Jak rozgraniczyć głosy ?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Jak rozgraniczyć głosy ?
Wierzysz w to że Jezus umarł na krzyżu za nasze grzechy ?
Dość powszechnie stosowane sformułowanie. Niestety wytłumaczenie tego jest niemożliwe.
Dość powszechnie stosowane sformułowanie. Niestety wytłumaczenie tego jest niemożliwe.
Ostatnio zmieniony śr wrz 04, 2024 10:02 am przez TomekTeamGłosy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
Załóżmy że istnieją jacyś inni bogowie bo jak powiedziano że podobno Bóg Jehowa jest zazdrosny o innych bogów. Abstrahując od tego czy to jest możliwe że jest zazdrosny bo ja w to nie wierzę ale załóżmy że są inni bogowie i ci inni bogowie przychodzą do ludzi w Polsce przedstawiają się jako Bóg Jehowa i robią że Bóg Jehowa to robi że on się zachowuje tak że torturuje oskarża stara się kogoś złapać na czymś. To wtedy w chrześcijaństwie chrześcijanie mają powiedzieć że to zwiedzenie przeprowadza Szatan czy jacyś inni bogowie ? Bo jeżeli to są inni bogowie to to się nie wpisuje w tą naukę o zwiedzeniu przez anioła szatana.
Ostatnio zmieniony śr wrz 04, 2024 9:59 am przez TomekTeamGłosy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
Właśnie to jest najciekawsze czy te głosy które mają niektórzy jako jakiś rodzaj jakiegoś kościoła świata duchowego lub bogów czy to jest w ogóle anioł Szatan. I tutaj powinienem rozwinąć ten wątek tego tematu ale na razie wolę się powstrzymać. Na pierwszy rzut oka jak ktoś w tym bierze udział to to jest dwa w jednym. Jeżeli oczywiście komuś uda się to udowodnić.
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Wszyscy co nie rozumieją rzeczywistości i czują jakieś moce szatańskie powinni być izolowani od społeczności.
Musicie zrozumieć że jesteście błędem w tej rewolucji, rzeczywistości nie jesteście wstanie zrozumieć, dla was to boskie moce i nie zrozumiecie tego że jesteście niepoczytalni niedtety, jak to mówią - głupota nie boli, boli tylko otoczenie, mnie boli to co piszecie i cieszę się że milczycie, życzę Wam dobrą opiekę i dobre posiłki ale też by w wariatkowie dbali o Was swiruski... Tyle w temacie...
Musicie zrozumieć że jesteście błędem w tej rewolucji, rzeczywistości nie jesteście wstanie zrozumieć, dla was to boskie moce i nie zrozumiecie tego że jesteście niepoczytalni niedtety, jak to mówią - głupota nie boli, boli tylko otoczenie, mnie boli to co piszecie i cieszę się że milczycie, życzę Wam dobrą opiekę i dobre posiłki ale też by w wariatkowie dbali o Was swiruski... Tyle w temacie...
-
- bywalec
głos typowego oszusta kwestionuje istnienie świata duchowego jak również szatana jak również możliwości że ludzie mogą mieć kontakt ze światem duchowym.podniebnyromantyk pisze: ↑wt lis 12, 2024 11:29 pm Wszyscy co nie rozumieją rzeczywistości i czują jakieś moce szatańskie powinni być izolowani od społeczności.
Proszę zwrócić uwagę że nikt nie zauważa (czyli nie oskarża tego kogoś) w tym wypadku że może to być duch antychrysta ponieważ kwestionuje podstawowe nauki chrześcijaństwa.
Reasumując ich nikt nie oskarży dopiero oskarżą nas. Wtedy się zjawią i będą nas oskarżali. Następnie umieszczą w szpitalach. Oskarżą że to my jesteśmy antychrystami.
Potem się będą zastanawiali kto ma władzę nad światem czyli nad tymi ludźmi.
-
- bywalec
O nawet jest potwierdzenie proszę zobaczyć co tutaj jest napisane. To zapewne oni chrześcijanie tutaj są przyszli nas oskarżyć.podniebnyromantyk pisze: ↑pt sie 30, 2024 9:59 pmZgłaszaj sobie... Mój sprzeciw jest uzasadniony i zacznijmy od tego że nie zgadzam się na fałszywe oskarżenia wobec Boga i przedstawieniu Go jako sadystę i wręcz przeciwnika człowieka... Caly ten temat jest jedynym wielkim bluźnierstwem a do tego ten dział forum nie jest od opisuwania przeżyć religijnych.TomekTeamGłosy pisze: ↑czw sie 22, 2024 4:13 pmZgłosiłem ciebie do usunięcia z tego forum. Dawno nie słyszałem tak bezczelnej osoby. Typowe ograniczenie swobody wypowiedzi. Próba zastraszania kościołem.podniebnyromantyk pisze: ↑czw sie 22, 2024 2:28 pm
Popełniliście takie herezje że gdyby to zgłosić to z miejsca wylatujecie z kościoła a nawet mogłoby to się zakończyć przymusowym leczenieniem bo jak sami piszecie nie bierzecie leków bo nie działają.
W ogóle to forum jest dla stabilnych psychicznie ludzi a nie dla fałszywych mesjaszy co celowo bluźnią i przestawiają fałszywy obraz rzeczywistości.
Nawet mnie nie wierzącego obraża to co tutaj było pisane. Nie wierzę ale chciałbym by istniał Bóg. Obraz tego majestatu dobra nie pozwolę plugawic przez takich ludzi co ogłaszają się nową czwórcą świętą a następnie Boga przedstawiają jako szatana...
Mam to gdzieś czy ktoś protestuje. To obraża dobro i nie powinno to tutaj się zdążyć.
powyżej piszą że to nie są moce szatańskie a wszyscy którzy tak mówią powinni być wedle nich w szpitalach. Następnie zaraz są chrześcijanami którzy oskarżają za to że to nie Bóg tylko Szatan.
Reasumując
chrześcijanie są narzędziem szatana aby oskarżać ofiary szatana.
Notabene muszę wam tutaj napisać że to jest właśnie ten krzyż do góry nogami w pentagramie.
To jest to o czym większość ludzi nie wie o co tu chodzi.
-
- bywalec
Zrobię sobie print screena z tego żeby później w sądzie nie było że ktoś tutaj czegoś nie napisał.podniebnyromantyk pisze: ↑pt sie 30, 2024 9:59 pmZgłaszaj sobie... Mój sprzeciw jest uzasadniony i zacznijmy od tego że nie zgadzam się na fałszywe oskarżenia wobec Boga i przedstawieniu Go jako sadystę i wręcz przeciwnika człowieka... Caly ten temat jest jedynym wielkim bluźnierstwem a do tego ten dział forum nie jest od opisuwania przeżyć religijnych.TomekTeamGłosy pisze: ↑czw sie 22, 2024 4:13 pmZgłosiłem ciebie do usunięcia z tego forum. Dawno nie słyszałem tak bezczelnej osoby. Typowe ograniczenie swobody wypowiedzi. Próba zastraszania kościołem.podniebnyromantyk pisze: ↑czw sie 22, 2024 2:28 pm
Popełniliście takie herezje że gdyby to zgłosić to z miejsca wylatujecie z kościoła a nawet mogłoby to się zakończyć przymusowym leczenieniem bo jak sami piszecie nie bierzecie leków bo nie działają.
W ogóle to forum jest dla stabilnych psychicznie ludzi a nie dla fałszywych mesjaszy co celowo bluźnią i przestawiają fałszywy obraz rzeczywistości.
Nawet mnie nie wierzącego obraża to co tutaj było pisane. Nie wierzę ale chciałbym by istniał Bóg. Obraz tego majestatu dobra nie pozwolę plugawic przez takich ludzi co ogłaszają się nową czwórcą świętą a następnie Boga przedstawiają jako szatana...
Mam to gdzieś czy ktoś protestuje. To obraża dobro i nie powinno to tutaj się zdążyć.
Także dobrze że wchodzi nowa ustawa dotycząca wolności słowa. Jak również odpowiedzialności.
Próbujesz ludzi napuścić na innych ludzi że ci ludzie są fałszywymi mesjaszami. Będzie groziła za to odpowiedzialność karna.
-
- bywalec
Edukuj się człowieku, fałszywy Mesjasz musi być najpierw Mesjaszem który ma czynić znaki i cuda aby zwieść wybranych że to pan Jezus powrócił na ziemię.
W tych naszych przypadkach można użyć jedynie fragmentu z objawienia Jana które dotyczy czasu zwiedzenia działania szatana i fałszywego proroka.
A teraz możesz mi wyjaśnić tą zależność skoro fałszywy Mesjasz ma czynić znaki i cuda to czy do tych cudów będzie należało cudowne uzdrawianie ludzi, A jeżeli tak to skąd będzie dana taka moc takiej możliwości ?
W tych naszych przypadkach można użyć jedynie fragmentu z objawienia Jana które dotyczy czasu zwiedzenia działania szatana i fałszywego proroka.
A teraz możesz mi wyjaśnić tą zależność skoro fałszywy Mesjasz ma czynić znaki i cuda to czy do tych cudów będzie należało cudowne uzdrawianie ludzi, A jeżeli tak to skąd będzie dana taka moc takiej możliwości ?
Skąd wiadomo kiedy słyszę głos Boga a kiedy diabła ?
-
- bywalec
Spytaj go dlaczego do Putina nie poszedł.
A potem już nie rozmawiaj w ogóle z demonem bo się nie wyplączesz z tego. Pokaże ci że jest bogiem i będzie się bawił.
Czy miałeś coś takiego że ten Bóg sugeruje ci że jest Bogiem Jehową ?
Uważaj bo ktoś usilnie chce doprowadzić cię że Bóg jest szatanem. Szukają jelenia do oskarżenia. Załóż wątek o takim tytule. Jakiś Bóg usilnie chce mnie doprowadzić do tego że Bóg jest szatanem.
Musisz to dobrze opisać jak to jest robione jak on ci to wciska jak to się stara udowodnić. Napisz że to jest jakiś inny Bóg że to nie jest Bóg Jehowa.
U nas to samo u mnie i moich znajomych. Jest super Bogiem. Potem nas oskarżą chrześcijanie o usilne zwiedzanie mają taki termin usilne zwiedzanie. Potem będą mówili że jesteś elektem że to było zwiedzenie elekta.
U nas też Jezus nic nie może ani kościół chrześcijan prawdopodobnie nie ma tam w ogóle takiego kościoła z tego co ja widzę. Oni praktycznie nic nie mogą. Także tam nie ma jakiejś wojny z szatanem w tym świecie duchowym która tam miała być w czasach Apokalipsy. Nie ma też tych aniołów które pan Jezus miał przesyłać do chrześcijan.
Tam jest jakiś inny kościół który bierze w tym udział.
-
- bywalec
Ten Bóg jutro będzie mówić że chrześcijanie jednak mieli rację że to był Szatan i później ciebie o to oskarży sam z chrześcijanami.
Dlatego on nie idzie obok ciebie do nikogo tylko do ciebie.
U mnie był tak przebiegły że poszedł obok i zaatakował człowieka który go wyganiał w imieniu Jezusa ode mnie mówiąc odejdź szatanie. A teraz atakuje go już 30 lat na początek wyglądało to jak Bóg tylko po to aby mnie doprowadzić do przekonania że to jednak Bóg go ukarał za to że nazwał go szatanem. Ale jak posłuchasz co ten człowiek mówi teraz to dojdziesz do wniosku że to absurd czyli wszyscy którzy to usłyszą to powiedzą że to bzdury że to Bóg że to jest jakieś coś o szatanie.
Następnie ja razem z nim wtedy będziemy oskarżeni przez chrześcijan wspólnie z tym Bogiem. To właśnie na tym polega Szatan że wspólnie z tym Bogiem.
Dlatego on nie idzie obok ciebie do nikogo tylko do ciebie.
U mnie był tak przebiegły że poszedł obok i zaatakował człowieka który go wyganiał w imieniu Jezusa ode mnie mówiąc odejdź szatanie. A teraz atakuje go już 30 lat na początek wyglądało to jak Bóg tylko po to aby mnie doprowadzić do przekonania że to jednak Bóg go ukarał za to że nazwał go szatanem. Ale jak posłuchasz co ten człowiek mówi teraz to dojdziesz do wniosku że to absurd czyli wszyscy którzy to usłyszą to powiedzą że to bzdury że to Bóg że to jest jakieś coś o szatanie.
Następnie ja razem z nim wtedy będziemy oskarżeni przez chrześcijan wspólnie z tym Bogiem. To właśnie na tym polega Szatan że wspólnie z tym Bogiem.