Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Co ostatnio oglądaliście?
Anna Jadowska? Ta Anna Jadowska?
Załatwisz bilety na Ołpenera?

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Tak, ta Jadowska
Teraz już nie mam z nią kontaktu, nie wiem, z kim jest w parze, ani co tak ogólnie poza kręceniem filmów porabia. Rzuciła studia na piątym roku i usłyszałam o niej dopiero z okazji "Dotknij mnie". Więc z biletów raczej nici 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Zwyczajne kumoterstwo w takim razie.
Zabrakło dobrych reżyserek? 

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Bez przesady - uważam, że Ania robi dobre filmy. Swojego czassu była odkryciem. Teraz jakoś o niej przycichło, ale -sądząc po portfolio- nadal działa. Ciekawe, czy skończyła tę szkołę Andrzeja Wajdy?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Ok, przyjrzę siem. 
Ale zobacz. Zniszczyłem Cię statystyką. Nie ma kobiet reżyserujących. I z drugiej mojej strony, naprawdę, zazwyczaj było coś efekciarskiego, niezrozumiałego dla mnie w filmach reżyserowanych przez kobiety. Mam na myśli taki jeden przykład, zakończenie które rozbiło film na miazgę.... ale nie potrafię sobie teraz przypomnieć tytułu.
Som fakty, nie że jestem mizoginem

Ale zobacz. Zniszczyłem Cię statystyką. Nie ma kobiet reżyserujących. I z drugiej mojej strony, naprawdę, zazwyczaj było coś efekciarskiego, niezrozumiałego dla mnie w filmach reżyserowanych przez kobiety. Mam na myśli taki jeden przykład, zakończenie które rozbiło film na miazgę.... ale nie potrafię sobie teraz przypomnieć tytułu.
Som fakty, nie że jestem mizoginem

- moi
- moderator
- Kontakt:
Marjane Satrapi - masz następną reżyserkęprzegłosowany pisze:Zabrakło dobrych reżyserek?

Pozdrawiam.m.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Ok, no ja rozumiem, że musiałaś się długo naszukać.moi pisze:Marjane Satrapi - masz następną reżyserkę![]()

Tu masz następną i przy okazji bardzo dobry film, jakby irański Almodovar (na szczęście tym lepszy, że bez namawiania do sodomii

http://www.filmweb.pl/Karmel
No i tyle. Na góra kilkudziesięciu tytułach się kończy. A ile razy zostałem narażony na głupie i przekombinowane filmy kobiet.. yy.. to też mógłbym na palcach policzyć...
- moi
- moderator
- Kontakt:
Bez jaj - musiałam sobie po porstu prszypomnieć, co oglądałam, bo nie znam się na kinie, filmach. Gdybyś porozmawiał z kimś kto się tym pasjonuje, na pewno uzyskałbyś więcej nazwisk.przegłosowany pisze: Ok, no ja rozumiem, że musiałaś się długo naszukać.
Co do nieobecności kobiet w pewnych obszarach sztuki, to -tak jak powiedziałam - macierzyństwo kasuje czasami cały dorobek życia. W sztuce nikt nie czeka aż skończy ci się urlop wychowawczy: inni idą do przodu, a ty zostajesz przy Gerberach.
Jak sobie coś jeszcze przypomnę, to dopiszę

Pozdrawiam.m.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
To, że ja się pasjonuję akurat.. to nie jest dobre słowo. Ale wierz mi szukam nie pod kątem płci. jednak spostrzegłem niemal kompletny brak kobiet w tej dziedzinie sztuki. A jak już coś robią, to tworzą takie rzeczy, które bardzo trudno pojąć na zdrowy rozum (z małymi wyjątkami).moi pisze:Gdybyś porozmawiał z kimś kto się tym pasjonuje, na pewno uzyskałbyś więcej nazwisk.
Słaby argument. Kobiety piszą książki równie dobrze jak mężczyźni. Mam mnożyć przykłady?moi pisze:macierzyństwo kasuje czasami cały dorobek życia. W sztuce nikt nie czeka aż skończy ci się urlop wychowawczy: inni idą do przodu, a ty zostajesz przy Gerberach.

- moi
- moderator
- Kontakt:
Akurat pisanie książek można świetnie połączyć z macierzyństwem: Chutnik, Bargielska, Masłowska - to tylko mały wycinek tego, co mogą napisać kobiety na urlopie wychowawczym.przegłosowany pisze:
Słaby argument. Kobiety piszą książki równie dobrze jak mężczyźni. Mam mnożyć przykłady?
To zupełnie inny rodzaj aktywności, niż wyjście na plan i włóczenie się po terenie...
Nawet obraz łatwiej namalować z dzieckiem pryz boku, niż nakręcić film.
Widzę, że nei zdajesz sobie sprawy z realiów

Pozdrawiam.m.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Haha.
Ale żeś wyjaśniła wszystko. 
Moim zdaniem, już prędzej na przeszkodzie "ogarniania planu" stoi cykl menstruacyjny.

Moim zdaniem, już prędzej na przeszkodzie "ogarniania planu" stoi cykl menstruacyjny.

- moi
- moderator
- Kontakt:
To swoją drogą
Wyobraź sobie jakiś plan filmowy, gdzie nie ma dostępu do toalety. A kobieta, która cierpi na comiesięczne przypadłości musi co dwie -trzy godziny zmienić tampon, czy podpaskę.
Budżet takich filmów, jak "Dotknij mnie", gdzie nie starczyło nawet na gaże dla aktorów, nie przewiduje przenośnych toi-toi'ów.
Chcesz więcej szczegółów?
Pozdrawiam.m.

Budżet takich filmów, jak "Dotknij mnie", gdzie nie starczyło nawet na gaże dla aktorów, nie przewiduje przenośnych toi-toi'ów.
Chcesz więcej szczegółów?

Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/4585/req ... 2000_.html
Najlepszy jaki widziałem w tym temacie! Bezkonkurencyjny.
Chyba na godzinę wychowawczą w podstawówce.AntonPawlowicz pisze:http://zalukaj.tv/zalukaj-film/4585/req ... 2000_.html

Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Jak się ogląda pierwszy raz, to robi wrażenie
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ten film jest od 18 latmei pisze:Chyba na godzinę wychowawczą w podstawówce.AntonPawlowicz pisze:http://zalukaj.tv/zalukaj-film/4585/req ... 2000_.html

Poza tym uważam, ze jest bardzo prawdziwy.
No ja oglądałam tylko jeden raz.moi pisze:Jak się ogląda pierwszy raz, to robi wrażenie![]()
Pozdrawiam.m.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Po prostu nie urzekł Cię nachalny dydaktyzm tej opowieści 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
To tu cos dla Was
Urzekajace i mniej dydaktyzmu
:
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/1583/las ... 1998_.html

http://zalukaj.tv/zalukaj-film/1583/las ... 1998_.html
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Próbuję sobie wyobrazić, ale nie potrafię. Chyba tylko kobieta mogłaby wymyślić plan filmowy bez kibelka.moi pisze:Wyobraź sobie jakiś plan filmowy, gdzie nie ma dostępu do toalety.