Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cieszę
Moderator: moderatorzy
Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cieszę
Bo co to jest mała depresyjka w porównaniu z psychozą z głosami i omami wzrokowymi .Ta depresja jest dla mnie taką dolegliwością jak dla normalnych ludzi katar i da się z nią żyć, ale myślę że mi przejdzie.
Re: Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cie
tak trzymaj!!! "Always Look On The Bright Side Of Life" "Don't worry be happy" A tak na powarznie... Też tak miałem. Z ciężkiej depresji kiedy przeszedłem na lekkie zamroczenie to się tak z tego ucieszyłem że to mnie całkowicie postawiło na nogi. Jednak wynikł z tego mały problem bowiem jestem czasem tak wesoły, że zachowuje się jak wygłupiające dziecko (znacie ten syndrom)? Też sie ciesze lepiej miec lekką depresje niż ciężką. hehe
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
ALe słońce tak - jak najbardziej. Udowodniono juz, ze w krajach, gdzie okresowo skaraca się dzień i ludzie więcej korzystają ze sztucznego oświtlenia - wzrasta wskaźnik zachorowań na depresję, itp. DLatego niektórzy doswitlają się w zimie specjalnymi lampami. A teraz to swiatło jest za darmochę zupełną, więc grzech by bylo nie korzystać....POzdrawiam.Aleera?Tunrida? pisze:zielen beelllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeee zeby cie czasem nie wyleczyla:Pzbyszek pisze:korzystaj ze słońca, także zieleń może leczyć depresję, lecz tego brak w ...
twoim nicku
W niektorych bardziej rozwinietych krajach (czyt. "nie w polsce") pracownicy sa wysylani na wakacje w cieple kraje wlasnie po to zeby troche pobyli na sloncu i tym samym zmniejszyli prawdopodobienstwo wystapienia u siebie depresji sezonowejmoi pisze:ALe słońce tak - jak najbardziej. Udowodniono juz, ze w krajach, gdzie okresowo skaraca się dzień i ludzie więcej korzystają ze sztucznego oświtlenia - wzrasta wskaźnik zachorowań na depresję, itp. DLatego niektórzy doswitlają się w zimie specjalnymi lampami. A teraz to swiatło jest za darmochę zupełną, więc grzech by bylo nie korzystać....POzdrawiam.Aleera?Tunrida? pisze:zielen beelllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeee zeby cie czasem nie wyleczyla:Pzbyszek pisze:korzystaj ze słońca, także zieleń może leczyć depresję, lecz tego brak w ...
twoim nicku
Re: Mam depresję poschizofreniczną i się z tego holernie cie
A ja nie wiem czy sie cieszyc czy plakac bo wprawdzie ustapily u mnie psychozy ale zaczela sie prawdziwa deprecha z myslami samobojczymi.Nie wiem czy isc do szpitala (bylem tydzien) czy starac sie samemu z nia walczyc (z pomoca sulpirydu i zolafranu w malej dawce).Po jakim czasie u Was to przechodzi bo nie chce czekac zbyt dlugo.fotex pisze:Bo co to jest mała depresyjka w porównaniu z psychozą z głosami i omami wzrokowymi .Ta depresja jest dla mnie taką dolegliwością jak dla normalnych ludzi katar i da się z nią żyć, ale myślę że mi przejdzie.