Co ostatnio oglądaliście?
Moderator: moderatorzy
Re: Co ostatnio oglądaliście?
bylam w kinie na wielkim Gatsbym i tak film zrobiony z duzym rozmachem, rzeczywiscie muzyka dobra, ale cala historyjka taka sobie. Srednio mi sie podobal.
"Legion Chrystusa - skandal w Watykanie": http://vod.pl/legion-chrystusa-skandal- ... 389,w.html Trochę się zdziwiłem, że ten dokument jest "tylko dla dorosłych", podczas gdy wiele wulgarnych filmów jest od 16.

"Czarna Księga" ("Zwartboek"), film wojenny produkcji holenderskiej z 2006 roku.
Zrealizowana ze sporym rozmachem historia ruchu oporu w tym kraju pod koniec
wojny, oparta na faktach.
Zrealizowana ze sporym rozmachem historia ruchu oporu w tym kraju pod koniec
wojny, oparta na faktach.
nie ma jak brytyjskie kino "One Mile Away" dokumentalny o dwoch gangach w Birmingham UK. polecam
Życie sypie rany solą, solą
My musimy odnaleźć tą silę w sobie by żyć
Chociaż tak kurewsko bolą, tak bolą
Ty zaciśnij zęby bracie siostro i dalej idż
polecam http://www.filmweb.pl/film/Ill+Manors-2012-621372ghost pisze:nie ma jak brytyjskie kino "One Mile Away" dokumentalny o dwoch gangach w Birmingham UK. polecam
Oba ciekawe, dodam do zakladek i napewno obejrze w niedalekiej przyszłosci, jesłi znajde gdzieś w siecimamuska pisze:polecam http://www.filmweb.pl/film/Ill+Manors-2012-621372ghost pisze:nie ma jak brytyjskie kino "One Mile Away" dokumentalny o dwoch gangach w Birmingham UK. polecam

oglądałem ostatnio ten film: Biały Szum (2001)
http://www.filmweb.pl/film/Bia%C5%82y+szum-2001-125188
opowieść o chlopaku chorym na schizofrenie, realniej przedstawiony dla mnie niż piekny umysł przykładowo
The Less You Know, The Better
Mamuska. jak bede mial troche czasu to napewno obejrze. pozdrawiam
Życie sypie rany solą, solą
Ognisty jeździec, rzecz o Friedrichu Hölderlinie, konkretnie o jego okresie zakochania. Poetę podejrzewa się o to, że chorował na schizofrenię, ma ogromny wpływ na niemiecką poezję. Film sam w sobie niestety bardzo średni, wart obejrzenia tylko ze względu na postać poety: http://www.kinomaniak.tv/film/Ognisty-jezdziec/60344
The Edge-thriller przygodowy
Fajna obsada A. Hopkins i Baldwin. Super zagrane role.
W gorach Alaski rozbija sie samolot....Piekne zdjecia, plenery, dzikosc natury. Film trzyma w napieciu. Przerazajaca scena walki z niedzwiedziem!!!
Fajna obsada A. Hopkins i Baldwin. Super zagrane role.
W gorach Alaski rozbija sie samolot....Piekne zdjecia, plenery, dzikosc natury. Film trzyma w napieciu. Przerazajaca scena walki z niedzwiedziem!!!
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Riddick
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
"Tinker Tailor Soldier Spy" (2011), ciekawa historia szpiegowska z okresu zimnej wojny,
oparta na powieści autorstwa Johna le Carré. Mocna obsada i znakomita fabuła.
oparta na powieści autorstwa Johna le Carré. Mocna obsada i znakomita fabuła.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Zaginiony wojownik.Film niezly.
@ Makaron
Ogladalam wczoraj film, ktory polecales "Ognisty jezdziec". Bardzo smutny... nieszczesliwa milosc i niezrozumienie...niedocenienie talentu...
Taka scena w karecie kobieta mowi- Zamknij go! ( mowa o szpitalu psychiatrycznym) przeciez ty to mozesz!!!
Dziekuje!
Ogladalam wczoraj film, ktory polecales "Ognisty jezdziec". Bardzo smutny... nieszczesliwa milosc i niezrozumienie...niedocenienie talentu...
Taka scena w karecie kobieta mowi- Zamknij go! ( mowa o szpitalu psychiatrycznym) przeciez ty to mozesz!!!
Dziekuje!
A to miło mi, że spodobał się tobie. Ostatnich kilkadziesiąt lat życia poeta spędził
w odosobnieniu oderwany od życia, ale był u osoby, która, zwłaszcza w tamtych czasach, bardzo dobrze go traktowała.
Powyżej pisano o "Białym szumie", niemieckim filmie o mężczyźnie chorującym na schizofrenię. Znalazłem go w sieci w oryginalne, czyli po niemiecku, ale nawet nie znającym tego języka polecam go - jest i bez tego zrozumiały, bo więcej rozgrywa się w obrazach niż w słowach:
http://kinox.to/Stream/Das_weisse_Rauschen-1.html
w odosobnieniu oderwany od życia, ale był u osoby, która, zwłaszcza w tamtych czasach, bardzo dobrze go traktowała.
Powyżej pisano o "Białym szumie", niemieckim filmie o mężczyźnie chorującym na schizofrenię. Znalazłem go w sieci w oryginalne, czyli po niemiecku, ale nawet nie znającym tego języka polecam go - jest i bez tego zrozumiały, bo więcej rozgrywa się w obrazach niż w słowach:
http://kinox.to/Stream/Das_weisse_Rauschen-1.html
@ Makaron
Jak bardzo realistycznie rezyser pokazal problem tej choroby w filmie, na czym polega, czym jest dla rodziny ( w rodzinie to byl sekret, chora matka...), dla mlodego chlopaka dramat, zycie w dwoch swiatach, slyszy glosy, proba samobojcza, leczenie...(jak mial poukladane tabletki w pudelku 7 dni w tygodniu w czterech rzedach), okropna praca w fabryce manekinow!
Chlopak grajacy role Lucasa zagral ja swietnie w kazdym szczegole, jak naturalnie, prawdziwie.
I na koncu samotnosc, cisza, woda i on....
Dziekuje raz jeszcze, ze moglam go obejrzec. Bardzo dobry film!
Jak bardzo realistycznie rezyser pokazal problem tej choroby w filmie, na czym polega, czym jest dla rodziny ( w rodzinie to byl sekret, chora matka...), dla mlodego chlopaka dramat, zycie w dwoch swiatach, slyszy glosy, proba samobojcza, leczenie...(jak mial poukladane tabletki w pudelku 7 dni w tygodniu w czterech rzedach), okropna praca w fabryce manekinow!
Chlopak grajacy role Lucasa zagral ja swietnie w kazdym szczegole, jak naturalnie, prawdziwie.
I na koncu samotnosc, cisza, woda i on....
Dziekuje raz jeszcze, ze moglam go obejrzec. Bardzo dobry film!
Dostał nawet za nią nagrodę dla najlepszego aktora roku. Pozdrawiambertha pisze: Chlopak grajacy role Lucasa zagral ja swietnie w kazdym szczegole, jak naturalnie, prawdziwie.

Obecność. To horror, podobnież oparty na faktach, jak ktoś lubi się bać to polecam 
My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
widzialam fajny potem nie moglam spac:(
Widziałem takich historii setki i jakoś mnie ten film już nie przeraził.zigi pisze:Obecność. To horror, podobnież oparty na faktach, jak ktoś lubi się bać to polecam

Setki? ... W podobnym klimacie oglądałem "Egzorcyzmy Emilii Rose" i równie dobry "Egzorcyzmy Anneliese Michel". Popularnośc tego typu filmów w USA rozumiem, ja je również lubię... Cóż o gustach się nie dyskutuje, ale ja tam miałem ciary na plecachPetruccio pisze: Widziałem takich historii setki i jakoś mnie ten film już nie przeraził.

My Way My Generation