Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cieszę

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cieszę

Post autor: fotex »

Bo co to jest mała depresyjka w porównaniu z psychozą z głosami i omami wzrokowymi .Ta depresja jest dla mnie taką dolegliwością jak dla normalnych ludzi katar i da się z nią żyć, ale myślę że mi przejdzie.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

witaj fotex, korzystaj ze słońca, także zieleń może leczyć depresję, lecz tego brak w ...
twoim nicku :)
gieerel
zarejestrowany użytkownik

Re: Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cie

Post autor: gieerel »

tak trzymaj!!! "Always Look On The Bright Side Of Life" "Don't worry be happy" A tak na powarznie... Też tak miałem. Z ciężkiej depresji kiedy przeszedłem na lekkie zamroczenie to się tak z tego ucieszyłem że to mnie całkowicie postawiło na nogi. Jednak wynikł z tego mały problem bowiem jestem czasem tak wesoły, że zachowuje się jak wygłupiające dziecko (znacie ten syndrom)? Też sie ciesze lepiej miec lekką depresje niż ciężką. hehe
Gość

Post autor: Gość »

Ja wychodziłem z tego stanu pół roku i nie było przyjemnie i na dodatek faszerowali mnie Fenactilem, który potęgował depresję aż do czasu kiedy zmienił się lekarz i przepisał mi Sulpiryd.
SEBEK :wink:
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Aleera?Tunrida? pisze:
zbyszek pisze:korzystaj ze słońca, także zieleń może leczyć depresję, lecz tego brak w ...
zielen beelllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeee zeby cie czasem nie wyleczyla:P
ALe słońce tak - jak najbardziej. Udowodniono juz, ze w krajach, gdzie okresowo skaraca się dzień i ludzie więcej korzystają ze sztucznego oświtlenia - wzrasta wskaźnik zachorowań na depresję, itp. DLatego niektórzy doswitlają się w zimie specjalnymi lampami. A teraz to swiatło jest za darmochę zupełną, więc grzech by bylo nie korzystać....POzdrawiam.
fotex
zaufany użytkownik

Post autor: fotex »

sulpiryd is the best
harley
bywalec

Post autor: harley »

fotex: no to fajnie jak tak xD
Fajnie ze czujesz sie lepiej i co widac masz dobre samopoczucie =)
Obrazek
Kim ty jestes, tym ja bylam, tym ja jestem, kim ty bedziesz
CRACOVIA PANY
Awatar użytkownika
Dylan Dog
zaufany użytkownik

Post autor: Dylan Dog »

moi pisze:
Aleera?Tunrida? pisze:
zbyszek pisze:korzystaj ze słońca, także zieleń może leczyć depresję, lecz tego brak w ...
zielen beelllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeee zeby cie czasem nie wyleczyla:P
ALe słońce tak - jak najbardziej. Udowodniono juz, ze w krajach, gdzie okresowo skaraca się dzień i ludzie więcej korzystają ze sztucznego oświtlenia - wzrasta wskaźnik zachorowań na depresję, itp. DLatego niektórzy doswitlają się w zimie specjalnymi lampami. A teraz to swiatło jest za darmochę zupełną, więc grzech by bylo nie korzystać....POzdrawiam.
W niektorych bardziej rozwinietych krajach (czyt. "nie w polsce") pracownicy sa wysylani na wakacje w cieple kraje wlasnie po to zeby troche pobyli na sloncu i tym samym zmniejszyli prawdopodobienstwo wystapienia u siebie depresji sezonowej
harley
bywalec

A kiedy take "cos" w Polsce bedzie moliwe ? Za 4 lata ? Za 5 ?
Obrazek
CRACOVIA PANY
Awatar użytkownika
randy
bywalec

Re: Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cie

Post autor: randy »

fotex pisze:Bo co to jest mała depresyjka w porównaniu z psychozą z głosami i omami wzrokowymi .Ta depresja jest dla mnie taką dolegliwością jak dla normalnych ludzi katar i da się z nią żyć, ale myślę że mi przejdzie.
A ja nie wiem czy sie cieszyc czy plakac bo wprawdzie ustapily u mnie psychozy ale zaczela sie prawdziwa deprecha z myslami samobojczymi.Nie wiem czy isc do szpitala (bylem tydzien) czy starac sie samemu z nia walczyc (z pomoca sulpirydu i zolafranu w malej dawce).Po jakim czasie u Was to przechodzi bo nie chce czekac zbyt dlugo.
harley
bywalec

raczej powinienes isc do szpitala
Obrazek
CRACOVIA PANY
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”