Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
Re: Co ostatnio oglądaliście?
Dokument "Dziennik.pl" Marii Zmarz-Koczanowicz
też obejrzałam: ''Chce się żyć''.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Obejrzalem najnowszego Chuckiego.Fajnie znow bylo go uslyszec i zobaczyc jak ich zabija
Drugi film tu Huragan.O bokserze niewiennie skazanym na prawdziwej historii film.Głowna rola dla swietnego aktora.

Kapitan Philips
- JudasHonor
- moderator
Arka Przyszłości, Snowpiercer (ENG)
Film katastroficzny, w przyszłości, po zagładzie ludzkości, akcja dziej się w pociągu z jedynymi ocalałymi ludźmi na ziemii. Ma głębsze przesłanie i aluzje do rzeczywistości. Moim zdaniem dosyć dobrze opisuje to co sie dzieje na świecie. Warto zwrócić uwagę na sceny, gdy bohaterowie przechodzą przez kolejne wagony, albo tekst władcy "ten pociąg to świat, a my to społeczeństwo". Rewolucja, wyzysk, układ, system, mentalność ludzka, wszytko razem skupione w mikro skali, by łatwiej było człowiekowi pojąć jakimi prawami rządzi się ten świat.
Film katastroficzny, w przyszłości, po zagładzie ludzkości, akcja dziej się w pociągu z jedynymi ocalałymi ludźmi na ziemii. Ma głębsze przesłanie i aluzje do rzeczywistości. Moim zdaniem dosyć dobrze opisuje to co sie dzieje na świecie. Warto zwrócić uwagę na sceny, gdy bohaterowie przechodzą przez kolejne wagony, albo tekst władcy "ten pociąg to świat, a my to społeczeństwo". Rewolucja, wyzysk, układ, system, mentalność ludzka, wszytko razem skupione w mikro skali, by łatwiej było człowiekowi pojąć jakimi prawami rządzi się ten świat.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
- pawel(29l.)
- zaufany użytkownik
"Dzikość serca" -dramat ten może się podobać lub nie. Ale jest wg mnie szansą dla potencjalnego odbiorcy na przeczesanie zakamarków jego duszy, ze względu na mimo wszystko dość mocną wyrazistość artystyczną tego filmu. Choć dla chcących' nie psuć sobie krwi'-zdecydowanie nie polecam.
Nie jestem Bogiem, jestem człowiekiem.
- amigo
- zaufany użytkownik
Sin City.
"Kamerdyner" to jest jeden z tych filmów, których nie zapomnę nigdy...
My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
''Grawitacja''.
''Mój przyjaciel wróg''.
''Mój przyjaciel wróg''.
- amigo
- zaufany użytkownik
Django unchained
Piękny i mądry film "Tajemnice Jezusa" na National Geographic.
A teraz oglądam na youtube o film dokumentalny BBC o dzieciach królowej Wiktorii, ona jednak musiała mieć jakieś geny choroby psychicznej a przejawiało się to w wybuchach gniewu, nieopanowanym języku, niechęci do własnych dzieci. Dobrze, że jej potomstwo pod tym względem było zdrowe. Drugi film na ten temat oglądam o porfirii i hemofilii. Cieszę się, że żyjemy w czasach bez monarchii.
A teraz oglądam na youtube o film dokumentalny BBC o dzieciach królowej Wiktorii, ona jednak musiała mieć jakieś geny choroby psychicznej a przejawiało się to w wybuchach gniewu, nieopanowanym języku, niechęci do własnych dzieci. Dobrze, że jej potomstwo pod tym względem było zdrowe. Drugi film na ten temat oglądam o porfirii i hemofilii. Cieszę się, że żyjemy w czasach bez monarchii.
też lubię oglądać dokumentalne. Ostatnio oglądałam o
Aileen Wuornos
a z filmów to ''Austenland''.
Aileen Wuornos
a z filmów to ''Austenland''.
Ostatnio obejrzałem film "Philomena", ciekawy ze względu na formę w jakiej przedstawił reżyser problem adopcji dzieci które mieszkały wraz z matkami u sióstr w Irlandii. Gdyby nie owa forma ukazania historii, dramat byłby pewnie prawdziwym wyciskaczem łez... A tak ogląda się go dość lekko, a historia oparta na wydarzeniach prawdziwych.
My Way My Generation
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
"Człowiek, który gapił się na kozy" (przyjemna komedyjka) i "Atlas chmur". Po tym ostatnim spodziewałam się więcej, jakichś fajerwerków wyobraźni, ale i tak oglądało się nieźle. No i ten cholernie przystojny Jim Sturgess ... 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- Piotrmanowy-Nick
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: Usunięte
"Gra" - Calkiem przyjemny film. Sporo dobrej rozrywki.
Najbardziej niezrozumiałe jest to, że w ogóle cokolwiek daje się zrozumieć - Albert Einstein w odniesieniu do Wszechświata
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Świat Rzeki. Film o życiu po życiu, książka też dobra.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.