Schizofrenia w schizofrenii
Moderator: moderatorzy
Schizofrenia w schizofrenii
Hej mam pytanie, słyszeliście kiedyś o czymś takim jak schizofrenia w schizofrenii? Jak tak to dajcie jakieś info na ten temat, bo poszukuje informacji jakichkolwiek na ten temat.
Pozdrawiam ;-)
Pozdrawiam ;-)
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Schizofrenia w schizofrenii
nie ale jest kilka rodzaii schozofrenii
np lekka prosta tzw depresja bez objawów pozytywnych
no i np paranoidalna
np lekka prosta tzw depresja bez objawów pozytywnych
no i np paranoidalna
Nigdy o czymś takim nie czytałem choć czytam na ten temat od 40 lat!!
Może chodzi o psychozy (zaostrzenia choroby z obecnymi objawami wytwórczymi) w przebiegu schizofrenii jako całożyciowego tzw. procesu schizofrenicznego?
Może chodzi o psychozy (zaostrzenia choroby z obecnymi objawami wytwórczymi) w przebiegu schizofrenii jako całożyciowego tzw. procesu schizofrenicznego?
- FreshEscape
- bywalec
Mógłbyś jakoś rozwinąć tą enigamtyczną teorie ? Co masz konkretnie na myśłi ? I co sie z tym wiąze, jakie objawy ?

A wiem że jest coś takiego że człowiek uraja sobie schizofrenie i może jednocześnie ja mieć i w głowie słyszeć np. "głosy" czy ludzi tam z otoczenia i z nimi rozmawiać WŁAŚNIE O TYM i ja podkreślę że to nie np. Nerwica bo ludzie w nerwicy się tego boją tak bardzo że aż że strachu i leku przed tym są chorzy. Ja mówię o tym co jeżeli ktoś ma w treści urojen schizofrenicznych schizofrenie. Chodzi o treść nie objawy.
No bo wtedy jak powiedzieć takiej osobie że
ma schizofrenie? Jak powiecie że ma to utwierdzicie ją w tej treści urojen a jak że nie ma to nie będzie się leczyć. To zonk pułapka jak *UJ

Bo mój kolega tak miał i on sobie upindolił w głowie że pogotowie przez to po niego już jedzie i uciekał

- PanMatys33
- zarejestrowany użytkownik
mam jedna wielka schizofrenie