Pamiętanie o psychozie

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Re: Pamiętanie o psychozie

Post autor: canngurro »

Piotrek007 pisze: pt wrz 13, 2024 4:48 pm Wróciłem do domu i od tego momentu głosy sąsiadów zza ściany i ludzi z ulicy komentujących odór jak z szamba nie kończyły się latami.
to znaczy tak, z tym jest tak, że jak zauwaza ze cos ciebie dotyka, a ludzie takie rzeczy zauwazaja blyskawicznie wystarczy rzut okiem na mimike twarzy, a raczej grymas i od razu wiedza co cie boli, a wtedy bija w to bez litosci do upadlego. prawo dzungli. jak jest chore zwierze to zawsze gryza w chore bolace miejsce by szybciej wykonczyc
wbrew pozorom ludzie to bardzo dobrzy obserwatorzy. my nawet podjazdu nie mamy z nasza choroba i naszymi lekami. nie widzimy swiata poza soba. ludziom zasadniczo mocno sie nudzi wiec ogladaja swiat z boku szukajac rewelacji. ty ze swoim schizem na punkcie zapachu zawsze bedziesz dla nich stanowil rewelacje i mozliwosc wyzycia sie na slabszym
jedyna mozliwosc to nie byc slabszym i chyba juz nie jestes
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

canngurro pisze: pt wrz 13, 2024 9:22 pm
Piotrek007 pisze: pt wrz 13, 2024 4:48 pm Wróciłem do domu i od tego momentu głosy sąsiadów zza ściany i ludzi z ulicy komentujących odór jak z szamba nie kończyły się latami.
to znaczy tak, z tym jest tak, że jak zauwaza ze cos ciebie dotyka, a ludzie takie rzeczy zauwazaja blyskawicznie wystarczy rzut okiem na mimike twarzy, a raczej grymas i od razu wiedza co cie boli, a wtedy bija w to bez litosci do upadlego. prawo dzungli. jak jest chore zwierze to zawsze gryza w chore bolace miejsce by szybciej wykonczyc
wbrew pozorom ludzie to bardzo dobrzy obserwatorzy. my nawet podjazdu nie mamy z nasza choroba i naszymi lekami. nie widzimy swiata poza soba. ludziom zasadniczo mocno sie nudzi wiec ogladaja swiat z boku szukajac rewelacji. ty ze swoim schizem na punkcie zapachu zawsze bedziesz dla nich stanowil rewelacje i mozliwosc wyzycia sie na slabszym
jedyna mozliwosc to nie byc slabszym i chyba juz nie jestes
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli .Te wszystkie głosy/rozmowy na mój temat które słyszałem były tylko w mojej głowie.Byłem w ciężkiej psychozie.Przez te lata nie miałem żadnego kontaktu z innymi ludźmi bo nawet na chwilę nie wyszedłem z domu więc nikt nie próbował nawet wykorzystywać moich urojeń aby mi dopiec.Nikt poza moją najbliższą rodziną nie wiedział co się ze mną dzieje i tym bardziej nie próbował wykorzystać mojej psychozy przeciwko mnie.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

rafcik pisze: pn lip 08, 2024 1:55 pm Czy pamiętacie wszystko co robiliście w psychozie?
Tak, dużo bardzo pamiętam, może to nie psychoza..
nic
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Duzo zalezy od tego czy nas zalekuja. Na lekach siada pamiec i tracimy pamietanie co robimy. oprocz tego to psychoza dziala destruktywnie na pamiec .
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

Piotrek007 pisze: sob wrz 14, 2024 5:59 am Przez te lata nie miałem żadnego kontaktu z innymi ludźmi bo nawet na chwilę nie wyszedłem z domu więc nikt nie próbował nawet wykorzystywać moich urojeń aby mi dopiec.Nikt poza moją najbliższą rodziną nie wiedział co się ze mną dzieje i tym bardziej nie próbował wykorzystać mojej psychozy przeciwko mnie.
To co slyszymy w glowach to echo prawdziwych wydarzen. to czesto glosy ktore juz gdzies tam slyszelismy tyle ze w roznych wariantach. przeciazony rozpalony umysl puszcza tasme od konca albo od srodka dlatego wydaje sie to nie miec sensu albo przerazac
ty serio wierzysz ze siedzac miesiacami w domu nikt sie domyslil co jest grane albo ktos z rodziny nie probowal sie tlumaczyc w temacie :shock:
przeciez to sa ciezkie sprawy a ludzie sa tylko ludzmi wiec musieli cokolwiek mowic co im ciazylo mocno, a co tez moglo ciebie tlumaczyc dlaczego nie wychodzisz. nikt z twojej rodziny nie nalezal do partyzantki zeby milczec jak zaklety nawet na torturach
takze owszem czesc odbywala sie w glowie ale czesc zapewne miala miejsce i cos tam zawsze bylo gdzies gadane co tez uslyszales i twoj mozg zarejestrowal
nie zyjemy na bezludnej wyspie. ludzie duzo widza, obserwuje i komentuja. ludziom mocno sie nudzi. ludzie maja oczy i uszy wiec normalne jest, ze nie milcza
najlatwiej wszystko nazywac psychoza i nie dochodzic co jest czym. tyle ze to i tak kiedys wyplywa i trzeba zrobic rozrachunek
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

amigo pisze: sob wrz 14, 2024 5:24 pm Duzo zalezy od tego czy nas zalekuja. Na lekach siada pamiec i tracimy pamietanie co robimy. oprocz tego to psychoza dziala destruktywnie na pamiec .
dokladnie tak jest. po lekach jest sie czysta biala kartka. tyle ze wylacznie w naszym wlasnym umysle. ludzie lekow nie biora wiec wszystko pamietaja dobrze przy czym byli obecni i co widzieli albo slyszeli. jak sie czujemy dobrze, ladnie lekami owinieci jak ciepla kolderka chroniaca nas przed wszystkim co zle i niewygodne, to sie przyczajaja i patrza co z tego bedzie. jak jest pogorszenie albo ktos leki odstawia od razu sie reaktywuja i poczuwaja do dzialania by takiego delikwenta usadzic na tylku. bo przeciez to jest swir i wariat i jego miejsce powinno byc w psychiatryku nie wsrod dostojnych ludzi ktorym moze zagrazac albo pozrec zywcem ich dzieci :lol: . wszystko co odstaje od reszty jest przez owa reszte negowane, zaszczuwane i wyrzucane poza margines bezpieczenstwa. bez dochodzenia dobre to czy zle dla nas. czasem wydaje mi sie, ze my teraz jestesmy troche jak tredowaci w sredniowieczu. troche sie nas boja, troche sie brzydza ale ogolnie wola trzymac sie z daleka albo najlepiej gdzies odseparowac z dala od nich
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

canngurro pisze: sob wrz 14, 2024 6:56 pm
Piotrek007 pisze: sob wrz 14, 2024 5:59 am Przez te lata nie miałem żadnego kontaktu z innymi ludźmi bo nawet na chwilę nie wyszedłem z domu więc nikt nie próbował nawet wykorzystywać moich urojeń aby mi dopiec.Nikt poza moją najbliższą rodziną nie wiedział co się ze mną dzieje i tym bardziej nie próbował wykorzystać mojej psychozy przeciwko mnie.
To co slyszymy w glowach to echo prawdziwych wydarzen. to czesto glosy ktore juz gdzies tam slyszelismy tyle ze w roznych wariantach. przeciazony rozpalony umysl puszcza tasme od konca albo od srodka dlatego wydaje sie to nie miec sensu albo przerazac
ty serio wierzysz ze siedzac miesiacami w domu nikt sie domyslil co jest grane albo ktos z rodziny nie probowal sie tlumaczyc w temacie :shock:
przeciez to sa ciezkie sprawy a ludzie sa tylko ludzmi wiec musieli cokolwiek mowic co im ciazylo mocno, a co tez moglo ciebie tlumaczyc dlaczego nie wychodzisz. nikt z twojej rodziny nie nalezal do partyzantki zeby milczec jak zaklety nawet na torturach
takze owszem czesc odbywala sie w glowie ale czesc zapewne miala miejsce i cos tam zawsze bylo gdzies gadane co tez uslyszales i twoj mozg zarejestrowal
nie zyjemy na bezludnej wyspie. ludzie duzo widza, obserwuje i komentuja. ludziom mocno sie nudzi. ludzie maja oczy i uszy wiec normalne jest, ze nie milcza
najlatwiej wszystko nazywac psychoza i nie dochodzic co jest czym. tyle ze to i tak kiedys wyplywa i trzeba zrobic rozrachunek
Trudno to nawet komentować co tutaj wypisujesz.Według Ciebie to że słyszałem codziennie przez całą dobę teksty typu - *słowo niedozwolone* tu się można porzygać przez tego ..uja czy np. wrzaski z boiska koło mojego bloku typu - Nie no ku..wa nie gramy bo ja już dłużej tego nie wytrzymam itp. albo nieustające trzaskanie oknami w moim i kilku sąsiednich blokach to wedlug ciebie mogły być złośliwości innych wobec mnie ? masz bujną wyobraźnie - prawie tak bujną jak moja gdy byłem w psychozie.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Napisałem już dlaczego miałem urojenia takiej a nie innej treści.Przeżywałem traumę związaną z ucieczką z domu i świadomością że już nigdy nie wrócę do osób które kochałem.W takich ekstremalnych dla nastolatka warunkach to nic dziwnego że wybuchła we mnie psychoza a że akurat byłem mega przepocony i nie myłem się wiele tygodni to treść psychozy była akurat taka a nie inna.Ja wiele lat wstecz przeżywałem traumę totalnego osamotnienia,miałem indywidualny tok nauki i w związku z tym byłem totalnym odludkiem bojącym się wychodzić z domu.Ta nieszczęsna ucieczka była dlatego że od nowego roku szkolnego miałem iść do szkoły.Byłem tak wyizolowany że nie wyobrażałem sobie tego i uciekłem z domu żeby tego uniknąć.Uciekłem z rozpaczy i tylko po to żeby popełnić samobójstwo ale nie miałem odwagi tego zrobić więc włóczyłem się przez jakiś czas.Było to dla mnie na tyle traumatyczne że dostałem psychozy i w sumie chyba ta psychoza spowodowała że wróciłem do domu.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

oczywiscie ze byla w tym co slyszales czesc prawdy. trzaskania i krzyki sa na co dzien tyle ze nasz umysl tego nie rejestruje bo nie ma po co. w psychoze wszystkie zmysly sa podkrecone na maxa i dzialaja na maxymalnych obrotach. wtedy sie wyczuwa kazdy dzwiek, kazdy krzyk, kazdy szmer, nawet szept i zostaje on po tysiackroc zwielokrotniony w naszym umysle. dodatkowo dopisywane sa do tego tajemne ukryte znaczenia ktorych zwyczajnie moze nie byc i na ktore normalny czlowiek nawet by nie wpadl. gdy czytamy zdanie w ksiazce to rozumiemy je na dziesiec roznych sposobow tylko nie w taki jaki sobie zamyslil autor :mrgreen:
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

canngurro pisze: sob wrz 14, 2024 8:47 pm oczywiscie ze byla w tym co slyszales czesc prawdy. trzaskania i krzyki sa na co dzien tyle ze nasz umysl tego nie rejestruje bo nie ma po co. w psychoze wszystkie zmysly sa podkrecone na maxa i dzialaja na maxymalnych obrotach. wtedy sie wyczuwa kazdy dzwiek, kazdy krzyk, kazdy szmer, nawet szept i zostaje on po tysiackroc zwielokrotniony w naszym umysle. dodatkowo dopisywane sa do tego tajemne ukryte znaczenia ktorych zwyczajnie moze nie byc i na ktore normalny czlowiek nawet by nie wpadl. gdy czytamy zdanie w ksiazce to rozumiemy je na dziesiec roznych sposobow tylko nie w taki jaki sobie zamyslil autor :mrgreen:
Wszystkie krzyki które słyszałem i wszystkie trzaskania oknami były prawdziwe tylko mój umysł inaczej je przetwarzał i odnosił do swojej osoby - to oczywiste.Tylko po co mi sugerujesz że sąsiedzi napewno mnie obgadywali i że z tymi „zapachami” które sobie uroiłem musiało coś być na rzeczy?
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

bez przyczyny.
po prostu zawsze za kazda psychoza stoi jakas czesc prawdy
potem sie tego nie pamieta i tyle w temacie
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Nie insynuuj niczego co tylko ci się wydaje .Sam o tobie mógł bym wiele mało pozytywnych rzeczy napisać na podstawie tego co piszesz na forum ale tak naprawdę mógłbym się bardzo mylić bo tak naprawdę nie znam ciebie
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

Czmu jestes taki napastliwy, masz cos do mnie?
nie insynuj niczego, wydaje ci sie, po co mi to sugerujesz.. odbieram to jako lekka animozje, czy sie myle?
persino
bywalec

Post autor: persino »

Nie ma takiego czegoś jak psychoza u ludzi, tylko jedna osoba na świecie jest chora, i ma bez przerwy psychozę, według lekarze psychiatrów z Radomia, bo ma bardzo dużą inteligencję, co można wytłumaczyć jego możliwości, jak udowodnił to jeden lekarz, ale wykryto, że bardzo duża inteligencja jego jest wynikiem choroby psychicznej.
Zdrowaśny
zaufany użytkownik

Post autor: Zdrowaśny »

kolejny bełkot... ehh
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Post autor: GagatkA »

zdrowy pisze: wt wrz 17, 2024 7:56 pm kolejny bełkot... ehh
Bywa na tym forum. Wolę ignorować takie posty. ;)
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Persino jakiś Ty inteligentny :bow-blue:
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Post autor: GagatkA »

Ej nie dokuczajcie mu, to nieetyczne. :(
persino
bywalec

Post autor: persino »

Nawet według mojej rodziny inteligencja, komputer i nauka to choroba psychiczna, którą jest schizofrenia. To się da wyeliminować za pomocą leczenia.
RSHFunkster
zaufany użytkownik
Status: zdrowy

Post autor: RSHFunkster »

przegłosowany pisze: wt wrz 17, 2024 9:47 pm Persino jakiś Ty inteligentny :bow-blue:
:lol:
F29, F23
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”