Co zrobić ze złym dniem ?
Moderator: moderatorzy
- FreshEscape
- bywalec
Co zrobić ze złym dniem ?
Polecam film new kids turbo na cda. Nawt najgorszy dzien w zyciu ten film niweluje 

- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Co zrobić ze złym dniem ?
Dobrze się najeść i po słuchać muzyki. 

Wykonać jakieś nieprzyjemne a korzystne pracę nadobowiązkowe, skoro dzień i tak do kosza się nadaje.
jeśli zaakceptuję ten dzień, zły dzień, jako jeden ze swojego życia, i pozwolę sobie na przeżywanie smutku, rozgoryczenia, i będę się sobie przyglądać to taki dzień będzie produktywny. Ale... jeśli chodzi o jeden dzień to raczej wielu sobie z tym może poradzić. Gorzej gdy złe samopoczucie trwa kilka lub wiele dni, Wtedy warto wiedzieć że to się skończy. Do końca życia tak nie będzie.
Obecnie mam taką jałową pustynię w sobie od 3 tygodni. Trochę błądzę, nie wiem gdzie jest wyjście. Ale nie będzie to trwać wiecznie.
Ponad rok temu miałam taką duchową pustynię, nie czułam podczas modlitwy obecności Maryi. Modliłam się jednak nadal wytrwale. Szukałam Jej. I w końcu pewnego dnia nad ranem poczułam koło siebie obecność kogoś tak niebywale czułego. i czułam że odpowiednio nazwę tą obecność Różyczką. Ta czułość wobec mnie napawała mnie ulgą i szczęściem. Położyłam dłoń na piersiach i tak trzymałam w uniesieniu. Zawstydziłam się że ja nie jestem taką czułą mamą wobec swoich dzieci jak ta obecność o której już wiedziałam że to Maryja. Miałam poznanie Czułej Różyczki. Nie była to psychoza. Nic mi się nie pogorszyło. Wieczorem moja córka zapytała, mamo ale dzisiaj jesteś wobec mnie delikatna i czuła. A ja czerpałam z tego co poczułam tego dnia gdy nawiedziła mnie Maryja.
Obecnie mam taką jałową pustynię w sobie od 3 tygodni. Trochę błądzę, nie wiem gdzie jest wyjście. Ale nie będzie to trwać wiecznie.
Ponad rok temu miałam taką duchową pustynię, nie czułam podczas modlitwy obecności Maryi. Modliłam się jednak nadal wytrwale. Szukałam Jej. I w końcu pewnego dnia nad ranem poczułam koło siebie obecność kogoś tak niebywale czułego. i czułam że odpowiednio nazwę tą obecność Różyczką. Ta czułość wobec mnie napawała mnie ulgą i szczęściem. Położyłam dłoń na piersiach i tak trzymałam w uniesieniu. Zawstydziłam się że ja nie jestem taką czułą mamą wobec swoich dzieci jak ta obecność o której już wiedziałam że to Maryja. Miałam poznanie Czułej Różyczki. Nie była to psychoza. Nic mi się nie pogorszyło. Wieczorem moja córka zapytała, mamo ale dzisiaj jesteś wobec mnie delikatna i czuła. A ja czerpałam z tego co poczułam tego dnia gdy nawiedziła mnie Maryja.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- amigo
- zaufany użytkownik
Iść na spacer z pieskiem. 

- amigo
- zaufany użytkownik
Przespać ten dzień. 
- Catastrophique
- bywalec
Zmienić nastawienie.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Lody / chipsy / pizza / relaks / sen / ulubiony serial na komputerze. Nie ma co się przemęczać i czasem trzeba dać psychice odpocząć.
Chyba że ktoś ma dobrych przyjaciół. Wtedy recepta wygląda tak: przyjaciele + cokolwiek.
Chyba że ktoś ma dobrych przyjaciół. Wtedy recepta wygląda tak: przyjaciele + cokolwiek.
- amigo
- zaufany użytkownik
Obejrzeć dobry film o miłości, przyjaźni.
Nie przemęczać się pracą umysłową.
Pójść spać.