obajwy ?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

gośćRO

obajwy ?

Post autor: gośćRO »

Mam 19 lat.
Jak to się zaczyna ? Jakie są pierwsze objawy tej choroby ?
Słyszałem, że to choroba ludzi młodych, więc zaczynam się trochę bać o siebie. Prowadzę spokojny żywot ucznia jednego z najlepszych ogólniaków w Warszawie.
Jestem tegorocznym maturzystą. Mam zamiar zdawać na politologię lub prawo z racji profilu mojej klasy w liceum. Uczę się całkiem nieźle. Nie mam problemów z nauką. Ot, czasami zaplącze się jakaś gorsza ocena.

Wpływ na rozwój tej choroby mają przeżycia wewnętrzne i pewna emocjonalna nadwrażliwość. Za takie moje przeżycia mógłbym wziąć niepowodzenia w sprawach sercowych., Tak wiem, jestem młody i to przeżywam, ale po 2 niespełnionych sztubackich miłościach nadeszło to pierwsze odwzajemnione uczucie. Jestem ze swoją dziewczyną od maja. W tym czasie sporo myślałem o swoim poprzednim platonicznym uczuciu do pewnej starszej koleżanki.
Pamiętam, że kiedy miałem 16 lat bardzo przeżywałem odtrącenie i fakt dostania kosza od koleżanki z klasy.
Po tych kilku moich młodzieńczych przejściach na sprawy sercowe patrzę ze sporym dystansem. Nie jestem zazdrosny i zaborczy. Staram się okazywać uczucia, kocham, całuję, rozmawiam i słucham...

To jeden z aspektów - dziewczyny... :)

Mógłbym jeszcze dorzucić ten okres młodzieńczego buntu, który objawiał się ogromną niechęcią do spraw religii. W tym czasie byłem zafascynowany religiami wschodu. Bywały także konflitky ze znajomymi o jakieś błahe sprawy.

Mogę stwierdzić, że teraz wszystko się unormowało. Przygotowuję się do matury i do egzaminów.
Ale na co zwracać uwagę ? Co powinno mnie niepokoić ?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Co piszesz brzmi rozsądnie. Nie widać manii, ani urojeń.

Jesteś niepeweny siebie, bo to okres odnajdowania siebie, definiowania swojej identyfikacji. Najłatwiej odnajduje się siebie w odważnych postawach. Unikaj kiepskich kompromisów, które nie spełniają twoich ambicji, nie rezygnuj ze swojej wrażliwości społecznej, pracuj - wątpliwości przeminą. Nie pytaj o pierwsze objawy choroby, bo ma je także każdy zdrowy, a kończą się schizofrenią tylko u jednego procenta.

Jeśli jesteś więcej ciekawy co to schizofrenia, poszukaj opisów co to jest urojenie. Znajdziesz je także na tym forum, lub np. na http://schizofrenia.evot.org -> strony prywatne -> przeżycia ewy. Ogólnie urojenie to to samo, co przeżywa zdrowy, tylko wyolbrzymione.
Gość

Post autor: Gość »

Zbyszek ty jebany bucu
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”