Książeczka zdrowia

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Książeczka zdrowia

Post autor: eN »

Czy pracownicza książeczka zdrowia to jest to samo co pracownicza książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych?
mirka
zaufany użytkownik

Re: Książeczka zdrowia

Post autor: mirka »

Witaj!
Gratuluję podjęcia rękawicy.
Nie jest to samo.Pracownicza książeczka zdrowia daje prawo do korzystania z opieki zdrowotnej NFZ.
Książeczka do celów sanitarno-epidemiologicznych jest potrzebna do pracy gdzie jest kontakt z żywnością.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Dziękuję za odpowiedź. Mam tę drugą ale już jest od dawna nieaktualna i muszę ją jakoś sobie "podbić", chociaż nie wiem jeszcze na jakiej zasadzie umówić się z lekarzem medycyny pracy, bo tak skierował mnie Sanepid. A tę pierwszą to mam sobie sam gdzieś wyrobić, czy wyrabiają mi ją w miejscu pracy?
mirka
zaufany użytkownik

Post autor: mirka »

Co do lekarza medycyny pracy-nie mam wiadomości.
Książeczkę zdrowia wyrabią Ci w miejscu pracy.Od razu zadbaj o to.Będzie potrzebne zdjęcie.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Ok, dziękuję.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Dziwna sprawa. Nie mogę uaktualnić książeczki sanepidowskiej, bo nie mam skierowania. Nie mam skierowania, bo nie mam nawet umowy z pracodawcą, chociaż pracowałem. To jak to jest, nie mogę uaktualnić książeczki sanepidowskiej na własną rękę? Chciałbym uaktualnić sam, myślałem że wystarczy pójść do lekarza medycyny pracy, przebadać się i dostać pieczątkę. A tu każą mi przynieść skierowanie od pracodawcy. Nie mogę samodzielnie, sam z siebie? Muszę starać się o jakieś skierowanie? Ja tej książeczki tak naprawdę potrzebuję do innej, potencjalnej pracy. Ale w tej innej pracy to już z góry chcą aktualnej książeczki, bo inaczej nawet nie rozpatrują podania. Nie wiecie, czy da się inaczej?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Wydaje mi się, że możesz iść prywatnie do lekarza medycyny pracy i podbić książeczkę "sanepidowską". Ale będziesz musiał odpłatnie zrobić badania: kał i morfologię. Dopiero po oglądnięciu wyników lekarz podbija książeczkę. Tak przynajmniej było kiedyś, nie wiem, jak teraz. Może zadzwoń do Sanepidu i się dowiedz?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Już sobie poradziłem. Pojechałem na drugi koniec miasta, ale znalazłem placówkę gdzie zrobili mi to od ręki, tylko za opłatą.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Super :)

Pozdrawiam.m.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”