Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: Józef80 »

Catastrophique pisze: czw sty 05, 2023 10:37 am Wątpię, żebyś życzył mi dobrze, Tobie tez zal dupe sciska, zwłaszcza po tym co napisalem dzis Amannnowi o moich relacjach z kobietami ;). Roznisz sie od niego wyłącznie wyższa kultura osobista.
Nie, nikomu zle nie życzę. Mylisz to uczucie bo jedynie Cię nie toleruje i z takimi ludźmi się nie bracham. To nie to samo. Zazdrość o której piszesz to potwierdza, to typowa reakcja obronna u Ciebie. Prawda jest inna. Nie mam czego zazdrościć i nie mam powodu Ci nie kibicować.

Tak właśnie jest. Niech będzie to dzień szczerości. Trzymam kciuki za Ciebie. Oczywiście nie w kwestii kiedy budujesz swoje poczucie wartości kosztem innych, tu spotkasz się z moim stanowczym nie, ale mówię Ci, to bardzo skomplikowana relacja, nie jest tak że jestem całkiem na nie :drool:
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Dzień "szczerości", spoko ;). Traktowanie mnie jak naiwnego i serwowanie kłamstw się nie sprawdza, Jozef, powinienes juz to wiedzieć ;).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Za to z amannn puki co jestem całkowicie na nie. Uważam go za kompletnie nie szczerego więc zakłamanego człowieka. Nie sposób logicznie rozmawiać bo pomimo próśb o zaprzestanie swoich gier, każdorazowo sprowadza rozmowy do apsurdalnego poziomu i to do bólu zagranego i nic nie mającego się do rzeczywistości, do tego każdego chce skłucic wykorzystując wszystkie możliwości, do tego każdemu chce za wszelką cenę obrzydzić leczenie farmakologiczne i stale w bezczelny sposób narusza strefę osobistą.

Tak głęboko zakorzenione zakłamanie sprawia, że jestem całkowicie na nie.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Skoro o szczerości mowa to u Ciebie tez ona mocno kuleje ;).
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: czw sty 05, 2023 11:06 am Dzień "szczerości", spoko ;). Traktowanie mnie jak naiwnego i serwowanie kłamstw się nie sprawdza, Jozef, powinienes juz to wiedzieć ;).
A czy ja prowadzę dla Ciebie darmową terapię psychologiczną? To jak się odnosisz do mojej szczerości to inna sprawa.

Tak już jest, jesteś lepiej wykształceny i inteligentniejszy, masz inne doświadczenia i umiejętności. Trochę nas poróżnia ta kwestia, ale czy całkowicie? Ja twierdzę że nie.

Również bardzo dużo pracy mnie kosztuję dość do tego poziomu gdzie jestem dziś. Chciałbym byśmy wszyscy doszli tam gdzie pragniemy, nie życzę nikomu zle bo życie dość rzuca nam trudu a los nie sprawiedliwie bo losowo nas obdarza i dobrem i złem.

Chcę poznać Ciebie, uważam że skoro piszesz książkę to chcesz być poznany.

Jeszcze raz przepraszam za moje wcześniejsze złośliwości. Czasem przesadziłem i żałuję tego.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: czw sty 05, 2023 11:14 am Skoro o szczerości mowa to u Ciebie tez ona mocno kuleje ;).
Nie bardzo wiem co masz na myśli :oops:

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Wybacz, zwykle przy takim poziomie fałszu i udawaniu glupiego koncze dyskusje. Nienajlepiej to o Tobie swiadczy.
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: czw sty 05, 2023 11:24 am Wybacz, zwykle przy takim poziomie fałszu i udawaniu glupiego koncze dyskusje. Nienajlepiej to o Tobie swiadczy.
Zaskoczyłeś mnie, to co piszesz teraz jest apsurdem, nie znaczy że nie wiem skąd się bierze, to typowa reakcja obronna ludzi socjopatycznych

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Józef80 pisze: czw sty 05, 2023 9:48 am
karuna pisze: czw sty 05, 2023 9:28 am
Catastrophique pisze: czw sty 05, 2023 8:37 am Zdarza się Wam czasami płakać ze szczęścia? Mi tak ;).
Aż taki emocjonalny nie jestem. Zdarza mi się natomiast wzruszać przy jakichś głupich scenach w tv, i to jest chore. xd W sumie chyba już mi przeszło.
Ja też nie jestem. U mnie emocje nie są znów tak silne bo do wszystkiego już przywykłem. Cały czas jest dobrostan i mam wszystko co chcę i potrzebuje. Do tego nie mam wybudowanych potrzeb to i nie mam problemu by być spełnionym.

Ale płakać z szczęścia to trochę brzmi chorobliwie zwłaszcza u osoby niewrazliwej do silnych skłonności do zmęczenia się nad innymi jak u catastrowicznego. Tu nie ma mowy o wysokiej empatii. Socjopaci niemal zawsze udają wrażliwych to jest charakterystyczne.
Wraca dawny Józef psychoza mu ustępuje olej konopny zaczął działać
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Tak katastrofa Józef postawił ci diagnozę Wymagasz na gwałt psychoterapii. Wszyscy tak uważają
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Józefie a czemu nie piszesz ze katastrofa jest psychopatą tylko socjopatą?
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

naprawdę zakmnijcie się . Cały rok będziecie się kłócić przez internet?
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

akurat to co katastrofa powiedział tak o nim świadczy . A argumentów nie raczył podać . Kto normalny cieszy się ze śmierci swoich rodziców. ? zły *słowo niedozwolone* . Albo osoba przez nich krzywdzona . JNiedobrze i nieprzyjemnie zaczyna mi się robić
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

tak katastrofa jesteś taki wspaniały że całemu światu praktycznie żal dupe ściska z zazdrości ...o człowieku
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Są różne formy antypsychiatrii, ale z globalnego punktu widzenia to prawie samotna walka. Psychotropy są częścią realnego świata, a współczesna medycyna to gałąź przemysłu. @Katastrofa nikogo nie uratował, sugerując osobie, która odstawiła leki, szybki powrót do stanów psychotycznych. Mnie po trzech miesiącach niebrania sprowokowano, stosując nowsze technologie i wykorzystujac relacje rodzinne. Ale osoby zażywające regularnie leki psychotropowe też co dwa, trzy lata trafiają do szpitala psychiatrycznego, by podpisać listę obecności.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Ważne jest bardzo powolne schodzenie z leków bo inaczej psychoza polekowa niemalże gwarantowana
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

czat zablokował sie?>!
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Amannn pisze: czw sty 05, 2023 3:57 pm
Józef80 pisze: czw sty 05, 2023 9:48 am
karuna pisze: czw sty 05, 2023 9:28 am

Aż taki emocjonalny nie jestem. Zdarza mi się natomiast wzruszać przy jakichś głupich scenach w tv, i to jest chore. xd W sumie chyba już mi przeszło.
Ja też nie jestem. U mnie emocje nie są znów tak silne bo do wszystkiego już przywykłem. Cały czas jest dobrostan i mam wszystko co chcę i potrzebuje. Do tego nie mam wybudowanych potrzeb to i nie mam problemu by być spełnionym.

Ale płakać z szczęścia to trochę brzmi chorobliwie zwłaszcza u osoby niewrazliwej do silnych skłonności do zmęczenia się nad innymi jak u catastrowicznego. Tu nie ma mowy o wysokiej empatii. Socjopaci niemal zawsze udają wrażliwych to jest charakterystyczne.
Wraca dawny Józef psychoza mu ustępuje olej konopny zaczął działać
CBD bardzo dobrze działa, mam wersję 30%

Psychozy nie mam ale nie ufam tobie Amannn. Jak odczuje że skończyłeś z grami i manipulacjami to możemy rozmawiać.

Katastroficzny, to że jest trudnym przypadkiem do normalnej konferencji to chyba tu każdy wie. Dziś otrzymał swoją szansę, ale może gdybym nie był tak do bólu szczery :drool: i nie zaznaczył na wstępie że z twoimi osobami jak on, nigdy się nie zadawałem, to może by tak nie spanikował i włączał tryb obronny typu że to zazdrość, co mnie to obchodzi, mam na to wszystko zlewke :icon-mrgreen:

Ale to cały Katastrofa, był bym głupcem gdybym liczył na więcej :icon-mrgreen:

A Ty Amannn? Mogę przedłużyć dzień szczerości o jutrzejszy cały dzień. Tak zrobię, ciekawość co z tego wyjdzie wybrała.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Sorki za byki, piszę z pośpiechu bo w pracy a jest spory ruch