Projekt ustawy - renta socjalna podniesienie do minimalnego wynagrodzenia

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Re: Projekt ustawy - renta socjalna podniesienie do minimalnego wynagrodzenia

Post autor: Słonecznik1 »

przecież ja byłem w szpitalu to chłopak co stracił oko w wypadku na budowie a wcześniej leczył się na depresje renty nawet nie dostał !. Moja rodzina świadkiem .Nie nawet dożywotniej ale by mu pomóc jakby to była największa pomoc
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Post autor: Swine »

Wystarczy wam renty czy pożyczacie pieniądze od rodziców?
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

U mnie mama przechowuje wyraźną większość środków otrzymanych z renty i nawet nie wiem, gdzie większość z nich jest. Na konto bankowe trafia mi tylko zasiłek pielęgnacyjny, rentę socjalną otrzymuję w gotówce. Mieszkam z rodzicami, więc koszty utrzymania są niższe. Mama robi mi oszczędności. Czasem wezmę pewną ilość pieniędzy z renty i wydaję tę gotówkę m.in. na zakupy czy bilety.
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Te renty pójdą w górę jak już komuś dadzą, bo się zaczną protesty dlaczego oni dostali a nie my i pójdzie jak lawina.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Zal mi Waszych rodzin, które muszą codziennie patrzeć i żyć pod jednym dachem z takimi degeneratami, do tego roszczeniowymi. To musi byc naprawdę dołujące widzieć gdy Twoje dorosłe dziecko, brat etc zyje jak warzywo, choć wcale nie musi.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

kotek pisze: wt maja 14, 2024 7:34 pm U mnie mama przechowuje wyraźną większość środków otrzymanych z renty i nawet nie wiem, gdzie większość z nich jest. Na konto bankowe trafia mi tylko zasiłek pielęgnacyjny, rentę socjalną otrzymuję w gotówce. Mieszkam z rodzicami, więc koszty utrzymania są niższe. Mama robi mi oszczędności. Czasem wezmę pewną ilość pieniędzy z renty i wydaję tę gotówkę m.in. na zakupy czy bilety.
Twoja matka nie będzie sprawna wiecznie, na starość ty będziesz musiał jej pomagać i dysponować też jej pieniędzmi. Jak się tego nie nauczysz to biedę będziesz miał.
Zdrowie to również dysponowanie własnymi finansami a jak oddajesz je matce to robisz z siebie totalnego inwalidę.

Pamiętaj że DPS to około 4 tys. zł na miesiąc, renty nie wystarczy...
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Catastrophique pisze: wt maja 14, 2024 8:46 pmZal mi Waszych rodzin, które muszą codziennie patrzeć i żyć pod jednym dachem z takimi degeneratami, do tego roszczeniowymi. To musi byc naprawdę dołujące widzieć gdy Twoje dorosłe dziecko, brat etc zyje jak warzywo, choć wcale nie musi.
Nie nazywaj nas degeneratami, raczej to surowi ludzie mogliby być tak nazwani. Jestem po prostu wyraźnie niepełnosprawny, nazywanie takich jak ja w ten sposób to szkalowanie i pewnego rodzaju agresja werbalna. Sam masz pewnie wyraźną remisję albo po prostu nie masz już schizofrenii i przypuszczam, że nie masz zaburzeń neurorozwojowych. Wygoda nie jest tylko dla "elyt".
Ostatnio zmieniony wt maja 14, 2024 9:10 pm przez kotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Ja się żyć za niską rentę uczyłem 10 lat 🤣🤣🤣
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

kotek pisze: wt maja 14, 2024 9:07 pm
Catastrophique pisze: wt maja 14, 2024 8:46 pmZal mi Waszych rodzin, które muszą codziennie patrzeć i żyć pod jednym dachem z takimi degeneratami, do tego roszczeniowymi. To musi byc naprawdę dołujące widzieć gdy Twoje dorosłe dziecko, brat etc zyje jak warzywo, choć wcale nie musi.
Nie nazywaj nas degeneratami, raczej to surowi ludzie mogliby być tak nazwani. Jestem po prostu wyraźnie niepełnosprawny, nazywanie takich jak ja w ten sposób to szkalowanie i pewnego rodzaju agresja werbalna. Sam masz pewnie wyraźną remisję albo po prostu nie masz już schizofrenii i przypuszczam, że nie masz zaburzeń neurorozwojowych. Wygoda nie jest tylko dla "elyt".
"Surowi" ludzie sa surowi, bo nie sa biernymi leniami i walcza o siebie i swoje zycie, zamiast roscic sobie prawa do pieniedzy za nierobienie niczego.
W jaki sposob jestes niepelnosprawny? Jestes w pelni sprawny intelektualnie i ruchowo, wiec jak najbardziej mozesz pracowac.
Nazywanie Ciebie w takim razie degeneratem, leniem i nieudacznikiem jest w pelni adekwatne bo moglbys pracowac, zarabiac na siebie, ale wolisz isc po linii najmniejszego oporu i uwazasz do tego, ze kasa Ci sie nalezy za nic - po prostu dno.
Mam schizofrenie, ale pomimo choroby osiagnalem bardzo wiele bo nie jestem biernym, leniwym tchorzem.
Wygoda jest dla tych, ktorzy sobie na to zapracuja.
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Jest jeszcze kwestia jakości pracy na rynku pracy, czy pracownik jest szanowany i nie wyzyskiwany. Praca dla osób z niepełnosprawnością często jest wyzyskiem i taką pracą której nikt poza desperatem (osobą nie mającą wyjścia) się nie podejmie.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

NIkt nie kaze Wam podejmowac sie pracy, w ktorej nie bedziecie szanowani a bedziecie wyzyskiwani. Ofert pracy jest wiele, pracodawcow masa, do wyboru do koloru. Nie szukajcie problemow i przeszkod tam gdzie ich nie ma.
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Niepełnosprawni dość często są kierowani do pracy dla murzyna, sprzątanie w parku na przykład. Sprzątałem i zdarzały się nawet używane igły czy porzucone akcesoria erotyczne. Raz była sprzątana melina po zdechłym żulu.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

O, dobrze, że mój sługa Wam przypomniał. :D
Czas Wam ucieka ;)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

I jak już wiemy, bardzo to sługa słowny i konsekwentny xD.
leśnelicho
zarejestrowany użytkownik

Post autor: leśnelicho »

Catastrophique pisze: wt maja 14, 2024 8:46 pmZal mi Waszych rodzin, które muszą codziennie patrzeć i żyć pod jednym dachem z takimi
Mam schizofrenie, ale pomimo choroby osiagnalem bardzo wiele bo nie jestem biernym, leniwym tchorzem.
Schizofrenia schizofrenii nierówna, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Część chorych do których zapewne Ty się zaliczasz dobrze reaguje na leki i osiąga pełną remisję, inni mimo leczenia mają nasilone objawy negatywne, zaburzenia myślenia, autyzm którego neuroleptyki nie wyleczą, niektórym z trudem przychodzi ułożenie zdania. Ty nazywasz to lenistwem, a po prostu masz nikłą wiedzę i oceniasz innych na podstawie swojego przebiegu choroby.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

leśnelicho pisze: śr maja 15, 2024 6:14 pm
Catastrophique pisze: wt maja 14, 2024 8:46 pmZal mi Waszych rodzin, które muszą codziennie patrzeć i żyć pod jednym dachem z takimi
Schizofrenia schizofrenii nierówna, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Część chorych do których zapewne Ty się zaliczasz dobrze reaguje na leki i osiąga pełną remisję, inni mimo leczenia mają nasilone objawy negatywne, zaburzenia myślenia, autyzm którego neuroleptyki nie wyleczą, niektórym z trudem przychodzi ułożenie zdania. Ty nazywasz to lenistwem, a po prostu masz nikłą wiedzę i oceniasz innych na podstawie swojego przebiegu choroby.
"Zawsze znajdzie się odpowiednia filozofia do braku odwagi." - Albert Camus
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

@Catastrophique jest mądrzejszy od państwa i komisji
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
antygratis
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: antygratis »

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Swine pisze: śr maja 15, 2024 8:28 pm @Catastrophique jest mądrzejszy od państwa i komisji
Alez oczywiście, ze jestem. To jak nieskutecznie rząd podchodzi do rozwiązywania problemów osob chorych znane jest od lat. M.in dlatego wielu z Was zyje jak warzywa. Powinni Wam organizować jakąś pracę i pomagać się w niej zaadoptować. A maja Was gdzieś. Jałmużna i po sprawie.
A z renty i tak się nie utrzymacie więc praca zarobkowa będzie Wam niezbędna. Tak czy siak.
Do wyładowania na ulicy coraz Wam bliżej, przypominam ;).
ODPOWIEDZ

Wróć do „prawo”