Jakie głosy najgorsze , których się boicie?
Moderator: moderatorzy
Re: Jakie głosy najgorsze , których się boicie?
A ja nigdy w życiu nie słyszałem głosów. Pomimo że mam schizofrenię i Leczę się od 2018 r. Nie wiem czemu tak jest...
- Katastrofa
- bywalec
Zakłóceń fal radiowych się boję! Nadawanie w komunikacie.
-
- zarejestrowany użytkownik
Zachorowalem w 2005 roku. Dopiero w 2010 roku zacząłem mieć urojenia osobne, tj czytanie w myślach i gadanie z telewizora, a dopiero w 2016, gdy zacząłem medytować, odrzuciłem leki i zacząłem się zastanawiać, co się dzieje w mojej głowie, czym są moje myśli i to, co sobie w głowie wyobrażam i o czym marzę - dopiero wtedy wyodrębniły się x mojego procesu myślowego coś, co nazywam głosami.
Co ciekawe, w 2020 nabrałem takiego krytycyzmu i tak sprawnie nauczyłem się mówić o swoich objawach, że dziś już lekarze nie stawiają mi diagnozy schizofrenia lub zaburzenie schiziafektywne, jak to bywało wcześniej, a "jedynie" zaburzenie osobowości. Tylko teraz mam leki na 100% w związku z tym, ale przynajmniej odzyskałem wolność i pozbyłem się dyskryminującej etykietki.
Co chce powiedzieć, to że przebieg choroby bywa różny. Nie wszyscy mają głosy, urojenia mogą być uświadomione, a przez to zneutralizowane. W pewnym sensie, jeśli zrozumiesz i pojmiesz schizofrenia, z automatu przestajesz ją mieć.
No ale najpierw trzeba przejść przez Piekło.
No tak, ale świadomość choroby to dopiero połowę sukcesu. Po za tym nie oznacza że przestaniemy ją mieć. Ja miałem urojenia i to porządne, dobrze że nie skończyło się hospitalizacją...
-
- zarejestrowany użytkownik
No właśnie nie wiem czemu, ale wymyśliłem sobie, że choroba zniknie, jak zacznę mieć jej świadomość. A to przecież tak nie jest.
- FreshEscape
- bywalec
Jasne ! Choroba nie zniknie jak będziesz mieć jej świadomośc. Choroba może nawet nigdy nie zniknąć ! Natomiast w momencie kiedy, chorobe zaakceptujeszzzzz, następuje proces zdrowienia. Akceptacja i pogodzenie sie to plus 50% do zdrowia i 100% do normalnego życia. Natomiast nie dojdziesz do tego co akceptujesz, jeśli nie będziesz mieć świadomośći. I tutaj przychodzą na start leki.TimeToGoAway pisze: ↑pn cze 12, 2023 6:09 pm No właśnie nie wiem czemu, ale wymyśliłem sobie, że choroba zniknie, jak zacznę mieć jej świadomość. A to przecież tak nie jest.
Pozdrawiam cieplo, nowego uczestnika

-
- bywalec
Prawda ale niezupełnie. Ponieważ to jakaś osoba przychodzi z prośbą o pomoc do nich. A oni pomagają tym czym dysponują w swojej pracy czyli lekami psychotropowymi. Po prostu człowiek powinien szukać pomocy gdzie indziej często w modlitwie lub w rozumieniu że to demon może atakować.AniaNieIstnieje pisze: ↑ndz mar 12, 2023 6:19 pm Lekarze o chorobie mówią niewiele, o lekach to już nie wspomnę. Narracja jest zawsze ta sama - leki Cię uleczą musisz je brać. Im gorszą mieszankę planują Ci podać tym jesteś dla nich większym durniem.![]()
W niektórych krajach Europy zachodniej lekarzom nie wolno stosować dwóch leków psychotropowych naraz. Poza tym po roku stosowania leku należy wykonać przerwę stosowania leku na rok jest to jakiś rodzaj rocznej detoksykacji i próbować innego leku. Takie rewelacje przywieźli chorzy psychicznie polscy pacjenci którzy całą grupą wyjechali do Niemiec na zaproszenie tamtejszej psychiatrii.
Bardzo się boje głosów, które podszywają się pod ludzi, których znam i które mnie obrażają i prowokują. To jest chyba najgorsze... Wtedy cały się trzęsę ze strachu
P e K a
- Katastrofa
- bywalec
Drink more alcohol and sniff cocaine!
- amigo
- zaufany użytkownik
takei ktore namawiaja do tego, zebym zrobil sobie cos zlego.
- Catastrophigłupek
- bywalec
- Status: Upośledzony
FreshEscape pisze: ↑pn cze 12, 2023 7:04 pmTimeToGoAway pisze: ↑pn cze 12, 2023 6:09 pm No właśnie nie wiem czemu, ale wymyśliłem sobie, że choroba zniknie, jak zacznę mieć jej świadomość. A to przecież tak nie jest.Jasne ! Choroba nie zniknie jak będziesz mieć jej świadomośc. Choroba może nawet nigdy nie zniknąć ! Natomiast w momencie kiedy, chorobe zaakceptujeszzzzz, następuje proces zdrowienia. Akceptacja i pogodzenie sie to plus 50% do zdrowia i 100% do normalnego życia. Natomiast nie dojdziesz do tego co akceptujesz, jeśli nie będziesz mieć świadomośći. I tutaj przychodzą na start leki.
Pozdrawiam cieplo, nowego uczestnika![]()
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
- amigo
- zaufany użytkownik
najgorsze sa te od demona ktory mi gada, zle rzeczy 

-
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Najgorsze są te, które namawiają do nagłych, niebezpiecznych zachowań i próby zrobienia komuś krzywdy.
F29, F23
-
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Samobójcze, autoagresywne to jeszcze pół biedy.
F29, F23