Jakie to ładne Prot to co napisałeś:)Prot pisze:Warto żyć dla przyjaźni dla cichych aniołów , którzy pomogą w cierpieniu i również przetrwać trudne chwile ;-)
1000 powodów dla których warto żyć
Moderator: moderatorzy
Re: 1000 powodów dla których warto żyć
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Jeden niepodważalny: by siedzieć na evocie 

Życie jest fascynujące, tylko trzeba to dostrzec!
Cały świat przyrody - rośliny, zwierzęta, skały, chmury, góry, morze, wiatr, Słońce i Księżyc na niebie. Płeć przeciwna i większość tego, co się wiąże z tym, że w tej materii tak pięknie się różnimy. Twórczość: to, że człowiek potrafi stworzyć coś nowego nieomal z niczego i dzielić się tym z innymi ludźmi, zostawia coś po sobie trwalszego niż on sam. Przyjemność wydawania własnych pieniędzy, choćby nawet na starannie wybierane artkuły spożywcze i dobre napoje, takie jak herbata czy piwo. Przyjemnie jest być zdrowym i kontemplować to swoje zdrowie: przyjemność każdego oddechu i np. zwykłego marszu na własnych nogach. Przyjemne są zwykłe kontakty z innymi ludźmi, to że można odpowiedzieć uśmiechem na uśmiech i sobie chwilę pogadać, szczególnie gdy ta rozmowa jest inteligentna i mniej stereotypowa.
Jednak żeby to wszystko dostrzec trzeba lubić świat i lubić samego siebie, nie koncentrować się na własnych wewnętrznych przeżyciach i złych wspomnieniach, a ponadto nie można brać zbyt dużo neuroleptyków, bo one bardzo dotkliwie potrafią wygasić w człowieku zdolność do cieszenia się życiem.
Cały świat przyrody - rośliny, zwierzęta, skały, chmury, góry, morze, wiatr, Słońce i Księżyc na niebie. Płeć przeciwna i większość tego, co się wiąże z tym, że w tej materii tak pięknie się różnimy. Twórczość: to, że człowiek potrafi stworzyć coś nowego nieomal z niczego i dzielić się tym z innymi ludźmi, zostawia coś po sobie trwalszego niż on sam. Przyjemność wydawania własnych pieniędzy, choćby nawet na starannie wybierane artkuły spożywcze i dobre napoje, takie jak herbata czy piwo. Przyjemnie jest być zdrowym i kontemplować to swoje zdrowie: przyjemność każdego oddechu i np. zwykłego marszu na własnych nogach. Przyjemne są zwykłe kontakty z innymi ludźmi, to że można odpowiedzieć uśmiechem na uśmiech i sobie chwilę pogadać, szczególnie gdy ta rozmowa jest inteligentna i mniej stereotypowa.
Jednak żeby to wszystko dostrzec trzeba lubić świat i lubić samego siebie, nie koncentrować się na własnych wewnętrznych przeżyciach i złych wspomnieniach, a ponadto nie można brać zbyt dużo neuroleptyków, bo one bardzo dotkliwie potrafią wygasić w człowieku zdolność do cieszenia się życiem.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Dla swojej walki.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
żeby rozwijać dobre serducho, mądrość, spokój ciała i umysłu przede wszystkiem. :Q !
nic
Nie warto. Jeśli nikomu na naszym życiu nie zależy, to nie warto. Jesli nie ma się przyjaciół, to nie warto. Jeśli jest się złym człowiekiem, to nie warto. Jeśli jest się ciężarem dla innych, to nie warto.
Jeśli nie ma się przyszłości, to nie warto.
Jeśli nie ma się przyszłości, to nie warto.
- lea
- zaufany użytkownik
wart żyć aby móc zjeść znowu białe i różowe piankowe myszki 

Życie to tortura. Ale niczego lepszego nie otrzymam. Po wszystkim, prawdopodobnie, przestanę istnieć.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Wyjazdu kiedyś za granice
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Dla tego upragnionego dnia śmierci, by tego pewnego dnia powiedzieć: "Przeżyłem, zrobiłem, zbawiłem, przecierpiałem, wytrwałem, a teraz należna mi zapłata spokoju."
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~