Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
Re: Co ostatnio oglądaliście?
“ Niemoralna poropozycja”- Demi Moore, Robert Redford i Woody Harrelson.
Sila milosci, pozadanie, pieniadz i jego magia- w tle piekna muzyka, np. Sade - No ordinary Love.
Cena jaka mozna zaplacic za milosc...
Sila milosci, pozadanie, pieniadz i jego magia- w tle piekna muzyka, np. Sade - No ordinary Love.
Cena jaka mozna zaplacic za milosc...
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
Masz rację, 'miłość' bezwarunkowa nie istnieje.bertha pisze: Cena jaka mozna zaplacic za milosc...
Za wszystko zapłacimy.
@ Arom
A wierzysz w milosc??
Prawdziwa milosc przetrwa wszystko, wszelkie niepokoje i burze.....
A wierzysz w milosc??
Prawdziwa milosc przetrwa wszystko, wszelkie niepokoje i burze.....
Już nie wierzę.bertha pisze:
A wierzysz w milosc??
'Miłość' jest niebezpieczna, tylko czeka, by ofiarę zniszczyć
gdy jest bezbronna.
'Miłość' jest okrutna i zła.
Milosc prawdziwa trudno spotkac, ale istnieje... to akceptacja kogos takim jaki jest, to taka na dobre i zle... To Dar od losu!
Arom nie trac nadzieii, bo nie wiesz co bedzie jutro...
Arom nie trac nadzieii, bo nie wiesz co bedzie jutro...
"Wilk z Wall Street", film oceniam na 7 w skali do 10. Świetna rola DiCaprio, film o życiu i z życiem, choć może realia nie przystają do naszych, to warto obejrzeć by otworzyć oczy na pewne zjawiska i rzeczywistość która nas otacza. Według mnie film z pewnością wart obejrzenia .
Obejrzałem też film pod tytułem "Kapitan Philips" oparty na książce autorstwa tytułowego kapitana kontenerowca, pływającego pod banderą USA. Bardzo ciekawy film opowiadający o porwaniu statku w pobliżu Somalii przez piratów. Historia jest prawdziwa a film był nominowany do oscarów w tym roku. Polecam, trzyma w napięciu i gra w nim Tom Hanks jeden z moich ulubionych aktorów.
Obejrzałem też film pod tytułem "Kapitan Philips" oparty na książce autorstwa tytułowego kapitana kontenerowca, pływającego pod banderą USA. Bardzo ciekawy film opowiadający o porwaniu statku w pobliżu Somalii przez piratów. Historia jest prawdziwa a film był nominowany do oscarów w tym roku. Polecam, trzyma w napięciu i gra w nim Tom Hanks jeden z moich ulubionych aktorów.
My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
- amigo
- zaufany użytkownik
Objerzalem film ''Buntownik z wyboru'', bardzo mi sie podobal.
- Catastrophique
- bywalec
"Lot". Bardzo dobry film ze świetną rolą Denzela Washingtona. Grał niezwykle naturalnie, bardzo trudne sceny.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Oglądałem ten film, i uważam że Washington miał w nim jedną z najlepszych ról w karierze. Film oparty na faktach, a jak wiadomo życie pisze najlepsze scenariusze, zaskakujący i szczery do granic. Polecam takie kino, warto obejrzećCatastrophique pisze:"Lot". Bardzo dobry film ze świetną rolą Denzela Washingtona. Grał niezwykle naturalnie, bardzo trudne sceny.

My Way My Generation
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Też mi się podobał. Zwłaszcza ta metafora mnie ujęła (w sumie dość zabawna czy przewrotna), że pijany i naćpany wylądował odwrotnie samolotem (sic!), uratował jakieś 300 istnień ludzkich, a SPOILER nie czytać nie czytać-------->na końcu i tak musiał okazać skruchę i ponieść karę za swoje złe zachowanie <-------Koniec SPOILERA. Świat jest niesprawiedliwy.zigi pisze:Oglądałem ten film, i uważam że Washington miał w nim jedną z najlepszych ról w karierze. Film oparty na faktach, a jak wiadomo życie pisze najlepsze scenariusze, zaskakujący i szczery do granic. Polecam takie kino, warto obejrzećCatastrophique pisze:"Lot". Bardzo dobry film ze świetną rolą Denzela Washingtona. Grał niezwykle naturalnie, bardzo trudne sceny.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
W każdy poniedziałek, o 20.00 na ale kino+ filmy Aki Kaurismäki. W ostatni poniedziałek obejrzałam "Wynająłem płatnego mordercę". Coś dla prawdziwych koneserów kina! 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
Dołączam się do zachwytówprzegłosowany pisze:Też mi się podobał. Zwłaszcza ta metafora mnie ujęła (w sumie dość zabawna czy przewrotna), że pijany i naćpany wylądował odwrotnie samolotem (sic!), uratował jakieś 300 istnień ludzkich, a SPOILER nie czytać nie czytać-------->na końcu i tak musiał okazać skruchę i ponieść karę za swoje złe zachowanie <-------Koniec SPOILERA. Świat jest niesprawiedliwy.zigi pisze:Oglądałem ten film, i uważam że Washington miał w nim jedną z najlepszych ról w karierze. Film oparty na faktach, a jak wiadomo życie pisze najlepsze scenariusze, zaskakujący i szczery do granic. Polecam takie kino, warto obejrzećCatastrophique pisze:"Lot". Bardzo dobry film ze świetną rolą Denzela Washingtona. Grał niezwykle naturalnie, bardzo trudne sceny.

"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- JudasHonor
- moderator
Dziś oglądałem "Galaktyczny Wojownik" z Kurtem Russellem. Dobre kino akcji, z jakimś sensownym przesłaniem. Dobrze się oglądało pomimo że film ma już kilka lat.
Drugim film to "The Wolverin", o jednym z bohaterów X-MEN. Standardowo, czyli dużo efektów, niesamowitych pojednyków, jednak jak zawsze fabuła dosyć płytka. Film cały czas trzyma w napięciu, nie ma ani chwili pauzy, tylko efektowanie lecą kolejne głowy.
Drugim film to "The Wolverin", o jednym z bohaterów X-MEN. Standardowo, czyli dużo efektów, niesamowitych pojednyków, jednak jak zawsze fabuła dosyć płytka. Film cały czas trzyma w napięciu, nie ma ani chwili pauzy, tylko efektowanie lecą kolejne głowy.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
http://www.filmweb.pl/film/Somewhere+Slow-2013-631563
Kino nie komercyjne.
Tutaj mozna poogladac za darmo nie ma polskich napisow.
http://yify.tv/somewhere-slow/
Kino nie komercyjne.
Tutaj mozna poogladac za darmo nie ma polskich napisow.
http://yify.tv/somewhere-slow/
Alive-Dramat w Andach - W gorach rozbija sie samolot. Do czego zdolny jest czlowiek, aby przetrwac, aby ocalec, aby zyc... Wstrzasajacy ( byly sceny, ktorych nie moglam ogladac!!!)
Film ten oparty jest na prawdziwej historii.
Film ten oparty jest na prawdziwej historii.
''Mój biegun''. Wcześniej na YT oglądałam świadectwo Jaśka Meli:
Polecam
Polecam
Podobny film to "Przetrwanie" (The Grey). A ja ostatnio obejrzałam "Witaj w klubie" (Dallas Buyers Club) - wrażenia pozytywne.bertha pisze:Alive-Dramat w Andach - W gorach rozbija sie samolot. Do czego zdolny jest czlowiek, aby przetrwac, aby ocalec, aby zyc
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
@ Newt
Dziekuje Ci za plecenie filmu ” Przetrwanie”. Mocny, wzurszajacy-podobal mi sie.
Dobrze widziec to swiatelko w tunelu....Nie boj sie!
Dziekuje Ci za plecenie filmu ” Przetrwanie”. Mocny, wzurszajacy-podobal mi sie.
Dobrze widziec to swiatelko w tunelu....Nie boj sie!
-
- zaufany użytkownik
obejrzałem "Chce się żyć " bardzo wzruszający film za bardzo wziąłem go do siebie

"_To_co_dla_mnie_jest_podłogą_dla_innych_jest_sufitem_"
- pawel(29l.)
- zaufany użytkownik
twin peaks: fire walk with me-the voice of love