Środowiskowy Dom Samopomocy.
Moderator: moderatorzy
Re: Środowiskowy Dom Samopomocy.
OK, nie ma.
Psycholożek są w Warszawie całe stada ( po UW, SWPS, WSFiZ , UKSW ). Niekoniecznie na szczęście klinicznych.
Tylko się trochę pozbieram... sprofiluję się wreszcie zawodowo... historyk to nie zawód.
Psycholożek są w Warszawie całe stada ( po UW, SWPS, WSFiZ , UKSW ). Niekoniecznie na szczęście klinicznych.
Tylko się trochę pozbieram... sprofiluję się wreszcie zawodowo... historyk to nie zawód.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Zrobiłeś jako specjalizację archiwistykę? Albo specjalizację nauczycielską? To daje pewne perspektywy zawodowe.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Edytorstwo źródeł historycznych plus kurs redaktorów merytorycznych PTWK... Niby mogę szukać pracy w mediach...
- moi
- moderator
- Kontakt:
W takim razie masz dobry fach w ręku.
Co to jest PTWK?
Pozdrawiam.m.
Co to jest PTWK?
Pozdrawiam.m.
PTWK= Polskie Towarzystwo Wydawców Książki.
Tyle, że potem nie podjąłem pracy w zawodzie.
Ale, dobra. Najpierw wzmocnię się psychicznie, nauczę się wstawać rano, a dopiero potem pójdę do stałej pracy.
PS. Odnośnie atrakcyjnych lekarek i psycholożek... nie, nie chodzi mi wyłącznie o seks...
Tyle, że potem nie podjąłem pracy w zawodzie.
Ale, dobra. Najpierw wzmocnię się psychicznie, nauczę się wstawać rano, a dopiero potem pójdę do stałej pracy.
PS. Odnośnie atrakcyjnych lekarek i psycholożek... nie, nie chodzi mi wyłącznie o seks...
to to... w ogole da się leczyć?redaktor pisze:Na szczęście one mnie nie leczyły...
Ze stratą dla świata.redaktor pisze:Tyle, że potem nie podjąłem pracy w zawodzie.
redaktor pisze:Ale, dobra. Najpierw wzmocnię się psychicznie, nauczę się wstawać rano, a dopiero potem pójdę do stałej pracy.
Redaktorze pomyśl ile przez twoją bierność twórczą i zawodową... traci ludzkość.A dzięki tak wybitnym jednostką jak Ty, przyszłość mogła by wyglądać zupełnie inaczej - znacznie lepiej.
Pomyśl o tym jak bedziesz wstawac rano o 15 z łożka, albo marnując czas dając
upust zwierzęcym popędom podczs terapii w ŚDS.
"Dzik Dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły. Kto spotyka w lesie dzika, ten na drzewo szybko zmyka."
- moi
- moderator
- Kontakt:
Znudzony, nie rozumiem, dlaczego się czepiasz. Każdy ma prawo żyć tak, jak uważa za słuszne, o ile swoim zachowaniem nie krzywdzi innych. Redaktor swoim zachowaniem nikogo nie krzywdzi.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Ależ jak nie krzywdzi! A te wszystkie terapeutki? Na prawdę, czuje głeboki żal do redaktora, że stwarza stereotyp mężczyzny, któremu chodzi tylko o seks.
Zasugerował tez w eŚDeeSach brak ludzi inteligetnych i obytych.
I podtrzymuje, że ludzie piszący doktorat muszą tacy być. (Tak jak w 'teleexpresie' pan przed komputerem i w okularach jest specjalistą od informatyki, a pani w fartuchu ze szkłem laboratoryjnymi jest specem od chemii, farmacji i biotechnologi)
Zasugerował tez w eŚDeeSach brak ludzi inteligetnych i obytych.
I podtrzymuje, że ludzie piszący doktorat muszą tacy być. (Tak jak w 'teleexpresie' pan przed komputerem i w okularach jest specjalistą od informatyki, a pani w fartuchu ze szkłem laboratoryjnymi jest specem od chemii, farmacji i biotechnologi)
"Dzik Dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły. Kto spotyka w lesie dzika, ten na drzewo szybko zmyka."
- moi
- moderator
- Kontakt:
Przecież Redaktor wyraźnie napisał, że nie chodzi mu tylko o seks. No i że odbierał sygnały zwrotne, świadczące o zainteresowaniu jego osobą od terapeutek i lekarek.
Chciał się tylko podzielić swoimi wrażeniami i chyba zapytać o radę.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Dziękuję.moi pisze:Przecież Redaktor wyraźnie napisał, że nie chodzi mu tylko o seks. No i że odbierał sygnały zwrotne, świadczące o zainteresowaniu jego osobą od terapeutek i lekarek.
Pozdrawiam.m.
Dokładnie tak. Co mam zrobić, kiedy wystąpią ze strony np. psycholożki sygnały, świadczące o tym, że np. mój głos działa na Nią erotycznie ??. A tak może być, psycholożka to też kobieta...
Zresztą się rozpędziłem, przyznaję... może to są łagodne urojenia...
- moi
- moderator
- Kontakt:
Jeśli Ty nie nakręcisz się za bardzo w tej sytuacji, to nie powinno być kontynuacji z jej strony i wszystko wróci do normy. Uważam, że zachowanie dystansu w tej sytuacji jest zdrowsze. Ale zrobisz, jak uważasz.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Spokojnie, zachowałem dystans.
Nie rozumiem/nie podzielam Twojego upodobania do psycholożek/psychologów.
OK. Może przesadzam z tym upodobaniem.
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Schizofrenia to nie jest inwalidztwo!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!

Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
- Moniko02
- zaufany użytkownik
- Status: niezdolna do pracy
- Gadu-Gadu: 47147715
Ja uczęszczałam do ŚDS-u także pod nazwą "Młodzieżowego Chopina" brali tyle kasy że głowa mała! naliczali opłaty za terapie, zajęcia i lekcje. Mieliśmy zajęcia kulinarne i odbywały się lekcje dla liceum i gimnazjum normalnie jeszcze wtedy.
Też mi się wydaje, że opłaty są całkiem spore jak rodzina ma wysokie dochody.
- Alchemik Fioletu
- bywalec
Wystarczy mieć swoją półkę w lodówce aby prowadzić samodzielne gospodarstwo domowe, w praktyce jak ktoś płaci za ŚDS to tylko dlatego że tak chce.
- piotrs
- zaufany użytkownik
no ja slyszałem z netu ze jak idziesz do domu pomocy społecznej to zabieraja 2/3 renty czy zasiłku a
zostawiaja 1/3
zostawiaja 1/3
Tam chyba chodzą głównie osoby z niepełnosprawnością intelektualną.
Kiedyś byłem na oddziale i nie było tam osób upośledzonych, a mimo to zdarzyła się taka sytuacja:
Po obiedzie zostawała zwykle herbata, każdy nalewał sobie do kubka chochelką.
i wtedy przyszedł pewien pacjent i zamiast nalać herbatę do kubka, zanurzył w brytfannie cały kubek razem z ręką, żeby sobie napełnić.
i jest taka możliwość że wcześniej się wypróżniał i nie umył rąk w łazience
Wolałbym trzymać się z daleka od takich klimatów.
Kiedyś byłem na oddziale i nie było tam osób upośledzonych, a mimo to zdarzyła się taka sytuacja:
Po obiedzie zostawała zwykle herbata, każdy nalewał sobie do kubka chochelką.
i wtedy przyszedł pewien pacjent i zamiast nalać herbatę do kubka, zanurzył w brytfannie cały kubek razem z ręką, żeby sobie napełnić.
i jest taka możliwość że wcześniej się wypróżniał i nie umył rąk w łazience
Wolałbym trzymać się z daleka od takich klimatów.