Czy to sa głosy?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Re: Czy to sa głosy?

Post autor: lea »

ja w ostrych psychozach żyłam w dwóch światach, wymyślonym przez mój umysł i rzeczywistym, tylko granica między jawą a snem jest płynna, gdy ją przekroczyłam wylądowałam w szpitalu psychiatrycznym.

Pozdrawiam.
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
moniamona1
zaufany użytkownik

Post autor: moniamona1 »

Rozumiem,szczerze mowiac to nie mialam nigdy psychozy,mam tylko urojenia myslenia ale to tez jest uciazliwe.
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

pierwsza psychoza zaatakowała z zaskoczenia, potem miałam wgląd w chorobę i czułam, że nadchodzi nawrót, ale sobie z niego nic nie robiłam i znowu "Witaj szpital" kolejne nadchodzące nawroty potrafię jak na razie trzymać w ryzach i wcześniej zareagować.

Na pewno jest to uciążliwe, takie myślenie, ale dobra psychoterapia powinna przynieść rezultaty.

Pozdrawiam.
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
moniamona1
zaufany użytkownik

Post autor: moniamona1 »

Również pozdrawiam :)
silesius
zarejestrowany użytkownik

Post autor: silesius »

Specjalistą zdrowia psychicznego pierwszego kontaktu może być doświadczony psycholog kliniczny, który będzie w stanie zróżnicować https://neuroza.pl/zaburzenia-nerwicowe/ od https://psychozy.pl/schizofrenia/ wymagającej faramakoterapii. Zdecydowanie warto zacząć od diagnozy pod okiem doświadczonego profesjonalisty, a potem w zależności czy są to problemy funkcjonalne, organiczne czy osobowościowe skorzystać z pomocy albo psychologa/psychoterapeuty albo psychiatry.
Awatar użytkownika
Filcowy_Las
bywalec

Post autor: Filcowy_Las »

Ja słyszałam głosy akustycznie. Były nie do odróżnienia od tych prawdziwych. Słyszałam je jakby za ścianą u sąsiadów. Na pewno nie były one odczuwalne jako myśli.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

nie ma takiegoś czekoś jak akustyczne
to są głosy ktore mówią ci co masz robić
np że cię podsłuchyja sledzą kameruja
ja byłem tak chory głosy miałem w radiu czy aparacie telefonu stacjonarnego czy w ruterze od inernetu
mówiły do mnie jeszcze po angielsku przez radio w pioenkach
tak byłem chory co mam niby robic
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

moim zdaniem słyszalny efekt nagłych myśli można nazwać głosami ale bez przesady..
:angelic-blueglow:
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Ja tez slysze czasem "fizyczne" głosy.cos jakby szepty dochodza z góry,ale nie slysze ich tresci.
TomekTeamGłosy
bywalec

Post autor: TomekTeamGłosy »

Najlepiej to nazwać wejściem w obszar oddziaływań. jedne dotykają umysłu mogą manifestować się poprzez myśli a inne mogą manifestować się jako głosy. Wszystkie one mogą mieć przebieg lekki albo ciężki. Czyli na osobę można oddziaływać głosami ciężko lub lekko i tak samo myślami.
Wszystko może mieć swoje źródło albo w złym otoczeniu albo w czymś co ktoś niby zrobił komuś. Ale nie zawsze tak musi być wszystko może być również oszustwem. Pojawia się wtedy Szatan który wszystko robi na odwrót. Jedną ze ścieżek ucieczki jest religia. w niektórych przypadkach może pomóc a w innych może zaszkodzić ponieważ może być platformą do dalszego straszenia a w innych może być platformą do wyzwolenia. Tabletki mogą czasami pomóc a czasami szkodzić. Na przykład głosy mówiły komuś że gorszy stan od tabletek to kara za to że ktoś nie wierzy w Boga i niebo tylko usiłuje pozbyć się świata duchowego tabletkami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”