KSIĘGA ZAMKNIETA

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

KSIĘGA ZAMKNIETA

Post autor: savior »

Czy sadzicie ze ktos czyni nowe? nowa era?
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Re: KSIĘGA ZAMKNIETA

Post autor: eN »

Nie rozumiem pytania.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Ja też nie rozumiem, o co chodzi autorowi tego wątku.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
savior
bywalec

popatrzcie co się na swiecie dzieje, to moze zrozumiecie....
zalew
zaufany użytkownik

Post autor: zalew »

Zmierzamy do czegoś, obawiam sie jednak ze to bedzie wielkie pierdolniecie. Od paru lat sledze co sie dzieje i nastepuje przyspieszenie wypadkow, także zapnijcie pasy bo "Cansas says goodbye".
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
savior
bywalec

Polska przetrwa:) baa... bedzie mocarstwem, tak jak przed wiekami:0
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Mówisz o Erze Wodnika?New Age?Generalnie chodzi o przebudzenie
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

CleanGandalf pisze:popatrzcie co się na swiecie dzieje, to moze zrozumiecie....
A co się dzieje na świecie. Znowu jakaś teoria spiskowa? Takich było już wiele...

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:
CleanGandalf pisze:popatrzcie co się na swiecie dzieje, to moze zrozumiecie....
A co się dzieje na świecie. Znowu jakaś teoria spiskowa? Takich było już wiele...

Pozdrawiam.m.

Żałosne są te Twoje wpisy muszę stwierdzić.Karmisz swoje próżne ego.Tak jak Zbyszek.Takich czasów doczekaliśmy,że słowem teorie spiskowe można wszystko obśmiać bo tak najwygodniej.Słowo to ma wielką moc.Ucisza się nim i zapędza do konta.Tak wryło się w umysły ludzi,że człowiek obdarzony takim epitetem zostaje z miejsca obśmiany.Przykre.Świadczy to tylko o miałkości pseudo racjonalistów.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ponieważ dość ordynarnie się do mnie odnosisz, nie będę odpowiadać na Twoje posty. Ta dyskusja po prostu nie ma sensu w ten sposób. Zastanów się, co chcesz w ten sposób osiągnąć? Spowodować, że ktoś będzie żywił do Ciebie urazę, bo nieustannie obrażasz i wyzywasz innych? Naprawdę można swoje sądy wypowiadać w innych sposób. Szkoda, że nie próbujesz tego robić, tylko traktujesz innych przedmiotowo, a nie jak równoprawnych uczestników dyskusji.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:Ponieważ dość ordynarnie się do mnie odnosisz, nie będę odpowiadać na Twoje posty. Ta dyskusja po prostu nie ma sensu w ten sposób. Zastanów się, co chcesz w ten sposób osiągnąć? Spowodować, że ktoś będzie żywił do Ciebie urazę, bo nieustannie obrażasz i wyzywasz innych? Naprawdę można swoje sądy wypowiadać w innych sposób. Szkoda, że nie próbujesz tego robić, tylko traktujesz innych przedmiotowo, a nie jak równoprawnych uczestników dyskusji.

Pozdrawiam.m.

Może ordynarnie,może dosadnie.Widzisz tylko moje błędy.Przyznaje się do nich.Przepraszam.Jednak czasami nie mogę wytrzymać jaki pseudo racjonalny nurt przyjmuje to forum.Kiedy Zbyszek też przekracza granice.Może nie używa takich słów jak ja.Nie jestem jednak Zbyszkiem.Stwierdzam po prostu fakty.Może jestem za bardzo wyczulony.Piszę o tym co mi się nie podoba.Może nie jestem tak wyrafinowany...Poprawny też nie jestem.Kogo obrażam,napisz proszę.Mam na myśli inne osoby?Może widzę wszystko w sposób przejaskrawiony bo nie spałem dwa dni...Bóg raczy wiedzieć.Ma prawo mnie wkurzać kiedy akcentujesz,że nie musisz w coś wierzyć.Przypisujesz mi nie to co chciałem przekazać.Ja Ci nie karzę wierzyć w to,że Jezus był Bogiem.Sprzeciwiam się głównemu przekazowi jaki daje Zbyszek i Ty też po części.Mianowicie,że nie istnieje żaden świat duchowy,wszystko to urojenie czy wyobraźnia.Ja nie bronię nikomu wierzyć w to co chce.Nie będę jednak akceptował tego jeśli ktoś głosi swoje poglądy jako prawdy absolutne,jakby miał monopol na prawdę.Ja w coś wierzę,Ty w coś wierzysz a Zbyszek np. nie wierzy.On wie.Taka jest różnica.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Irish, pomijając już tę dyskusję, to dlaczego nie spałeś dwa dni? Co się stało? Jeśli mogę wiedzieć, oczywiście.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Tak w skrócie?Nie wiem,pewnie to psychoza.Tylko leki przeciw psychotyczne nigdy nie działały.Choć objawy nasiliły się w ostatnim półroczu.Bóg raczy wiedzieć.Pod koniec miesiąca jadę do lekarza do Bydgoszczy.Jestem na skraju...nie ważne czego.Objawy z mojego ciała:prądy,pulsacje a nawet wibracje są nie do wytrzymania.Do tego dochodzi rozpad wewnętrzny,ogromne piski,huki,dudnienia w głowie.Pisałem o tym wcześniej.Zalewa mnie świat zewnętrzny a ja się rozpadam.Tak to autodiagnoza ale trafna.Stwierdziłem to dużo wcześniej.Lekarze w Kobierzynie to niejako potwierdzili.Nie ma u mnie charakterystycznych objawów osiowych może dlatego,że szaleńczo walczę.Mój mózg przestał filtrować bodźce dźwiękowe.Moja świadomość zastyga,czuje to.Mózg chłonie dźwięki których nie spodziewałbym się słyszeć.Wnikają w świadomość doprowadzając do obłędu.Potęgują jeszcze moje prądy w ciele.Są bardzo silne.Coraz większa "rzeka" mnie zalewa.Ja nieruchomieje.Zastygam.Świadomość jest cały czas na granicy wyjścia z ciała,OOBE o czym świadczą piski,huki.Czuje,że się rozpadłem,że zlałem się ze światem zewnętrznym.Nie potrafię chwilami już odróżniać co jest odgłosem z ciała a co ze świata zewnętrznego.Jakby to było jedno i to samo.Mięśnie w oczach zastygają.Kiedy wieczorem mrugam oczami w głowie słyszę huki.To tak spotęgowane odczuwanie rzeczywistości,ruchów.Mam ogromne problemy z przełykaniem śliny,mam bardzo silne trzaski.Mam coraz większe problemy z motoryką.Czuje,że mój umysł się rozpadł,świadomość zamarła.Ona w ogóle nie zasypia,nigdy nie odpoczywa.Kilka razy byłem już na granicy zwariowania.Podejrzewam,że mam też objawy katatonii tylko postępującej powoli.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Nie możesz przyśpieszyć wizyty u lekarza? Do końca miesiąca jeszcze bardzo dużo czasu... Bardzo Ci współczuję z powodu Twoich objawów, ale myślę, że zbyt pochopnie zrezygnowałeś z leków. Możesz twierdzić, że nie działały na Ciebie, ale przynajmniej nie miałeś zaostrzonych objawów. Może spróbujesz zadzwonić do lekarza i umówisz się na wcześniejszą wizytę- powiedz, że zaostrzyły Ci się objawy i potrzebujesz pomocy. Lekarz powinien odpowiednio zareagować i przyśpieszyć termin wizyty.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Irish pisze:... Ty w coś wierzysz a Zbyszek np. nie wierzy.On wie...
Może masz rację, zastanowię się nad tym. Jednak fakt, że słowa biblijne to głównie przenośnie o dość dowolnej interpretacji i nie należy brać ich dosłownie jest chyba dość powszechnie znany.
Awatar użytkownika
savior
bywalec

masz rację, to jest jedna wielka przenośnia:0
Awatar użytkownika
savior
bywalec

czy To jest Znak? :lol:
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

zbyszek pisze:
Irish pisze:... Ty w coś wierzysz a Zbyszek np. nie wierzy.On wie...
Może masz rację, zastanowię się nad tym. Jednak fakt, że słowa biblijne to głównie przenośnie o dość dowolnej interpretacji i nie należy brać ich dosłownie jest chyba dość powszechnie znany.

Ale się Zbyszek uczepiłeś tych przenośni,jak małe dziecko;-)Już chyba parę razy napisałem,że nie wierzę w dosłowny przekaz pisma świętego.Uważam,że zostało zmodyfikowane na potrzeby Kościoła.

the formless."

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

moi pisze:Nie możesz przyśpieszyć wizyty u lekarza? Do końca miesiąca jeszcze bardzo dużo czasu... Bardzo Ci współczuję z powodu Twoich objawów, ale myślę, że zbyt pochopnie zrezygnowałeś z leków. Możesz twierdzić, że nie działały na Ciebie, ale przynajmniej nie miałeś zaostrzonych objawów. Może spróbujesz zadzwonić do lekarza i umówisz się na wcześniejszą wizytę- powiedz, że zaostrzyły Ci się objawy i potrzebujesz pomocy. Lekarz powinien odpowiednio zareagować i przyśpieszyć termin wizyty.

Pozdrawiam.m.

Moi po lekach przeciwpsychotycznych miałem bardzo ciężkie objawy.Pisałem już o tym.Po Solianie,Zolaxie.Widziałem wszystko jak na obrazie "Krzyk" Muncha.Tylko i wyłącznie po lekach miałem taką percepcję.To były jakby quasi psychotyczne objawy.W cieniach zaczynałem widzieć jakieś kształty,zaczęły mi się kojarzyć z jakimiś nieciekawymi rzeczami.Moja uwaga była jednocześnie skupiona na wielu bodźcach,obrazach naraz.Wszystko mnie przytłaczało,dostawałem bardzo silnych leków.Wszystko robiło się takie wieelkie.Powtarzam tylko i wyłącznie po tych lekach.Bez leków nigdy tego nie miałem.Oprócz tych objawów leki zabijają we mnie chęć walki.Odbierają wolę,stępiają intelekt.Poza tym jak ostatnio wziąłem na sen dwie tabletki Zolaxy to spałem chyba 24 godziny.Nie wspominając wyżej wymienionych objawów.Ordynatorka w szpitalu powiedziała mi,że mogę mieć zmniejszone przyswajanie leków przez ognisko hiperintensywne w płacie czołowym.Wyszło mi w rezonansie choć powiedzieli mi,że to nic takiego.

the formless."

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Irish pisze:... Ale się Zbyszek uczepiłeś tych przenośni...
Sorry, nie wiem o co w ogóle chodzi w tym wątku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”