Czas ucieka

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Alucard

Czas ucieka

Post autor: Alucard »

Ale ten czas zapieprza,to już pięć lat,w planach miałem być juz dawno zdrowy.Siedze na dupie i czekam na cud.Pięć lat i jeszcze mam nadzieje że jutro obudze się zdrowy.Miałem zacząć biegać zrzucić troche sadełka,od tego ciągłego siedzenia w domu troche się uzbierało.Jak ten czas zapieerdala,zachorowałem jako osiemnastolatek a tu jusz 24 na karku,a czuje się jak bym miał z piętnaście.Od jutra biore się ostro zasiebie,będe prubował wszystkiego medytacji,jogi sprubuje sam znaleść ruwnowagę i wewnętrzny spokuj,jeszcze raz sprubuję odstawić leki może tym razem się uda.Rubmy coś z tym bo życie nam spieerdoli a my nawet tego niezauważymy.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Czas ucieka

Post autor: zbyszek »

Alucard pisze:jeszcze raz sprubuję odstawić leki może tym razem się uda.
Całkiem prawdopodobne, że po odstawieniu leków uda się spaść jeszcze niżej. Odstawiaj leki tylko pod kontrolą lekarza ! Alucard, masz wspaniałą okazję poświczyć trochę ciepliwości i silnej woli. Skorzystaj z niej, druga może się nie trafić. Tylko to jest warte !
saymon
zarejestrowany użytkownik

Post autor: saymon »

odstaw leki albo wjdziesz z tego albo polecisz!!! stawka jest wysoka ale jaka wygrana (Życie) chyba że teraz żyjesz??
Alucard

Dzieki Wiktorja za trzymanie kciuków.Zbyszek leki odstawie sam,przygotowałem
Alucard

Dzieki Wiktorja za trzymanie kciuków.Do odstawienia leków przygotowuje się już około miesiąc,zjechałem z 200mg klozapolu dziennie do 25mg rano i przed snem,zmiejszałem dawkę stopniowo około 40 mg tygodniowo,razem ze zmiejszniem dawki leków dodałem suplementy:Melatonina lepiej sie wysypiam(op.na dwa miechy ok.15zeta),Tauryna poprawia skupienie,troche przeciw lękowa,oczyszcza organizm z wolnych rodników(op na 2miechy ok 15zł),MBE pomaga w stresie i multiwitaminę.Suplemęty troche pomagają.Wczoraj na noc juz niewziołem lekuw,spałem całą noc ale dzisiaj gozd. 13:51 już zaczynam się pocić(narezie jest niezle,wiadomo pierwszy dzień).Będe pisał nabieżąco jak się czuje fizycznie psychicznie.Może ty razem się uda.
xena
zaufany użytkownik

Post autor: xena »

A dlaczego chcesz odstawić leki?
xena wojownicza księżniczka w zadumie
saymon

Złe nastawienie " CHCE" tylko " nie biore i koniec :x na początku będzie złe ale palec w dupe i albo wygrasz albo nie :!: :!: :!:
geronimo
zaufany użytkownik

Post autor: geronimo »

Jestes odważny, zę odstawiasz te pieprzone leki.Są pieprzone chociaż pomagają. Ja tez bym chętnie odstawił tylko 5 miesięcy temu miałem nawrót choroby i jest na pewno za wcześnie. ALE BĘDĘ ŚLEDZIŁ TWOJE POSTY - MOZ CI SIĘ UDA CZEGO BARDZO CI ŻYCZĘ :D
saymon

Ja mam stracone jakieś 6 lat :( ten czas pamiętam jak jeden dzień!
xena
zaufany użytkownik

Ooooo, a ja właśnie rozważam faszerkę. Coż, jeszcze mam 6 tygodni na zastanowienie. Do wakacji i tak muszę mieć cytuję "palec w d..." :wink:
geronimo
zaufany użytkownik

Może i ja bym odstawił jak mówi saymon odstawiam i koniec nie mysle o niczym albo się uda albo nie, Ale jak 5 miesięcy temu miałe nawrót to chyba za wcześnie na odstawienie 8)
Awatar użytkownika
Asim17
zaufany użytkownik

Post autor: Asim17 »

ja bym sie bała odstawic leki boje się ze znowu będa nawiedzać mnie duchy ale wam wszystkim zycze zeby wam sie udało zyć bez leków ja dopiero choruje rok to troche za wcześniej na odstawienie leków a w jak sądzicie :?: mam prubować
xena
zaufany użytkownik

trudno coś radzić... Ja u CzłowiekaWBieli byłam 2 razy latem zeszłego roku i już nie wróciłam. wprawdzie takiej jazdy jak wiosną rok temu juz nie miałam, tylko takie mini epizody, ale to do bani takie życie. Zwłaszcza jak się pracuje z ludźmi. Tak źle i tak niedobrze - w moim indywidualnym przypadku.
RODZIC

Re: Czas ucieka

Post autor: RODZIC »

Alucard pisze:jeszcze raz sprubuję odstawić leki może tym razem się uda.
Co ma się udać? Chcesz rozwalić swoje życie?
Jeżeli traktujesz Lekarza jako wroga, a jego zalecenia jako szkodliwe - TO Z PEWNOŚCIĄ POTRZEBUJESZ POMOCY. pomyśl o tych którzy chcą Tobie pomóc: kolegach, przyjaciołach, rodzinie. I nie odstawiaj leków bez konsultacji z Lekarzem. przegrasz swoje życie.

RODZIC
Alucard

Godzina 21:31 (około 34godz.bez leków).Wdzień było całkiem nieżle troche zaczołem się pocić,dwa razy już brałem prysznic,psychika dobże czuję się jakby trochę bardziej przytomny.Staram się niestresować(nonstop gram w plejaka,obecnie przechodze FFX2),rodzinka wie że odstawiam leki,także nikt niewchodzi mi wdroge.Około 24 będe kład się spać,daje sobie tej nocy jakieś 3gura4godziny snu to będzie 2 noc bez leków pewnie wnocy coś mnie złapie jakiś lekki nawrocik i będe mjał ssaka na leki,ale wszystko się dopiero okaże.Wracam do swojego RPGa.Troche się boje tej nocy,ale myślę że rozumiem więcej i niebędzię takiej paniki,jak pułtorej roku temu(wtedy też odstawiałem,ale ssak zemną wygrał,miałem takie ssanie jak bym odstawiał jakąś here albo coś).
xena
zaufany użytkownik

no to dobrej nocy!
Alucard

Dobrej nocy i kolorowych snów. :roll:
Alucard

Godz 15:15(około 53godz.bez lek.).Tej nocy spałem może 3godz.Przewracałem się z boku na bok,strsznie się pociłem i troche mnie ssało z psychiką całkiem nieżle,poprostu ciężko mi było zasnąć.Czuje się niwyspany ale jakby bardziej świadomy tego co się dzieje wokułmnie i jakby wzrok mi się lekko porawił.Rodzimka mi muwi że moje oczy są bardiej żywe no i troche niemam apetytu.Ogulnie czuje się nieżle(narazie niemyśle o lekach).Zero stresu jestem do dziesiątej sam na chacie więc zjem troche obiadu i sprubuję się zdżemnąć.
Awatar użytkownika
Ryszard
zaufany użytkownik

Post autor: Ryszard »

Alucard pisze:Godz 15:15(około 53godz.bez lek.).Tej nocy spałem może 3godz.Przewracałem się z boku na bok,strsznie się pociłem i troche mnie ssało z psychiką całkiem nieżle,poprostu ciężko mi było zasnąć.Czuje się niwyspany ale jakby bardziej świadomy tego co się dzieje wokułmnie i jakby wzrok mi się lekko porawił.Rodzimka mi muwi że moje oczy są bardiej żywe no i troche niemam apetytu.Ogulnie czuje się nieżle(narazie niemyśle o lekach).Zero stresu jestem do dziesiątej sam na chacie więc zjem troche obiadu i sprubuję się zdżemnąć.
Tak, schizo można poznać po oczach - matowe, zamglone i nieżywe .... tez to miałem, ale od 14 lat jestem zdrowy, tak więc uwierz, że z tego mozna wyjść - mnie trzymało 6 lat. Ze schizo na pewno nie wychodzi sie z dnia na dzień, powolne wyjście z choroby trwa miesiącami ...

Myślę, że popełniasz błąd podstawowy ... odstawiasz leki, nie słuchasz lekarza .... :(
geronimo
zaufany użytkownik

A skąd Ryszardzie lekarz wie żewyszło się z choroby i można odstawić leki. Bo mój lekarz powiedział mi że nie wie kiedy będzie można odstawic leki. Czy są jakieś przesłanki , które mówią że się jest już zdrowym.
Piszesz że od 14 lat jestes wyleczony czyli nie bierzesz leków . Z kąd wiedziałes że to juz czas odstawić czy lekarz ci o tym powiedział. bO JA JAKOŚ NIE MOGE UWIERZYĆ ŻE LEKARZ JEST PEWIEN ŻE TO KONIEC CHOROBY I MÓWI MOZE PAN SPRÓBOWAĆ ODSTAWIĆ TE LEKI. pOZDROWIENIA 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”