Rxulti ,czy ktoś to brał?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Rxulti ,czy ktoś to brał?
Poprawiło wam się libido po Rxulti?
Bo mi chyba tak tylko większe mam lęki.
Bo mi chyba tak tylko większe mam lęki.
U mnie ten lek nie zaburzał libido.
-
- bywalec
No u mnie też nie zaburza wręcz przeciwnie chce mi się walić i walić.
-
- bywalec
Cholera żadnej kobiety nie mam i to dzisiaj się tak zaczeło jak wszedłem na 2 mg rxulti. Jutro chyba wróce na 1 mg bo się nie da inaczej.
-
- bywalec
uj z tym żle się czuje, czuje się tak jakby ktoś mną sterował, taki naćpany, nie panujący nad sobą. Na wszystkie najnowsze leki tak reaguje. Na latude i reagile i te troche starsze jak abilify również żle. Lepiej się czuje na tych starszych lekach.
-
- bywalec
Nie panuje nad sobą na tym Rxulti.
To je odstaw, bez sensu się męczysz, jest tyle innych leków.
-
- bywalec
Wiesz wczoraj wziąłem dwa rxulti czyli 2 mg, spróbuje na 1 mg i tak dziś wziąłem. Ja się tak łatwo nie poddaje i chce mieć pewność że to jest gówno. Biore łącznie z dzisiaj dopiero 8 dzień także jeszcze spoko. Spróbuje.
-
- bywalec
Jeszcze wpadł mi do głowy taki pomysł aby kroić tabletke rxulti na pół i brać 0,5 mg dziennie. Może byłoby mi wtedy łatwiej. Bo jak czytałem tą też tabletki 0,25 i 0,5 mg wytwarzane.
-
- bywalec
Może masz jakąś nadwrażliwość na ten lek, ja tak chyba miałam z Abilify. Zmniejszyłem sobie do ćwiartki z 15 mg i tak było beznadziejnie. To znaczy w dzień niby ok, jakaś energia taka sztuczna mnie naszła, ale w ogóle nie mogłam spać. Może po prostu nie pasuje Ci ten lek, to nie ma co się na siłę męczyć.
Zgadzam się. Jak jakiś lek ma więcej skutków ubocznych niż korzyści to nie ma co. Przez ile ja tego badziewia przeszłam zanim trafiłam na ten odpowiedni to głowa mała. A na tyle cenię komfort życia codziennego, zwłaszcza że pracuję, że nie chciałam się męczyć z taką Olanzapiną czy Klozapiną.
-
- bywalec
Właściwie z pozytywnych rzeczy to jest to z tym moim zakupoholizmem. Uspokoiło się to. I z tym libido(aż za bardzo). No ale chodze takto jak obłąkany i nie panuje nad sobą. Kużwa nie wiem... skoro więcej minusów jak plusów to może faktycznie dam sobie spokój.
-
- bywalec
Dobra dałem sobie spokój z tym Rxulti. W każdym razie próbowałem. Nie udało się i to już była chyba ostatnia próba z tym lekiem.