Życzenia
Moderator: moderatorzy
- TriumfalnaTurkawka
- zaufany użytkownik
Życzenia
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt i nowego roku. 2024r.
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Życzenia
Dzięki
Wszystkiego dobrego starym i nowym bywalcom oraz podglądaczom forum, tego forum.
Wszystkiego dobrego starym i nowym bywalcom oraz podglądaczom forum, tego forum.

- Catastrophique
- bywalec
Wzajemnie. Dla Was wszystkich tez.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- FreshEscape
- bywalec
Jeszcze świąt nie było, a już niektórzy mają sylwestra... Ogólnie w..rwia mnie mocno jakieś określanie, okresów, Jakichś działek
Zycie kochani codzinnie jest takie same, udawanie ze są świata, ze nowy rok, że jakies podsumowania, jakieś założenia.. Wszystko to dobre dla dorołych dzieci ! Dzieci co bawią sie w udawanie dorosłego.. Kultura to jedno, ze są święta, Nowy rok, ze sie powie-wesołych świat, szcześliwego nowego roku. To jest takie Dzień Dobry, a życie jest ciągłąścią, niograniczone świętami, wydarzeniami, uroczystościami, obrządkami... W sumie mnie nie dziwi że odpowiedziały na ten post nasze forumowe dzieciaczki..ehhh...

- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Dziekuję i wzajemnie.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Życzę Wam kochani wspaniałych, cudownych i superowych Świąt pełnych ciepła i pogody ducha 

- Catastrophique
- bywalec
To mówisz Ty czy flaszka?FreshEscape pisze: ↑śr gru 20, 2023 5:15 pm Jeszcze świąt nie było, a już niektórzy mają sylwestra... Ogólnie w..rwia mnie mocno jakieś określanie, okresów, Jakichś działekZycie kochani codzinnie jest takie same, udawanie ze są świata, ze nowy rok, że jakies podsumowania, jakieś założenia.. Wszystko to dobre dla dorołych dzieci ! Dzieci co bawią sie w udawanie dorosłego.. Kultura to jedno, ze są święta, Nowy rok, ze sie powie-wesołych świat, szcześliwego nowego roku. To jest takie Dzień Dobry, a życie jest ciągłąścią, niograniczone świętami, wydarzeniami, uroczystościami, obrządkami... W sumie mnie nie dziwi że odpowiedziały na ten post nasze forumowe dzieciaczki..ehhh...
Tik tak tik tak

Niech nadchodzące Święta Bożego Narodzenia przynoszą nam wszystkim tak bardzo potrzebne zdrowie,
nieustającą nadzieję, niegasnącą miłość, wiarę, która umacnia, radości ludzkiej życzliwości, przebaczenie, ciepła w sercu i w rodzinie.
nieustającą nadzieję, niegasnącą miłość, wiarę, która umacnia, radości ludzkiej życzliwości, przebaczenie, ciepła w sercu i w rodzinie.
Szanuję Twoje zdanie Catastrophique ale uważam, że FreshEscape napisał całkiem sensowny post, mi on się podoba pod kątem jakby nie patrząc etnologii i może poniekąd antropologii, a i trochę filozofii FreshEscape "przemycił" poza tym jesteśmy różni i mamy prawo do odmiennego zdania i nie ma się co przekomarzać kiedy idą Święta..Catastrophique pisze: ↑czw gru 21, 2023 12:50 pmTo mówisz Ty czy flaszka?FreshEscape pisze: ↑śr gru 20, 2023 5:15 pm Jeszcze świąt nie było, a już niektórzy mają sylwestra... Ogólnie w..rwia mnie mocno jakieś określanie, okresów, Jakichś działekZycie kochani codzinnie jest takie same, udawanie ze są świata, ze nowy rok, że jakies podsumowania, jakieś założenia.. Wszystko to dobre dla dorołych dzieci ! Dzieci co bawią sie w udawanie dorosłego.. Kultura to jedno, ze są święta, Nowy rok, ze sie powie-wesołych świat, szcześliwego nowego roku. To jest takie Dzień Dobry, a życie jest ciągłąścią, niograniczone świętami, wydarzeniami, uroczystościami, obrządkami... W sumie mnie nie dziwi że odpowiedziały na ten post nasze forumowe dzieciaczki..ehhh...

Dawanie ciepła i miłości innym odgrywa istotną rolę w rozwijaniu własnego poczucia wartości.
Dalajlama XIV
Dalajlama XIV
Krajobraz zimowy
Autor: KRZYSZTOF KAMIL BACZYŃSKI
Noc. Para bucha z pysków srebrnych koni.
Przed karczmą zapalono. Dzwonki gwiazd
są z daleka, a drzewa jak kroki pogoni.
Mijamy baszty ostów jak ostrokół miast
rzeźbiony w gotyk śniegu, śnieg padając dzwoni,
topią się gwiazdy w nierozważny czas.
A niebo, co podobne do białej jabłoni
rozkwitającej, z wolna ciche pióro roni
w misę ziemi dymiącą od krwi i pożogi.
Jest to pióro anielskie zapomniane w śnie,
które upuścił Bóg, gdy spał. Gdy padło w ogień,
poczyna rzeźbę w nim. Jak w skrzepłą krew
zanurza się; jest dłutem w sobie, które z trwogi -
przed naszymi oczami wzbija cichym kłem
zamki doniebne, którym światło progiem,
a każdy kamień jest żyjący Bogiem.
Noc. Para bucha. Konie w biel poniosły,
rosną głazy przejrzyste układając kształt,
każdy kształt w bryłę zamków, co jak drzewa rosnąc
są lżejsze od obłoków i cięższe od skał,
i w nich zamyka z wolna za postacią postać,
aż tylko rybak stygnąc w nich bez ruchu został,
słychać tylko bijący po chmurach plusk wiosła
i wtedy Bóg się budzi, co uśpiony trwał,
kładzie promień na liry i milczeniem gra. źródło: https://poezja.org/wz/Krzysztof_Kamil_B ... raz_zimowy
Wszystkiego Dobrego Kochani
Autor: KRZYSZTOF KAMIL BACZYŃSKI
Noc. Para bucha z pysków srebrnych koni.
Przed karczmą zapalono. Dzwonki gwiazd
są z daleka, a drzewa jak kroki pogoni.
Mijamy baszty ostów jak ostrokół miast
rzeźbiony w gotyk śniegu, śnieg padając dzwoni,
topią się gwiazdy w nierozważny czas.
A niebo, co podobne do białej jabłoni
rozkwitającej, z wolna ciche pióro roni
w misę ziemi dymiącą od krwi i pożogi.
Jest to pióro anielskie zapomniane w śnie,
które upuścił Bóg, gdy spał. Gdy padło w ogień,
poczyna rzeźbę w nim. Jak w skrzepłą krew
zanurza się; jest dłutem w sobie, które z trwogi -
przed naszymi oczami wzbija cichym kłem
zamki doniebne, którym światło progiem,
a każdy kamień jest żyjący Bogiem.
Noc. Para bucha. Konie w biel poniosły,
rosną głazy przejrzyste układając kształt,
każdy kształt w bryłę zamków, co jak drzewa rosnąc
są lżejsze od obłoków i cięższe od skał,
i w nich zamyka z wolna za postacią postać,
aż tylko rybak stygnąc w nich bez ruchu został,
słychać tylko bijący po chmurach plusk wiosła
i wtedy Bóg się budzi, co uśpiony trwał,
kładzie promień na liry i milczeniem gra. źródło: https://poezja.org/wz/Krzysztof_Kamil_B ... raz_zimowy
Wszystkiego Dobrego Kochani

- Catastrophique
- bywalec
Och, bo jestem przyzwyczajony do jego pijackiego bełkotu, którym dosyc czesto nas raczy. Teraz tez nic sensownego raczej nie napisał, a juz na pewno nie odkrywczego.Buszra82 pisze: ↑czw gru 21, 2023 4:26 pmSzanuję Twoje zdanie Catastrophique ale uważam, że FreshEscape napisał całkiem sensowny post, mi on się podoba pod kątem jakby nie patrząc etnologii i może poniekąd antropologii, a i trochę filozofii FreshEscape "przemycił" poza tym jesteśmy różni i mamy prawo do odmiennego zdania i nie ma się co przekomarzać kiedy idą Święta..Catastrophique pisze: ↑czw gru 21, 2023 12:50 pmTo mówisz Ty czy flaszka?FreshEscape pisze: ↑śr gru 20, 2023 5:15 pm Jeszcze świąt nie było, a już niektórzy mają sylwestra... Ogólnie w..rwia mnie mocno jakieś określanie, okresów, Jakichś działekZycie kochani codzinnie jest takie same, udawanie ze są świata, ze nowy rok, że jakies podsumowania, jakieś założenia.. Wszystko to dobre dla dorołych dzieci ! Dzieci co bawią sie w udawanie dorosłego.. Kultura to jedno, ze są święta, Nowy rok, ze sie powie-wesołych świat, szcześliwego nowego roku. To jest takie Dzień Dobry, a życie jest ciągłąścią, niograniczone świętami, wydarzeniami, uroczystościami, obrządkami... W sumie mnie nie dziwi że odpowiedziały na ten post nasze forumowe dzieciaczki..ehhh...
![]()
Tik tak tik tak

- FreshEscape
- bywalec
Niby dla ciebie, narcystycznego dzieciaczka nie odkrywczego. A jednak odpowadasz na życzenia, jednoczęsnie chłostając każdego na forum od lat. W sumie nikt nie tylko by ci życzeń nie złozył, a nawet nie chciał słyszeć twojej odpowiedzi. A jednak traktujesz takie słowa, jak skierowane do ciebie. mama to zamiast klapiska wtyłek, chyba cie po główce głaskała.. Taaak głupiutki catastroficzek...ale mały, to dobry
Ale mały już nie jesteś i nikt cie tolerował jak mama nie będzie !!! I pochodził do ciebie jak do maleństwa, że co zrobi to WSPANIAŁE, nawet jak sie zesra i obryzga wszystkich na około !!!!

- Catastrophique
- bywalec
Buszra, chylę czoła, wysoki poziom postów to rzeczywiście znamienna cecha Fresha xD.FreshEscape pisze: ↑czw gru 21, 2023 9:03 pm Niby dla ciebie, narcystycznego dzieciaczka nie odkrywczego. A jednak odpowadasz na życzenia, jednoczęsnie chłostając każdego na forum od lat. W sumie nikt nie tylko by ci życzeń nie złozył, a nawet nie chciał słyszeć twojej odpowiedzi. A jednak traktujesz takie słowa, jak skierowane do ciebie. mama to zamiast klapiska wtyłek, chyba cie po główce głaskała.. Taaak głupiutki catastroficzek...ale mały, to dobryAle mały już nie jesteś i nikt cie tolerował jak mama nie będzie !!! I pochodził do ciebie jak do maleństwa, że co zrobi to WSPANIAŁE, nawet jak sie zesra i obryzga wszystkich na około !!!!
I to urocze przekonanie, ze ma na cokolwiek i kogokolwiek wpływ

Tik tak tik tak

- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Ech catasrophy. Sam uważasz że masz na nas wpływ. Bo jeśli tak nie uważasz i mieszasz nas z błotem z czystej satysfakcji, to niezły z ciebie charakterek.
Catastrophique zauważ, że to Forum Schizoferenia - użytkownicy, którzy tutaj przychodzą z określoną jednostką chorobową, nie wszyscy są w pełnej remisji, niektórzy jej nie maja lub wykazują większe lub mniejsze objawy chorobowe, co nie oznacza, że należy powyższe ataki słowne akceptować ale uważam także, że powinniśmy się starać szanować się wzajemnie i starać się zrozumieć swoją odmienność o której pisałam powyżej.Catastrophique pisze: ↑czw gru 21, 2023 7:54 pmOch, bo jestem przyzwyczajony do jego pijackiego bełkotu, którym dosyc czesto nas raczy. Teraz tez nic sensownego raczej nie napisał, a juz na pewno nie odkrywczego.Buszra82 pisze: ↑czw gru 21, 2023 4:26 pmSzanuję Twoje zdanie Catastrophique ale uważam, że FreshEscape napisał całkiem sensowny post, mi on się podoba pod kątem jakby nie patrząc etnologii i może poniekąd antropologii, a i trochę filozofii FreshEscape "przemycił" poza tym jesteśmy różni i mamy prawo do odmiennego zdania i nie ma się co przekomarzać kiedy idą Święta..![]()
W swoim imieniu Catastrophique przepraszam za dosadność FreshEscape natomiast zauważ, że słowami "To mówisz Ty czy flaszka?" podsyciłeś ogień i być może wpłynęło to na jego późniejsze zdenerwowanie..i był to swoisty czynnik zapalny (impuls)
Rozumiem Twoją flustrację i zdenerwowanie ale na początku uprzejmie proszę jako moderator o małą dozę empatii i zrozumienia dla Innych, dziękuję.FreshEscape pisze: ↑czw gru 21, 2023 9:03 pm Niby dla ciebie, narcystycznego dzieciaczka nie odkrywczego. A jednak odpowadasz na życzenia, jednoczęsnie chłostając każdego na forum od lat. W sumie nikt nie tylko by ci życzeń nie złozył, a nawet nie chciał słyszeć twojej odpowiedzi. A jednak traktujesz takie słowa, jak skierowane do ciebie. mama to zamiast klapiska wtyłek, chyba cie po główce głaskała.. Taaak głupiutki catastroficzek...ale mały, to dobryAle mały już nie jesteś i nikt cie tolerował jak mama nie będzie !!! I pochodził do ciebie jak do maleństwa, że co zrobi to WSPANIAŁE, nawet jak sie zesra i obryzga wszystkich na około !!!!