Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: gratis »

canngurro pisze: śr lip 16, 2025 3:52 pm raczej zaburzony. jak my wszyscy tutaj
Zostawię to bez komentarza.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Zanim mnie WYRWALI do szpitala, nie mialem czasu, żeby się mentalnie do tego przygotować, może stąd są problemy ze snem u mnie.
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

canngurro pisze: śr lip 16, 2025 11:56 am
a nie wystarczy po prostu sobie zyc spokojnie? byt masz zapewniony jakby nie bylo, po co sie wiec szarpac? ponoc pieniadze szczescia nie daja. sam tak chyba uwazasz skoro draznia cie baby z parciem na kase. juz chyba masz tyle lat, ze mozesz zaczac troche zyc dla siebie. w sensie zadbac o siebie, zatroszczyc sie o swoje sprawy, nie wiem wyzdrowiec albo przynajmniej sprobowac zyc normalnie, powolutku nic nie odwalajac. i moze wtedy wszechswiat da ci jakis znak co masz dalej robic. obecnie tam gdzie jestes warto chyba skupic sie na tym by tam nie byc albo byc jak najkrocej, a nie ze w takim miejscu sobie plany na zycie czy prace ukladac. moim zdaniem to zupelnie nietrafiony pomysl. z drugiej strony masz wlasny rozum, guptakiem pierwszym lepszym nie jestes wiec rownie dobrze moje porady mozesz miec w glebokim powazaniu, biore to pod uwage

co do psychologow. ty nie licz serio, ze oni tobie zycie za ciebie uloza. im placa za to bys nie czul sie samotny i zebys byl przez kogos wysluchany. chyba na tym to polega, na niczym wiecej. gdy czlowiek raz sie otworzy bedzie mogl to powtorzyc drugi raz i trzeci. nie wiem czemu uwaza sie, ze jak czlowiek otwarty to bardziej zdrowy. moim zdaniem, otwartosc nie zawsze jest oznaka zdrowia czy zdrowienia. czesto jest aktem rozpaczy, wyniekiem trudnych sytuacji zyciowych albo moze nawet swiadczyc o jakiejs ulomnosci umyslowej. chyba ze nauczysz sie stawiac granice pomiedzy otwieraniem sie terapeutycznym u psychologa, a zbytnia glupia wylewnoscia, ktora moze byc zwyczajnie smieszna i raczej sprzyja tylko sredniej opinii o tobie
co innego jak jest to psycholog kliniczny, majacy potwierdzic twoja normalnosc i dac zielone swiatlo na twoj powrot do spolecznstwa. wtedy bys zdecydowanie lepiej zrobil jakbys go nie wkurzal

na koniec jeszcze kwestia lekow. moim zdaniem niektore leki robia z automatu to nad czym psychologowie mieliby trudzic sie z mozolem przez miesiace, a czasem i lata. z mostu owieraja czlowieka. jakby takie serum prawdy. czlowiek moze po lekach byc bardzo wylewny. moze owarcie gadac o sprawach bardzo trudnych, przykrych, dotkliwych i traumatycznych, jak gdyby nigdy nic. gdzie zdrowy czlowiek takie rzeczy nosi gleboko ukryte w duszy do konca swoich dni
Bez kitu, gorszego farmazonu nie czytałem.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

napisac mozna wszystko, gorzej z uzasadnieniem
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

canngurro pisze: czw lip 17, 2025 1:13 pm napisac mozna wszystko, gorzej z uzasadnieniem
Skoro uwazasz, że wszystko o mnie wiesz, to dostałeś odpowiedź lakoniczną...
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Poza tym myślę canngurro, że nie tylko ja mam taką opinię, że piszesz frazesy i uwazasz się za znawcę, Bóg wie kogo, toteż nie wiem skad się u ciebie to bierze, ale to chyba nienaturalne, więc predzej czy później widzę cię, że popełnisz samobójstwo, bo zdaje mi się, że życia nie rozumiesz, może to jakaś anomalia...
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

wyglada na to, ze to ty wiesz o mnie wszystko. wiesz nawet za kogo sie uwazam :mrgreen:

o reszte sie nie martw. moje zycie to nie jest to twoj interes. tym bardziej gdy nie masz zamiaru prowadzic sensownej dyskusji tylko powolujesz ciagle na nieznane nikomu nieobecne autorytety. przykre to, ze nawet nie masz wlasnego zdania w tak prostych i bliskich nam, wszystkim tu obecnym, sprawach
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

canngurro pisze: czw lip 17, 2025 2:02 pm wyglada na to, ze to ty wiesz o mnie wszystko. wiesz nawet za kogo sie uwazam :mrgreen:

o reszte sie nie martw. moje zycie to nie jest to twoj interes. tym bardziej gdy nie masz zamiaru prowadzic sensownej dyskusji tylko powolujesz ciagle na nieznane nikomu nieobecne autorytety. przykre to, ze nawet nie masz wlasnego zdania w tak prostych i bliskich nam, wszystkim tu obecnym, sprawach
Czy ja gdzieś napisałem to za pewnik, co napisałem?
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

gratis pisze: czw lip 17, 2025 1:31 pm Poza tym myślę canngurro, że predzej czy później widzę cię, że popełnisz samobójstwo, bo zdaje mi się, że życia nie rozumiesz, może to jakaś anomalia...
pisac podobne rzeczy do kogos, to jest faktyczna anomalia
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

canngurro pisze: czw lip 17, 2025 2:06 pm
gratis pisze: czw lip 17, 2025 1:31 pm Poza tym myślę canngurro, że predzej czy później widzę cię, że popełnisz samobójstwo, bo zdaje mi się, że życia nie rozumiesz, może to jakaś anomalia...
pisac podobne rzeczy do kogos, to jest faktyczna anomalia
No i co w tym dziwnego, skoro dziwne rzeczy piszesz? Nie można mieć własnego, takiego zdania?
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

z twojego marnego uzasadnienia wynika, ze jak ktos nie rozumie zycia, to musi walnac samoboja? czy tego tez nie brac za pewnik?
idac twoim tokiem myslenia, kazdy nieprzystosowany, ulomny czy debil jest z mostu skazany na samoboja?
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

Człowiek to jest takie "zwierzę" canngurro, że jak nie ma nic do powiedzenia to milczy, a Ty widzę, że zassałeś sporo wiedzy i teraz ją próbujesz z siebie wylewać jak by ona była do czegoś w ogóle i komuś potrzebna, co też uważasz, że to jest Twoim zdaniem. Śmieszne jest to co piszesz, bo potrafisz się jedynie przypieprzyć, a pragniesz merytorycznej dyskusji. Masakra normalnie jakaś. Nawet nie wiem, czy jest Ci w stanie ktokolwiek pomóc w Twoim przypadku...
Awatar użytkownika
gratis
bywalec
Kontakt:

canngurro pisze: czw lip 17, 2025 2:17 pm z twojego marnego uzasadnienia wynika, ze jak ktos nie rozumie zycia, to musi walnac samoboja? czy tego tez nie brac za pewnik?
idac twoim tokiem myslenia, kazdy nieprzystosowany, ulomny czy debil jest z mostu skazany na samoboja?
Nie napisałem tego za pewnik!
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

tak wlasnie wyglada z toba dyskusja. jest bezproduktywna
cos powiesz po czym sie wycofujesz. nie chcesz uzasadniac swoich mysli w wypowiedziach
mi to przypomina jedynie koope w klopie po czym spuszczanie wody
faktycznie na nic tutaj sie nie zda moja wiedza
zdrowka zycze
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”