Nie

i inne sprawy partnerstwa lub jego braku

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Nie

Post autor: TriumfalnaTurkawka »

Niejestem w stanie zagadac do kobiety na ulicy.nie jestem w stanie zainicjowac rozmowy z druga osoba.nie mam umiejetnosci zdobyc kobiete czy wy tez tak macie.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
gratis
bywalec
Kontakt:

Re: Nie

Post autor: gratis »

Mi to się już nawet nie chce tego robić, moje zagadywanie przyniosło skutek odwrotny do zamierzonego.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Ja pierwszą w życiu dziewczynę prawdziwą dziewczynę miałem dopiero po 40 i choć związek trwał kilka lat to w sumie nic z tego nie wyszło. Zostało mi tylko na pamiątkę trochę zdjęć.

Myślę że posiadanie własnej rodziny to jest największe szczęście jakie może człowieka w życiu spotkać!!! Bez własnej rodziny jest człowiekowi w życiu niesamowicie źle, szczególnie w późniejszym okresie życia, zwłaszcza na starość.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Warto szukać, warto próbować bo założenie własnej rodziny powinno być podstawowym celem w życiu człowieka!
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Rodzina jest najważniejsza!
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Post autor: TriumfalnaTurkawka »

hvp2 pisze: sob mar 08, 2025 2:01 am Rodzina jest najważniejsza!
Tez tak uwazam.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

TriumfalnaTurkawka pisze: sob mar 01, 2025 10:04 pm Niejestem w stanie zagadac do kobiety na ulicy.nie jestem w stanie zainicjowac rozmowy z druga osoba.nie mam umiejetnosci zdobyc kobiete czy wy tez tak macie.
Nie masz żadnego obowiązku szukania kobiety dla siebie akurat na ulicy! Myślę że mało która kobieta byłaby zadowolona z tego że zupełnie obcy facet, choćby nawet najprzystojniejszy do niej zagaduje!!

Jest mnóstwo miejsc gdzie można kogoś poznać w sposób nienachalny! Sanatoria, siłownie, zbiorowe wycieczki, miejsce pracy, wszelkie inne miejsca gdzie się ludzie spotykają i są za sobą dłużej! Nawet grupy terapeutyczne.

Można też kogoś poznać poprzez internet i wiele par tak się poznaje. Jednak ma to tę wadę że poznaje się czyjś świat psychiczny, a potem po spotkaniu w realu może się okazać że dana osoba wygląda zdecydowanie nieatrakcyjnie czy też wręcz odrażająco.

Zdobyć kobietę to, tak myślę, przede wszystkim nauczyć się z nią rozmawiać. Okazywać jej zainteresowanie, ale czynem, a nie deklaracjami.

PS. Nie jestem w tej kwestii żadnym specjalistą. Jedynie swoje przeżyłem.
gratis
bywalec
Kontakt:

Warto czytać poradniki psychologiczne, bo można się z nich dużo dowiedzieć o sobie i lęk się zmniejsza w miarę przebytej drogi. Samoświadomość siebie jest bardzo ważna, bo to co podświadomości jest to kieruje nami, a kiedy to wyjdzie na światło świadomości to przestaje nami kierować. Bardzo dużo można sobie uświadomić czytając takie poradniki. Wgląd w dzieciństwo, co nie raz nie jest proste i przyjemne, ale gdy się to wszystko przepracuje to człowiek czuje się i mysli lepiej. Jest to jedna z szans na pozytywniejszy odbiór swiata, na chęci do zycia, na to by poczuć się lepiej.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

ja z kobietami tez mam problem, szczegolnie ze zdrowymi. Z tymi chorymi nie ma problemu. Oprocz tego mam duzo znajomych w necie i realu. Co z tego, ze wszyscy chorzy...Ale chorzy sa najlepsi. :clap:
Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

Post autor: Cynamon »

tylko chory zrozumie chorego
gratis
bywalec
Kontakt:

Możliwe
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Cynamon pisze: ndz mar 09, 2025 12:49 pm tylko chory zrozumie chorego
PRAWDA !
gratis
bywalec
Kontakt:

Nie przesadzalbym z tym, że tylko
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Wśród osób tzw. chorych jest bardzo wielu pięknych i wartościowych ludzi!!! Ludzi twórczych i wrażliwych.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

gratis pisze: ndz mar 09, 2025 7:50 am Warto czytać poradniki psychologiczne, bo można się z nich dużo dowiedzieć o sobie i lęk się zmniejsza w miarę przebytej drogi. Samoświadomość siebie jest bardzo ważna, bo to co podświadomości jest to kieruje nami, a kiedy to wyjdzie na światło świadomości to przestaje nami kierować. Bardzo dużo można sobie uświadomić czytając takie poradniki. Wgląd w dzieciństwo, co nie raz nie jest proste i przyjemne, ale gdy się to wszystko przepracuje to człowiek czuje się i mysli lepiej. Jest to jedna z szans na pozytywniejszy odbiór swiata, na chęci do zycia, na to by poczuć się lepiej.
Przepracowywanie czegokolwiek powinno odbywać na terapii u psychologa!
Gorąco wam polecam znalezienie sobie psychologa!!! Na NFZ. Jako schizofrenicy mamy prawo do terapii do terapii u psychologa!!! Tyle że psychologów jest mało i na rozpoczęcie takiej terapii trzeba długo czekać, nawet kilka lat. Warto zapisać się do kolejki. Psycholog jest potrzebny człowiekowi na każdym etapie życia, zwłaszcza człowiekowi chorującemu psychicznie. No chyba że ktoś ma dużo bliskich ludzi wokół siebie, ma dużą rodzinę, ma przyjaciół. Ale chyba większość osób piszących na tym forum takich osób nie ma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „miłość, seksualność, partnerstwo”