Ból psychiczny

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Iwanka
bywalec
Status: Ksiegowa

Ból psychiczny

Post autor: Iwanka »

Nieustający ból psychiczny. taki bezsens wszystkiego. za stara jestem żeby zaczynać wszystko od nowa. wszystko jest już zgrane i nudne.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: Ból psychiczny

Post autor: the end »

Zawsze można zrobić coś dobrego, zacząć od nowa. Każdy dzień może być wielkim początkiem, tak sobie czasem myślę, z czasem gaśniemy ale można robić coś ciekawego, rozwijać się.
nic
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Post autor: GagatkA »

To może nie od nowa tylko jakoś inaczej :)
Iwanka
bywalec
Status: Ksiegowa

Post autor: Iwanka »

Dzięki za Wasze dobre słowa.
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Iwanka pisze: ndz wrz 15, 2024 10:42 pm Dzięki za Wasze dobre słowa.
Jest dużo możliwości :) Znałam gościa który pomagał w schronisku jako wolontariusz, wyprowadzał psiaki itp.
Może jakieś hobby? Rysowanie, rękodzieło, nauka czegoś nowego? Ale wiem że ciężko czasem mieć te chęci ...
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

Iwanka pisze: ndz wrz 15, 2024 10:27 pm Nieustający ból psychiczny. taki bezsens wszystkiego. za stara jestem żeby zaczynać wszystko od nowa. wszystko jest już zgrane i nudne.
Leki nie pomagaja? Niestety bez lekow nasza egzystencja potrafi bardzo mocno bolec. mozna wspierac sie naturalnymi suplementami. tez daja rade calkiem calkiem jako wsparcie farmakoterapii - CBD, Ashwagandha
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Ashwagandha potrafi pomóc. Witamina B12 też. Biorę ją od niedawna i czuję się lepiej.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

z b12 bardzo ostroznie, ponoc ma wplyw na dopamine. moze powodowac nerwowosc. lepsze bezpieczniejsze sa wszystkie inne wit z grupy B, b1, b2, b6 komplex
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

canngurro pisze: pn wrz 16, 2024 2:38 pm z b12 bardzo ostroznie, ponoc ma wplyw na dopamine. moze powodowac nerwowosc. lepsze bezpieczniejsze sa wszystkie inne wit z grupy B, b1, b2, b6 komplex
No właśnie nie wiem jak to jest, jedni mówią że jest ważna w schizofrenii a inni że lepiej uważać. Ja biorę jedną tabletkę dzienne, paczka kupiona w aptece. Biorę z tydzień i fizycznie czuję się lepiej, mam więcej energii.

Oczywiście z suplementami też trzeba uważać żeby sobie nie zaszkodzić. :handgestures-thumbup:
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec

jak jestes wege i nie jesz miesa w zadnej postaci to faktycznie jest niezbedna. jak jesz normalnie mieso to b12 mozna odpuscic
nadmiar b12 tez podobno nie jest dobry
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”