jak już nigdy J. Kaczyński nie zostanie Prezydentem RP.
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Kiedy piszesz na tematy polityczne to robisz miks wszystkiego ze wszystkim. Rzucasz kilka sloganów, słów wytrychów i obiegowych opinii np. na temat partii czy dziennikarzy. One istnieją. Ale na ile to prawda to już inna sprawa.

Istnieją, bo sam je wymyśliłem przed wyborami do Sejmu V Kadencji w latach 2005 - 2007, czyli jakoś na przełomie 2004 i 2005 roku. I tę moją opinię, którą sam wymyśliłem na podstawie analizy naprawdę licznych wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, a z której wynika pokrótce, że jest on kłamcą i manipulatorem i powie każdą bzdurę, aby tylko ludziom namieszać później przejęły w Polsce takie media, jak publiczne, TVN i te pozostałe dla "lemingów". Sami najlepiej wiecie, które mówią prawdę, a które są dla "lemingów", bo sieją haniebne oszczerstwa, więc nie będę Wam wymieniał.
niewazne pisze:Pozwol aby kazdy mial swoje zdanie, niekoniecznie wyzywajac i sugerujac paranoje.
A sobie miej tylko nie myśl, że to Twoje własne zdanie, tylko że są to zasłyszane przez Ciebie, obiegowe, istniejące poglądy, slogany i słowa wytrychy. Naiwna wiara w umiejętność samodzielnego myślenia jest Twoim największym błędem. O i z tego miejsca jeszcze raz chciałem przerosić wszystkich paranoików w Polsce i na całym świecie za to, co piszę. :)
niewazne pisze:Ale pewnie tego uczyli cie na politologii :lol:
To mam właśnie na myśli pisząc, że zwracasz się do mnie agresywnie i mnie nie lubisz. Nie uczyli tego na politologii (czego zapewne sie domyślasz). Jestem takim chamem z natury.
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Jak pisałem wcześniej to taki rodzaj zabezpieczenia - posłużyć się sloganami, rzucić insynuacje (rzekomo prawdziwe). One są powszechnie znane ale to propaganda. Takie wrzutki dla społeczeństwa. A z nimi ciężko dyskutować. Zrobić dużo szumu i się wycofać.
KONKRETY, KONKRETY, gdzie niby posługiwałem się sloganami i insynuacjami? A w dodatku oklepanymi i funkcjonującymi obiegowo. I gdzie się z czegokolwiek rakiem wycofałem? Tak trudno zacytować?

Jak wyżej - sam swoją opinię wymyśliłem w reakcji na te brednie, które mówił Kaczyński o IV RP, UKŁADZIE i tak dalej przed wyborami do Sejmu V Kadencji w latach 2005 - 2007, czyli jakoś na przełomie 2004 i 2005 roku. I tę moją opinię, którą sam wymyśliłem na podstawie analizy naprawdę licznych wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, a z której wynika pokrótce, że jest on kłamcą i manipulatorem i powie każdą bzdurę, aby tylko ludziom namieszać później przejęły w Polsce takie media, jak publiczne, TVN i te pozostałe dla "lemingów". Mogę więc się nazwać praojcem i protoplastą "lemingowstwa" sam jednak lemingiem nie będąc. :D
SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Tak jak w tym filmie, który kiedyś mi tak często polecałeś hehe. Zapomniałem już tytułu. Mówiłeś, że mas z coś z tego bohatera.
Jaki film masz na myśli? Nie potrafię sobie przypomnieć. Chodzi o "Untergang" z genialną kreacją Bruno Ganza? ;D
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

http://www.filmweb.pl/Bezdroza

Obrazek

Obrazek

Jakoś tak coś raz pisałeś. To Twój protoplasta? Może to on wymyślił te wszystkie rzeczy na temat Pisu? :) Kto go tam wie...
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Jakoś tak coś raz pisałeś. To Twój protoplasta? Może to on wymyślił te wszystkie rzeczy na temat Pisu? :) Kto go tam wie...
No, myślę, że łączy mnie parę rzeczy z Milesem z tego filmu: wieczny pesymizm, depresja i Xanax. Z Jackiem w sumie też by się znalazło parę punktów zbieżnych, ale wolałbym nie pisać jakie to punkty. :lol:

A myślałem, że Ci o "Untergang" chodzi, serio ;)

Rzeczy na temat PISu i Jarka Kaczyńskiego wymyśliłem sam, swoim opasłym, pofałdowanym mózgiem, słuchając wypowiedzi lidera, analizując postulaty i hasła partii PIS od samego początku. To, co możecie usłyszeć teraz w tych telewizjach, które kłamią i odpowiadają za myśli tych, którzy nie myślą, to ja mam wrażenie, że oni mi to po prostu wykradli z głowy i nadal wykradają . To, co pisałem o tym, że za zapisami reformy emerytalnej nie stoi żadna zasada sprawiedliwości społecznej i o świętej krowie, czyli o zawodach uprzywilejowanych nie mówi nikt, od lewa do prawa, a nawet milczą na ten temat dziennikarze, to też sam wymyśliłem. Jak będą i o ile będą niedługo o tym mówić w mówiących prawdę lub kłamiących, nasyłających poglądy bezpośrednio do głów mediach, to pamiętajcie, że byłem praojcem również tego pomysłu. :P

Pozwolicie, że zadam Wam jedno zasadnicze pytanie?

DLACZEGO ROSJANIE MIELIBY ZESTRZELIĆ SAMOLOT Z TYMI WSZYSTKIMI LUDŹMI NA POKŁADZIE? JAKI MIELI W TYM INTERES?
NIKT DOTYCHCZAS NIE POTRAFIŁ ODPOWIEDZIEĆ MI NA TO PYTANIE W SPOSÓB SENSOWNY I ZADOWALAJĄCY.

Pojawiały się gdzieniegdzie pomysły, że była to zemsta na Lechu Kaczyńskim (Ci pozostali na pokładzie się po prostu nawinęli) za Gruzję (o bosz, ratunku), albo - i to padło spod klawiatury Zbyszka - że Rosjanie po prostu chcieli przetestować na czymś swoje nowe, nowoczesne rakiety.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

przeglosowany pisze:DLACZEGO ROSJANIE MIELIBY ZESTRZELIĆ SAMOLOT Z TYMI WSZYSTKIMI LUDŹMI NA POKŁADZIE? JAKI MIELI W TYM INTERES?
Motywem jest propaganda. Osoby sprawujące na Kremlu władzę mają w sobie nienawiść do Polski i Polaków. Ta nienawiść z poprzednich okresów nie została nigdy rozliczona. Przyjrzyj się dokładniej np. propagandzie sowieckiej okresu wojny lub 50-tych lat w stosunku do walczących z Niemcami Polaków - oni uważali AK za podłych burżujów i faszystów, którzy współdziałali z Hitlerem i zdradzili Polskę. To nic, że AK prowadziło z Niemcami walkę - w ubeckich więzieniach byli oni potem oskarżani o współpracę z wrogiem. Ta dzika nienawiść nie została także nigdy rozliczona w Polsce. Polecam Ci serdecznie jakąś książkę historyczną o tamtym okresie, bo echa tej nienawiści odkryjesz w dzisiejszej prasie, np. tej kolportowanej przez rodziny byłych stalinowców (Michnik, etc.), w TV (Szkło Kontaktowe itp.) Przerazisz się, gdy spostrzeżesz ją u siebie samego. To tę dziką nienawiść praktykują publicznie w Polsce stalinowcy pisząc z odrazą o Kaczyńskim, a Tobie się potem wydaje, że źródłem są Twoje własne przemyślenia i argumenty. Podaj proszę te rzekome argumenty w osobnym wątku zamiast je reklamować jeśli masz choćby cień dowodu na jakiekolwiek kłamstwo lub choćby małość Kaczyńskiego.
Oczywiście dzika nienawiść (ta rzekomo z "walki klasowej") jest dla władz w Moskwie niczym innym jak wehikułem dominacji. Chcą zdominować Polskę, podobnie jak pragnęli tego dwieście lat temu, podobnie jak pragną zdominować Czeczenię, Gruzję i cały świat. Wyjaw mi proszę dlaczego mordowali Polaków w Katyniu. Te obelżywe w stosunku do Polski dzisiejsze rzekomo polskie media to nasz współczesny Katyń - tu mordowana jest prawda o Polsce, a osoby działające na jej rzecz przedstawiani kłamliwie jako niecni wrogowie.
Tak, klika Putina chciała pozbyć się polskich elit, tych osób, które zasłużyły się dla polskiej niepodległości, bo właśnie te osoby najbardziej ją drażniły. Przemówienie Lecha Kaczyńskiego, którym jak na to wygląda uratował Gruzję przed rosyjską inwazją to tylko jeden z przykładów. Inne znajdziesz w działaniach tych wszystkich, którzy są w Polsce obecnie tak oczerniani.
A propos Układ, który nazywasz kłamstwem: spójrz tu http://zbyszek.evot.org/okupacja.php , a jeśli masz ochotę na komentarz lub jakiekolwiek inne wytłumaczenie podanych tam faktów uczyń to proszę w osobnym wątku: viewtopic.php?f=86&t=9666
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Moi, posłuchaj proszę tego co mówi sam Binieda http://vod.gazetapolska.pl/1747-prof-bi ... wny-wywiad zanim go ocenisz.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Post autor: dan »

zbyszek pisze:a osoby działające na jej rzecz przedstawiani kłamliwie jako niecni wrogowie.
Kto tak przedstawia? Z niczym takim się nie spotkałem. Zarzut do opozycji, to sianie fermentu. Ona sama tak "myśli"(a może chce myśleć?), że jest postrzegana w kategorii wrogów. Przecież wszystko to, co robi opozycja można by zrobić odwołując się do racjonalnych argumentów, cierpliwie powtarzając je i w ten sposób drążąc, jak kropla w skale. A zamiast tego jest rumor i podżeganie. Kiedyś będąc w Krakowie w pobliżu krzyża upamiętniającego ofiary Katynia pod Wawelem grożono mi ...krzyżem. To nic, że tylko tamtędy przechodziłem - widocznie zostałem osądzony na podstawie wieku, czy cholera wie czego. Skąd te emocje? Godzinami słucham przemówień Jarosława Zbaw Polskę i gdzieś w połowie sam zaczynam się czuć podobnie osaczony, jak te osoby pod Wawelem. Indoktrynacja emocji.

Ktoś mi tu zarzucił, że uważam Tuska za "lepszego". Nie uważam. To taki sam manipulator, jak Polskę Zbaw Jarosław. Polityk, to zawód, trzeba o tym pamiętać. Dopóki politycy będą wybierani "na piękne oczy" a nie na bazie jakiegoś narzędzia oceny, dopóty będą tam parły osoby o wątpliwej motywacji. Powinny również zostać wyciągnięte konsekwencje w przypadku niedopełnienia obietnic wyborczych, punktów programu wyborczego. W każdej dobrej instytucji (w Polsce takich chyba nie mamy, tylko prywatne) niedopełnienie zobowiązań kończy się jakimś rodzajem kary a przynajmniej pozbawieniem premii/wynagrodzenia i stanowiska.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

zbyszek pisze: 5. "Po prostu zginęli urzędnicy. Codziennie ktoś ginie" to drastyczne odwartościowanie.

Wrócę jeszcze do tego stwierdzenia i podam prosty przykład. W 2001 zginął mój szwagier. Zginął tragicznie, zamordowany. Nikt mu nie stawiał krzyża pod Pałacem Prezydenckim, a rodzina nie dostała 250 tys. odszkodowania, jak rodziny ofiar katastrofy smoleńskiej. Nie widzę powodu, by te śmierci traktować różnie, a jednak takie rozróżnienie powstaje. Tragiczne wypadki dzieli się na "lepsze" (za które należy się odszkodowanie i powszechna cześć) oraz "gorsze" (za które nic się nie należy, jedynie pamięć ze strony rodziny). Dlaczego?

Pozdrawiam.m.
niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

przeglosowany pisze:
niewazne pisze:stwierdzeniem hydroksyzynka zrobila swoje wedlug mnie przegiales.
No ależ proszę. Hydroksyzynkę podaje się niemowlakom.
W takim razie co wedlug ciebie bierze Niesiolowski? :lol: i nie proboj wmowic, ze nie lubie go na podstawie ostatniej sytuacji, bo jego chamskie wypowiedzi sledze kilka lat.
przeglosowany pisze:A sobie miej tylko nie myśl, że to Twoje własne zdanie, tylko że są to zasłyszane przez Ciebie, obiegowe, istniejące poglądy, slogany i słowa wytrychy.
Hehe. Nie wiedzialam, ze moje zdanie jest sloganem :lol: nie wiedzialam, ze nie mozna sie zastanawiac co tam naprawde sie wydarzylo. Oj, nie zabronisz mi tego. Najsmieszniejsze jest to, ze nie znasz mojego zdania na ten temat! Nie popieram teorii zamachu i nie popieram cichaczem uciszenia tej sprawy.
niewazne pisze:Ale pewnie tego uczyli cie na politologii :lol:
przeglosowany pisze:To mam właśnie na myśli pisząc, że zwracasz się do mnie agresywnie i mnie nie lubisz. Nie uczyli tego na politologii (czego zapewne sie domyślasz). Jestem takim chamem z natury.
Ja zwracam sie agresywnie? :lol: nie moglabym skrzywdzic nawet mojej papugi :lol:
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

zbyszek pisze:Ta dzika nienawiść nie została także nigdy rozliczona w Polsce. Polecam Ci serdecznie jakąś książkę historyczną o tamtym okresie, bo echa tej nienawiści odkryjesz w dzisiejszej prasie, np. tej kolportowanej przez rodziny byłych stalinowców (Michnik, etc.), w TV (Szkło Kontaktowe itp.) Przerazisz się, gdy spostrzeżesz ją u siebie samego. To tę dziką nienawiść praktykują publicznie w Polsce stalinowcy pisząc z odrazą o Kaczyńskim, a Tobie się potem wydaje, że źródłem są Twoje własne przemyślenia i argumenty.
Nom. Dzięki, że mi uświadomiłeś moją dziką nienawiść do Polski i Polaków. Byłem sobie przed lustrem i jak się zobaczyłem, to uciekłem - taki straszny byłem i pełen dzikiej nienawiści, nawet z wierzchu. Też straszne jest to, że tylko mi się wydaje, że myślę mózgiem, a to Kreml dziką nienawiścią swoją zestrzelił samolot i steruje Szkłem Kontaktowym, a co za tym idzie - moim mózgiem. Teraz już wiem czemu zestrzelili Tupolewa. Przyczyną była Dzika Nienawiść (w skrócie: DN). Przepraszam, musiałem, ale dla mnie to jakiś kompletny nonsens.
zbyszek pisze:Wyjaw mi proszę dlaczego mordowali Polaków w Katyniu.
Ale który mord i których Polaków masz na myśli? Tych ostatnio w Tupolewie czy zdarzenia z czasów II Wojny Światowej? Jeśli chodzi o pierwsze, to już sam mi wytłumaczyłeś, że chodzi o DN (Dziką Nienawiść), a jeśli o drugie, to wszystko masz tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_katy%C5%84ska
Ogólnie i w skrócie, Stalin preferował metodę likwidowania wszystkich swoich prawdziwych, potencjalnych czy urojonych przeciwników, tak w polityce wewnętrznej (poczytaj choćby o tym, jak eliminował wszystkich swoich politycznych współpracowników na drodze do władzy albo jak np. skończył Trocki, Stalin był człowiekiem, który nie odpuszczał...) czy zewnętrznej, a że już wtedy miał plany co do Polski, więc uznał za dobry pomysł eliminację polskich elit intelektualnych i wojskowych itp., potencjalną konkurencyjną kadrę kierowniczą, niezależną, samodzielnie myślącą i potrafiącą zarządzać krajem po wojnie opozycję, środowiska które mogłyby w przyszłości przeciw niemu knuć (mówimy tu o co najmniej 21 768 obywateli polskich, w tym ponad 10 tys. oficerów wojska i policji).
zbyszek pisze:Te obelżywe w stosunku do Polski dzisiejsze rzekomo polskie media to nasz współczesny Katyń - tu mordowana jest prawda o Polsce, a osoby działające na jej rzecz przedstawiani kłamliwie jako niecni wrogowie.
Dramat.
Zbyszku, nie myślałeś czasami o nawiązaniu kontaktu z działem marketingowym PISu? "Nasz współczesny Katyń" jest hasłem niemal równie czadowym i o potencjalnie równei dużej sile oddziaływania oddziałującym na mózgi mas, jak "IV RP", "Układ" albo "Tam gdzie stoją oni, tam stało ZOMO".

Zbyszku, skoro ruscy są tacy z definicji źli od wieków, to co powiesz o Niemcach? To, że w ich Konstytucji istnieje zakaz funkcjonowania wszelkich organizacji odwołujących się do idei nazistowskich, to tylko taka ściema, chwyt marketingowy, a naprawdę całe ich społeczeństwo, to naziści, nie żadne CDU, CSU i SPD tylko naziści, bo nazizm mają w genach?
niewazne pisze:W takim razie co wedlug ciebie bierze Niesiolowski?
Niesiołowski na swoje i innych nieszczęście, nie bierze niczego. Wg mnie to osioł i ma problemy z agresją. Choćby taka łagodna hydroksyzynka mogłaby być w jego przypadku pomocna, choć to zapewne by było dla niego za mało.
niewazne pisze:Hehe. Nie wiedzialam, ze moje zdanie jest sloganem :lol: nie wiedzialam, ze nie mozna sie zastanawiac co tam naprawde sie wydarzylo. Oj, nie zabronisz mi tego. Najsmieszniejsze jest to, ze nie znasz mojego zdania na ten temat! Nie popieram teorii zamachu i nie popieram cichaczem uciszenia tej sprawy.
Że co, nie zabronię?! Zabronię Ci tak samo, jak mi cały czas co niektórzy odmawiają prawa do posiadania własnych myśli. ;) Patrz choćby wyżej. Pozdr :lol:
niewazne
zaufany użytkownik

Post autor: niewazne »

przeglosowany pisze:
niewazne pisze:W takim razie co wedlug ciebie bierze Niesiolowski?
Niesiołowski na swoje i innych nieszczęście, nie bierze niczego.
A powinien. :)
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania
______X
bywalec

Post autor: ______X »

Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 5:28 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:
zbyszek pisze: 5. "Po prostu zginęli urzędnicy. Codziennie ktoś ginie" to drastyczne odwartościowanie.

Wrócę jeszcze do tego stwierdzenia i podam prosty przykład. W 2001 zginął mój szwagier. Zginął tragicznie, zamordowany. Nikt mu nie stawiał krzyża pod Pałacem Prezydenckim, a rodzina nie dostała 250 tys. odszkodowania, jak rodziny ofiar katastrofy smoleńskiej. Nie widzę powodu, by te śmierci traktować różnie, a jednak takie rozróżnienie powstaje. Tragiczne wypadki dzieli się na "lepsze" (za które należy się odszkodowanie i powszechna cześć) oraz "gorsze" (za które nic się nie należy, jedynie pamięć ze strony rodziny). Dlaczego?

Pozdrawiam.m.
A ja nie widzę powodu aby politycy mieli imunitet, i sami przyznawali sobie co rusz podwyżki za złą pracę, tablety etc. Ale tak jest!!! Takie są realia. Jak możesz oceniać życie ludzkie na podstawie wypłaconych odszkodowań? To, że dostali takie pieniądze to zła cecha tego systemu. To są politycy, wszyscy wiemy jacy są. Ale dlaczego Ty robisz to samo? Jednak nie możesz twierdzić, że śmierć elity politycznej to taka sama dla polskiej PAŃSTWOWOŚCI sprawa jak śmierć innego obywatele. Podkreślam, że mam jedynie na myśli aspekt państwowości. Lubisz racjonalizować fakty a sama uciekasz od rzeczywistości i praw, którymi rządzi się polityka. Retoryka rodem z GW.

Tak więc porównywanie śmierci i wypłacanych pieniędzy - wybacz mi, jest moim zdaniem małostkowe. Ludzie harują w Polsce jak woły za grosze. Są ze swojej pracy rozliczani na każdym kroku. Wciąż słyszą znane wszystkim słowa" Jak Ci coś nie pasuje to sobie idź, na Twoje miejsce mam wielu chętnych". Politycy za to, nie są de facto w trakcie swojej kadencji przez nikogo rozliczani. Sami sobie sterem i okrętem. Szefem i podwładnym. Ja jestem w stanie rozumieć tak wysokie odszkodowanie dla zmarłych. Politycy to firma, która najlepiej dba o swoje interesy. Jednak o wiele większe pieniądze idą jako odprawy w spółkach państwowych, jako premię dla bonzów, którzy de facto powinni być zregradowani. Np. PKP. Ilu ludziom muszą zabrać pieniądze żeby tacy szefowie mieli? Ile podwyżek musi ominąć człowieka z 30 letnim stażem? Ilu ludzi zdycha przez to zgłodu, nia ma na leki. W konsekwencji umiera przedwcześnie. O tym nie piszesz. Ale mieszasz pieniądze z krwią ofiar Katastrofy Smoleńskiej.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Bo bulwersuje mnie kwestia tych odszkodowań. Czy ojciec polityk jest lepszy od ojca nauczyciela? Tak, bo za jednego rodzinie przysługuje ogromne odszkodowanie w razie jego śmierci, a za drugiego nie.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Moi z całym szacunkiem ale tak jak pisałem - to jest retoryka Gazety Wyborczej. Takie są REALIA. Jakoś nie widzę tego typu Twoich komentarzy w odniesieniu do sytuacji gospodarczej, do sytuacji bytowej wielu Polaków. W kontekście Katastrofy Smoleńskiej widzisz to za to w PEŁNEJ JASKRAWOŚCI. Powinno być na odwrót bo Katastrofa Smoleńska była JEDNA. Za to faktów, które mówią, że jeden obywatel( elita) żyje kosztem drugiego mamy w naszym kraju CODZIENNIE na pęczki. Matka mojej przyjaciółki pracuje od 30 lat w państwowej porcelanie ,zarabiając najniższą pensję krajową. Po 30 latach!!! Wypłacanie takich odszkodowań jest PATOLOGICZNĄ PRAWIDŁOWOŚCIĄ, która ma miejsce w Polsce na wielu poziomach od wielu lat. Dlaczego bardziej się oburzasz w sprawie Katastrofy Smoleńskiej? Sorry ale dla mnie to po prostku małostkowe co piszesz. Widzisz śmierć pasażerów Tupolewa i odszkodowania dla ich rodzin a codziennych tragedii nie. Bo tak ławiej prawda? Trochę wyobraźni a zobaczysz codzienność w o wiele bardziej jaskrawych barwach. Panią Jadzię, która nie ma na leki i umiera na raka. Chociaż oddała państwu lwią część zarobków swojego życia. Państwo dało jej rodaczkom i rodakom kolejny prezent w postaci " emerytury" w wieku 67 lat. Odszkodowania w kontekście realiów to tycia drobinka. Politycy każdego dnia uśmiercają i odbierają godność przeciętnemu obywatelowi. Ale to cicha śmierć o której nikt nie mówi... Bo to nie jest tak atrakcyjne jak pieniądze dla 96 rodzin, ofiar katastrofy. Gdybym jeszcze nie znał Twojego zdania na temat śledztwa i innych aspektów tej tragedii, mógłbym mieć inne danie...

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Napisałam o tych odszkodowaniach, bo w kontekście tego tematu było to na miejscu. Nie znaczy to wcale, że nie myślę o innych nadużyciach, których od lat dopuszczają się politycy. Dobrze, że wypłacenie odszkodowań rodzinom ofiar katastrofy smoleńskiej nazywasz patologią.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

przeglosowany pisze:Zbyszku, skoro ruscy są tacy z definicji źli od wieków, to co powiesz o Niemcach?
Niemcy przeszli entnacyfikację - rodzinami byli zaciągani przez Amerykanów do obozów zagłady, żeby oglądać sterty trupow. I załamywali się. Nie mogli pojąć, że te patriotyczne pieśni hitlerowskie to właśnie oznaczały. Wiele obudziło się z amoku. Najważniejszy jest jednak fakt, że w Niemczech nie ma już żadnej propagandy państwowej.
Rosja żadnego takiego procesu nie przeszła. Zbrodniczy stosunek do Polski nie był nigdy tematem debaty publicznej. Co prawda istnieje Memoriał, wiele osób posiada świadomość historii, ale dziś nadal obowiązuje państwowa propaganda, a wybijający się z niej dziennikarze są mordowani. To nie tylko dotyczy Politkowskiej, lecz wielu. Nie powiedziałem, że "ruscy są tacy z definicji źli", mam przyjaciół. Jednak nie zaprzeczysz, że ludzie, którzy są tam u władzy to banda zbrodniarzy, którzy byli w stanie zmasakrować Czeczenię, próbowali napaść na Gruzję, nie zawahali się wysadzać wieżowce w środku Moskwy, żeby móc pomówić o to Czeczeńców, prowadzą w obcych państwach politykę dominacji mafijnymi metodami: Ukraina, kraje nadbałtyckie. Czy to takie dziwne i nieprawdopodobne, że mogli zechcieć wyeliminować prezydenta Lecha Kaczyńskiego, który im się wyraźnie przeciwstawił. A nadarzyła się okazja, żeby usunąć także 90 innych osób, które zapobiegały ich dominacji w Polsce.

A jak mogli to uczynić ? Sprowadzili samolot na fałszywy tor i podprowadzali go dalej nie odmawiając lądowania (tj.zamknięcie lotniska) , a działo się tak na wyraźne polecenie z Moskwy i wbrew zamiarom załogi wieży kontrolnej.
Czarne skrzynki nagrały dwa odgłosy przypominające wybuchy i przestały nagrywać jeszcze przed uderzeniem w ziemię. Samolot przed uderzeniem w ziemię stracił skrzydło i najprawdopodobniej rozleciał się jego kadłub. Dzięki Biniedzie wiemy, co dziś wydaje się dość oczywiste, że przyczyną nie mogła być żadna brzoza, ani inne drzewo. Więc jaka była tego przyczyna ? (PRZED UPADKIEM NA ZIEMIĘ !) Komisje ani polska, ani rosyjska tego nie ustaliły, sugerując zamiast tego bez podania jakichkolwiek faktów, że przyczyną był pijany Błasik. Gdyby generał Błasik był pijany w trupa to i tak z tego powodu samolotowi nie może odpaść skrzydło !
Dlaczego Rosjanie odmawiają zwrotu wraku samolotu do Polski, a przedtem pocięli go na części ?

Oczywiście, że zarówno ta nienawiść, której echo słyszysz w postaci złośliwych drwin w rzekomo polskich mediach, jak i odpadnięcie skrzydła bez przyczyny oraz wszelkie matactwa Rosjan, których przecież było wiele to tylko poszlaki, lecz przecież silne poszlaki.

Możliwe, Przegłosowany, że Twój kłopot w zrozumieniu tych faktów i poszlak polega na tym, że nie jesteś zbrodniarzem i trudno ci wyobrazić sobie, że może być nim ktoś inny.
______X
bywalec

Post autor: ______X »

.,
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 5:27 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Według fachowców (nie tych mainstreamowych) Rosja próbuje odtworzyć swój dawny układ wpływów. USA podobno też im w tym nie chcą przeszkadzać. W końcu niedawno firmy amerykańskie po raz pierwszy weszły tak mocno na rynek rosyjski. Przecież im nie zależy na prawach człowieka czy pokoju, jeśli sami nie mają z tego korzyści. Po co mają ścierać się z Rosją kiedy otworzyła przed nimi swoje rynki? Pokój to nie rzecz dana raz na zawsze. Komu wydaje się, że jakieś NATO bez mrugnięcia okiem nas obroni ten naiwny. Poza tym dzisiaj nie prowadzi się otwartych wojen. Np. nie w Europie. Wystarczy oręż w postaci ekonomii. A Polska jest mówiąc brzydko dymana na lewo i prawo. Cieszymy się jak gdzieś za granicą dobrze o nas napiszą. Należy zadać sobie pytanie, czy to przedstawianie faktów. czy wystawianie laurki naszym nieudolnym rządom. Firmy ratingowe nigdy nie były i nie są niezależne ani obiektywne. Wystarczy popatrzeć, co działo się z Grecją przez wiele lat. Nikt im jakoś ratingu nie obniżał.

PAŃSTWA są celowo zadłużane. Banki dobrze wiedzą, że te pieniądze i tak odsyskają. Politycy im w tym pomogą pogrążając lud w ubóstwie. W USA chociaż bank może zbankrutować. W Europie nie. Taki mamy "kapitalizm". Raczej postkomunizm.

the formless."

Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik

zbyszek pisze:Co prawda istnieje Memoriał, wiele osób posiada świadomość historii, ale dziś nadal obowiązuje państwowa propaganda, a wybijający się z niej dziennikarze są mordowani. To nie tylko dotyczy Politkowskiej, lecz wielu. Nie powiedziałem, że "ruscy są tacy z definicji źli", mam przyjaciół. Jednak nie zaprzeczysz, że ludzie, którzy są tam u władzy to banda zbrodniarzy, którzy byli w stanie zmasakrować Czeczenię, próbowali napaść na Gruzję, nie zawahali się wysadzać wieżowce w środku Moskwy, żeby móc pomówić o to Czeczeńców, prowadzą w obcych państwach politykę dominacji mafijnymi metodami: Ukraina, kraje nadbałtyckie.
Znam te fakty. Zdaję sobie sprawę z różnic między systemem politycznym rosyjskim, a niemieckim.
zbyszek pisze:Czy to takie dziwne i nieprawdopodobne, że mogli zechcieć wyeliminować prezydenta Lecha Kaczyńskiego, który im się wyraźnie przeciwstawił. A nadarzyła się okazja, żeby usunąć także 90 innych osób, które zapobiegały ich dominacji w Polsce.
Wybacz, ale dla mnie jest to tak za*jebiście dziwne, że prędzej uwierzę w Świętego Mikołaja niż w zamach. W przypadku Kaczyńskiego przyczyna kompletnie nieadekwatna do charakteru i skali czynu. Nie można porównywać Polski do Czeczenii, Gruzji itd., to zupełnie inna bajka. I jaki mieliby Rosjanie interes w zamachu na zdeklarowanego eurosceptyka?

Co do reszty osób... Potrafisz podać przykłady na to, co napisałeś? W jaki sposób te 90 osób na pokładzie "zapobiegało dominacji Rosji w Polsce"???? :D Jakieś przykłady? I czemu po zamachu dominacja Rosjan na terenie naszego kraju wzrosła? Bo chyba wzrosła skoro zabito tych, którzy się jej przeciwstawiali...
zbyszek pisze:Możliwe, Przegłosowany, że Twój kłopot w zrozumieniu tych faktów i poszlak polega na tym, że nie jesteś zbrodniarzem i trudno ci wyobrazić sobie, że może być nim ktoś inny.
Skąd wiesz, że nie jestem zbrodniarzem?
A Ty Zbyszku masz jakieś specjalne zdolności dotyczące empatycznego wczucia się w myślenie zbrodniarza?
siligarf pisze:No, to ci dopiero kłopot ma ten przegłosowany.
He, kłopot, że się pałętasz mi między nogami.
Raczej postkomunizm.
Raczej brzmi jak NWO.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Przegłosowany niby rozumie wewnętrzną politykę rosyjską ale wydaje mu się, że różni się ona jakoś bardzo od zewnętrznej. A niby dlaczego ma się wielce różnić? Pomijając już czy to był zamach czy nie. To Ci sami ludzie. Idąc dalej - Kaczyński eurosceptykiem? Kpina. Chyba tylko pozornie. To on podpisał traktat Lizboński. To, że nie był ultraentuzjastą jak wielmożny Tusk nie znaczy, że był eurosceptykiem. Tak tylko był przedstawiany. Tak wyglądał na tle Tuska, który wyprzedza myślenem i lizusostwem wszelkie europejskie "standardy". Np. hołd Sirorskiego, który jest tego symbolem. Ośmieszył Polskę tylko. Rozumiem, że to Merkel czytała w głowie Tuska a nie na odwrót... Może to Polska rządzi UE. Kto wie czego się jeszcze kiedyś dowiemy...

Coś mi się wydaje, że na tej polotologii musiałeś Przegłosowany dużo pić :D I to nie sok bynajmniej.

A już w ogóle nie wiem co Ci nie pasowało w tym sformułowaniu Zbyszka. Stosujesz jakąś ekwilibrystykę słowną. Zarzucasz Zbyszkowi, że ma o Tobie dobre zdanie. No masakra. Jak śmie w ogóle mieć pewność, że nie jesteś zbodniarzem. A fuj!

the formless."

ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”